跳至

首頁

尾頁

複式洋房

手冊有份功課是 ASS (C+S) 請問知唔知是什麼??

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 angelasuperjet 於 08-10-25 19:08 發表
手冊有份功課是 ASS (C+S) 請問知唔知是什麼??

唔知係咪評估份卷簽改(c=correct
s=sign)

複式洋房

呀, 係wow, 唔該晒, 等我重揾餐死....

水晶宮

我都係攞本手冊望望,再問下阿女先敢答你

複式洋房

我問呀仔, 佢都唔知係咩, 俾佢激死, 您個女係咩班呀..

水晶宮

我個女1d班,eee....你無去{于良發......}topic報到?

複式洋房

哦, 我個仔 1A 呀, 我成日都好驚呀仔交小功課, 呀仔話會記一個苦臉公仔....我都大壓力 tim..

水晶宮

原文章由 angelasuperjet 於 08-10-26 12:47 發表
哦, 我個仔 1A 呀, 我成日都好驚呀仔交小功課, 呀仔話會記一個苦臉公仔....我都大壓力 tim..

第一學期都唔會記住,不過我都好驚,阿女已欠交4次功課,琴日仲有本數作唔知係邊

複式洋房

回覆 #1 drizzle 的文章

唉, 我呀仔都係呀, 星期五有份改正無交, 點知寫左欠交功課, 所以我每天睇完再睇有無欠, 佢上個星期重話唔見左本手冊tim, 嚇得我呀, 好才揾得番..您有無做每日一篇, 英文8寶箱, 都市多面睇呀, 每日都要教佢做好多網上功課..重要每星期評估, 其實評估計唔計分嫁..

水晶宮

原文章由 angelasuperjet 於 08-10-26 21:55 發表
唉, 我呀仔都係呀, 星期五有份改正無交, 點知寫左欠交功課, 所以我每天睇完再睇有無欠, 佢上個星期重話唔見左本手冊tim, 嚇得我呀, 好才揾得番..您有無做每日一篇, 英文8寶箱, 都市多面睇呀, 每日都要教佢做好多網上 ...

我間中會睇每日一篇.但其他就冇,果個都事多面睇,我入極密碼都話錯~~激死.
志於評估呢......我都唔係好記得,係咪上次派張通告話會佔10%
我地入番{于良發......}個topic就可以同其他家長分享&解答我地既疑問喇

複式洋房

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1439300&extra=page%3D2 go to here

複式洋房

Hi drizzle, 下星期測驗係邊一科定係全科, 因only有中文科試題類型, 其他英文, 數學都沒有

水晶宮

原文章由 angelasuperjet 於 08-10-31 23:38 發表
Hi drizzle, 下星期測驗係邊一科定係全科, 因only有中文科試題類型, 其他英文, 數學都沒有

我都唔知
但我地有派英文科試題類型
1 字母 8 重組句子
2 問候語 9 填句成文
3 對話 10 填空格
4 冠詞{咩黎?} 11 寫作
5 閱讀理解 12 完成對話
6 造句 13 填色
7 名詞 14 其他{???}

複式洋房

我反而得中文無英文, 中文類型都好多. 供詞填充, 標點, 供詞造句, 續寫句子, 看填充, 不供詞填充, 擴張句子, 重續句子, 句式仿作, 閱讀理解, 詞字辨析....好多呀...點溫呀..但我見手冊係下星期測驗, 但無講幾時測邊科...

水晶宮

原文章由 angelasuperjet 於 08-11-1 10:20 發表
我反而得中文無英文, 中文類型都好多. 供詞填充, 標點, 供詞造句, 續寫句子, 看填充, 不供詞填充, 擴張句子, 重續句子, 句式仿作, 閱讀理解, 詞字辨析....好多呀...點溫呀..但我見手冊係下星期測驗, 但無講幾時測邊 ...

中文我地都有派,仲派左份中文科溫習工作紙

複式洋房

哦, 我都有中文溫習工作紙, 您有無派中文試題類型呀, 都唔知幾時測邊科..您會點溫呀..

男爵府

手冊有貼上幾時測邊科架!!

其實一年級好淺, 大家不用太擔心!! 通常溫習係溫返作業同工作紙便OK!!

反而一年級最易係做漏題目, 我大仔個時成版無做都係咁........

複式洋房

hinhei , sorry, 手冊第幾頁呀, only最後一頁有時間 5,6,10,11但沒有寫邊日邊科, 甘測驗係唔係工作紙同作頁內呢, 我見份中文試題類型好鬼多wow...我見倒都驚...

水晶宮

原文章由 hinhei 於 08-11-1 22:21 發表
手冊有貼上幾時測邊科架!!

其實一年級好淺, 大家不用太擔心!! 通常溫習係溫返作業同工作紙 便OK!!

反而一年級最易係做漏題目, 我大仔個時成版無做都係咁........ ...

你係咪講緊第一次張數學評估呀??

水晶宮

原文章由 angelasuperjet 於 08-11-1 23:48 發表
hinhei , sorry, 手冊第幾頁呀, only最後一頁有時間 5,6,10,11但沒有寫邊日邊科, 甘測驗係唔係工作紙同作頁內呢, 我見份中文試題類型好鬼多wow...我見倒都驚... ...

係手冊第17頁

首頁

尾頁

跳至