自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

返左pt7,8個月。同事日日都黑我面當我冇到,唔會采我,問佢野好悔氣..........
我自知英文唔叻唔好得過佢,啱啱入去做錯要要搵佢幫手,一定係咁所以種下禍根

珍珠宮

michelle071180 發表於 18-5-24 18:10
返左pt7,8個月。同事日日都黑我面當我冇到,唔會采我,問佢野好悔氣..........
我自知英文唔叻唔好得過佢, ...
你唔識請教FULL TIME同事係正常, 如果係, 或者每個月有幾日黑面, 咪忍下囉. 如果唔係, 你唔洗搵佢幫手, 咪唔好理佢囉, 反正你係PT之嘛

男爵府

回覆樓主:

請下佢食零食,傾下計,好快冇嘢

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ValerieBaBa 發表於 18-5-24 18:20
我唔會巴結佢囉

水晶宮

紫翹 發表於 18-5-24 18:16
你唔識請教FULL TIME同事係正常, 如果係, 或者每個月有幾日黑面, 咪忍下囉. 如果唔係, 你唔洗搵佢幫手, 咪 ...
入左職冇耐知佢唔鍾意我後,我都係自己做自己野,而家叫做上左手就唔洗點問佢,有都問經理好過

珍珠宮

michelle071180 發表於 18-5-24 18:22
我唔會巴結佢囉
如果你唔想咁做咪算囉! 其實唔叫巴結既係SHARE下食物啫.
應該點都衰唔過我個會計同事, 佢又係成日黑我面, 但對其他人又無野, 又呼喝我, 我照黑返佢面囉!! 到我走, 我做左D野都唔會俾佢, 叫同事等我走左先俾佢, D同事都覺得佢只係黑我面. 我都費事睬佢呀

珍珠宮

michelle071180 發表於 18-5-24 18:25
入左職冇耐知佢唔鍾意我後,我都係自己做自己野,而家叫做上左手就唔洗點問佢,有都問經理好過 ...
有D人係咁X街, 有其他人可以問就可以不理啦, 直接無視佢

水晶宮

ValerieBaBa 發表於 18-5-24 18:20
佢份人唔鍾意你既,你講既野佢會當聽唔到時運高。同佢講過野唔采你都冇癮喇,所以我都冇同佢講野

水晶宮

連有d同事都知佢唔鍾意我

侯爵府

michelle071180 發表於 18-5-24 18:32
連有d同事都知佢唔鍾意我

同事者,佢無必要中意你啊
門面功夫你又唔想做,甘咪由佢囉,你都無計咖

水晶宮

岚月亮 發表於 18-5-24 18:49
同事者,佢無必要中意你啊
門面功夫你又唔想做,甘咪由佢囉,你都無計咖
係,你講得啱....我唔望佢鍾意我但我冇做錯野要佢補鍋都唔好黑起塊面吖,佢又唔會對其他同事咁架喎,淨係我囉

侯爵府

michelle071180 發表於 18-5-24 18:53
係,你講得啱....我唔望佢鍾意我但我冇做錯野要佢補鍋都唔好黑起塊面吖,佢又唔會對其他同事咁架喎,淨係我 ...

同事間既相處大家都唔同,你有你既模式,人地有人地既,佢對其他同事好,甘係人地相處得好者,並唔代表你地都相處得好咖

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

michelle071180 發表於 18-5-24 18:22
我唔會巴結佢囉

你態度都咁就算啦,維持我行我素就好。唔好為別人而改。
但請下食野、傾下計啫。。。。點算巴結呀?!又唔唸下自己比左幾多隻鑊比人~

水晶宮

tester5 發表於 18-5-24 18:59
但請下食野、傾下計啫。。。。點算巴結呀?!又唔 ...
冇人第一日入去做就識做晒所有野呱,我知之前有野麻煩左佢,宜家冇喇.........但宜家有新人入黎做,人地做得唔好佢都日板起塊面囉

水晶宮

tester5 發表於 18-5-24 18:59
但請下食野、傾下計啫。。。。點算巴結呀?!又唔 ...
之前整左少少了返去食,佢話公司有餐唔食喇

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

佢冇難為你咪由得佢,我會當佢透明。
你若盛開, 蝴蝶便來!

複式洋房

回覆樓主:

我會同佢一齊黑面

子爵府

回覆樓主:

曰久見人心,自己行多步啦

水晶宮

超級特務 發表於 18-5-24 19:09
佢冇難為你咪由得佢,我會當佢透明。
咁又冇既,見野就做咁囉

水晶宮

Bobo113 發表於 18-5-24 19:19
曰久見人心,自己行多步啦
點行

首頁

尾頁

跳至