跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

開始都有bb搶閘出世啦!!!

BB出世日期(預產期) ~ Login名 ~ 性別 ~ 幾重 ~ 順產/開刀

10月8號...........catcat324......男.......5lb6oz....開刀
9月15號...........remychrist......男.......???........開刀

大宅

0811報喜室

BB出世日期(預產期) ~ Login名 ~ 性別 ~ 幾重 ~ 順產/開刀

09月14號......momo8888.........男......4lb1oz......順產
09月15號......remychrist...........男......2lbxoz......開刀
10月08號......catcat324............男......5lb6oz......開刀

[ 本文章最後由 Mira 於 08-10-8 18:06 編輯 ]

複式洋房

All are Baby boys!!
Is it boy usually come earlier?
maybe boys are impatient.

原文章由 Mira 於 08-10-8 17:58 發表
0811報喜室

09月14號......momo8888.........男......4lb1oz......順產
09月15號......remychrist...........男......2lbxoz......開刀
10月08號......catca ...

大宅

係囉, 成日都話女多男少, 近年身邊朋友都好多係生男, 我大囡 0610 都好多男的朋友仔, 唔通 0811 都係?!

原文章由 MamaJoJo 於 08-10-8 20:02 發表
All are Baby boys!!
Is it boy usually come earlier?
maybe boys are impatient.

大宅

原文章由 Mira 於 08-10-8 17:58 發表
0811報喜室

10月08號......catca ...

恭喜三位媽媽

別墅

0811報喜室

09月15號......remychrist...........男......2lb6oz......開刀
10月08號......catcat324............男......5lb6oz......開刀

大宅

各位, 我星期六可以出院啦, BB一切正常, 我都開始有小小奶比佢食下

我由7/10晚上10:30開始有小小陣痛, 到午夜3:00先覺得似生得, 於是即刻執多小小野, 久的入法國, CHECK完IN 大約 4:00,姑娘話開咗一隻手指, 陣痛加劇, 到左5:00先開咗兩度,醫 生大約9:00黎,話都係開得2度, 磨磨下到12點幾, 依然無進展, 呢個時候,已經痛到想撞牆死, 求生不得求死不能, 可以比喻滿清十大酷刑之首, 到咗 2:30 PM ,醫生黎到話咁樣我同亞B都頂唔順,所以決定開刀

男爵府

母子平安太好了! 聽你講,好似自己親身經歷咁,好緊張

原文章由 catcat_324 於 08-10-10 18:02 發表
各位, 我星期六可以出院啦, BB一切正常, 我都開始有小小奶比佢食下

我由7/10晚上10:30開始有小小陣痛, 到午夜3:00先覺得似生得, 於是即刻執多小小野, 久的入法國, CHECK完IN 大約 4:00,姑娘話開咗一隻手指, 陣痛加 ...

複式洋房

09月15號......remychrist...........男......2lb6oz......開刀
10月08號......catca ... [/quote]
09月23號......samanbb.............男......2lb5oz......開刀

複式洋房

preterm baby

各位, 我的BB因早產了9週, 體重只有1.2kg, 所以仲未可出院, 留在醫院的婴兒特別護理部, 要等到BB有2.2kg 才可出院回家. BB一切正常, 食奶仲好叻仔添, 每三小時吃30ml 奶, 所有護士都很喜歡他.

我在20/9早上3:00開始有小小陣痛, 到4:00決定執野到聯合check check, 醫生話未生得, 但要留院觀察, 打了四支強肺針(每十二小時一支), 以防BB太早出世, 肺部發育不好.

到22/9晚上8:00又再陣痛, 護士為我mon 機check 住BB心跳和子宮收縮情況, 一直痛到10:00, 陣痛加劇, 到11:00已開咗八度(但我只有很想去大便的感覺), 產前房氣氛立刻變得緊張, 因我的
BB 太小了, 只有31週, 醫生話只要我一用力就能把他推出來, 叫我忍著...不要用力呀!!! 幾個婦科醫生, 兒科醫生和麻醉科醫生推來
ultrasound機 check BB的情況, 發現BB 的頭仔還未轉向下, 所以決定開刀, 到23/9-00:30 BB終於出世了! Thanks God BB雖然是preterm BB, 但一切正常.

禁止發言

民房

恭喜晒!!

大宅

恭喜各位媽咪, 睇見D生產過程都令人好緊張 !!

別墅

恭喜哂4位mami呀, 我都好緊張.

大宅

0811報喜室

09月23號......samanbb.............男......2lb5oz......開刀

複式洋房

恭喜晒!! 母子平安就好了!
有冇餵人奶啊?

原文章由 samanbb 於 08-10-10 22:52 發表
各位, 我的BB因早產了9週, 體重只有1.2kg, 所以仲未可出院, 留在醫院的婴兒特別護理部, 要等到BB有2.2kg 才可出院回家. BB一切正常, 食奶仲好叻仔添, 每三小時吃30ml 奶, 所有護士都很喜歡他.

我在20/9早上3:00開 ...

大宅

恭喜曬咁多位,我都好緊張呀!!!
http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

別墅

醫生話我已經足月生(今日37w1),而家超級緊張!

複式洋房

我都係足月啦! 之前都有緊張, 但而家反而有哂心理準備, 又見幾個媽媽都生咗, 佢地都好勇敢, 所以我地都要努力。雖然我都係第一胎, 一諗到BB就好開心, BB在肚裡都同我地一齊努力。
我老公話人地個個都係0甘生, 唔洗緊張的。不過有佢陪我入去生, 我就一定無0甘驚。

一齊加油啦!

原文章由 godloveus 於 08-10-12 10:03 發表
醫生話我已經足月生(今日37w1),而家超級緊張!

禁止訪問

首頁
12345...13

尾頁

跳至