論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

工人名,有佢身份證number
當咗$500 ,d 字龍飛鳳舞,睇唔清當咗乜,跟据當票上當舖電話打去問係乜,當舖話係 ”鑽石介指”!

她何來有鑽石介指!

海外印,3月到,睇佢on 烚烚,

做野豬咁蠢原來都識去當嘢!

我打算拎張當票去睇吓隻介指係咪我或者屋企人嘅

大宅

細姐姐 發表於 16-12-14 18:51
當咗$500 ,d 字龍飛鳳舞,睇唔清當咗乜,跟据當票上當舖電話打去問係乜,當舖話 ...

黎3個月已識當嘢仲要礸石介子? 有問題wo

水晶宮

當咗$500 ,d 字龍飛鳳舞,睇唔清當咗乜,跟据當票上當舖電話打去問係乜,當舖話 ...

你快快check下自己d手飾

子爵府

回覆樓主:

我就會整估佢收埋張檔票,等佢急下

子爵府

birdbird 發表於 16-12-14 20:16
你快快check下自己d手飾
大件冇唔見
但细细件,濕碎嗰d, 唔記得咁多

公爵府

有古怪!要鎖好房門,不能比佢自出自入你房

子爵府

kimberlybaby 發表於 16-12-14 20:23
我就會整估佢收埋張檔票,等佢急下
當票係我手,可能佢仲未知唔見
今晚出門十日,即刻將平時放係梳粧枱冇鍞嗰d, 鍞入夾萬

除非佢成個抬走啦!

好鬼煩!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

如唔係你嘅, 可能係同鄉D賊贓, 自己偷咗, 叫你工人去當. 小心.

子爵府

lily-of-valley 發表於 16-12-14 21:12
如唔係你嘅, 可能係同鄉D賊贓, 自己偷咗, 叫你工人去當. 小心.
我都有諗過可能佢d 同鄉叫佢去當,俾d 錢佢賺
所以我想去當舖find out

如果唔係我嘅,我話之佢死

依條友,唔底可憐,叫親佢做嘢,就博咀,發脾氣,話太太唔鍾意佢,次次俾我剷爆佢!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

就算唔係你嘅, 都備案先, 等個真正失主可揾番隻介子。 亦可拉埋2個賊婆。

象牙宮

就算唔係你嘅, 都備案先, 等個真正失主可揾番隻介子。 亦可拉埋2個賊婆。

子爵府

lily-of-valley 發表於 16-12-14 23:13
就算唔係你嘅, 都備案先, 等個真正失主可揾番隻介子。 亦可拉埋2個賊婆。 ...
有d 綫索喇,亞妹話可能係佢㗎!
佢張d 濕濕碎碎唔再戴嘅介指,鍊咀,放咗係個袋仔,執定出嚟,諗住去開相熟工埸,攞去溶咗佢,佢頭先check 吓個袋仔,唔見咗两隻介指仔

我同亞妹去旅行探親,番嚟先搞

亞妹話叫佢去當舖俾錢攞番,原諒佢喎!

男爵府

佢有無錢贖先

別墅

我呀姐同我講之前響慈云山檔左隻玉呃,來我家做了兩個月,去贖番隻呃
我估佢地真係成日去檔野

別墅

細姐姐 發表於 16-12-14 21:01
當票係我手,可能佢仲未知唔見
今晚出門十日,即刻將平時放係梳粧枱冇鍞嗰d, 鍞入夾萬

出門十日,除呀姐,重有咩人響屋企?

水晶宮

細姐姐 發表於 16-12-15 00:05
佢張d 濕濕碎碎唔再戴嘅介指,鍊咀,放咗係個袋仔,執定出嚟,諗住去開相熟 ...

工人有冇認隻介子係佢在家順手牽羊? 如果佢唔認, 咁你地会点做???

子爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:lily-of-valley 發表於 16-12-14 23:

原帖由 細姐姐 於 16-12-15 發表
佢張d 濕濕碎碎唔再戴嘅介指,鍊咀,放咗係個袋仔,執定出嚟,諗住去開相熟 ...
原諒佢?偷手飾去當舖當喎?有証有據都唔報警?留個賊在家跟著去旅行?

大宅

畀面勳章

原諒?點原諒呀!5報驚算偷笑

子爵府

Mars_Mars 發表於 16-12-15 17:36
出門十日,除呀姐,重有咩人響屋企?
冇人呀!
亞sir 出咗差,會早過我回港,但佢要番工

我同看更講咗,叫佢留意我工人出入,佢冇可能抬走個夾萬

別墅

細姐姐 發表於 16-12-16 04:03
冇人呀!
亞sir 出咗差,會早過我回港,但佢要番工

係米可以叫佢去宿舍住,我覺得留呀姐一條友響屋企好危險,危險係你d財物,無人響屋企,佢無野做,情願送番佢去宿舍,我覺得安全d

首頁

尾頁

跳至