美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

之前用SKll既two way cake, 方便但好易出油而且last得唔耐,而家用BB cushion, 冇出油情況,但過左3個鐘開始浮出黎,成日見有人讚Armani, 如果易出油又大毛孔有咩好介紹?另外有冇JM用La Mer?

別墅

回覆:皮膚易出油,求推介好用粉底

Double wear 真係控到油

別墅

不過有時會有d乾

別墅

Giorgio Armani luminous silk foundation

禁止訪問

引用:之前用SKll既two+way+cake,+方便但好易出油

男爵府

Ga 滴管,我自己系混合偏油!

男爵府

回覆:Xoaimill 的帖子

呢隻我都有興趣,請問會唔會變灰、變暗 ! !

男爵府

回覆:語語 的帖子

我無尼個情況,其實D粉底真是人㚒人,我用Bobbi brown和mac都會變灰,之後ga d ba同我講因為個tone吾岩先會變灰!所以我先知要夾牌子

子爵府

貴d Double wear,平價Revlon colorstay都係好控油,base我用過sofina都無咩用,我都係毛孔大油人

子爵府

我覺得遮毛孔 Bb cushion真係好掂,但冬天用都好快浮 油人的悲哀

大宅

fancl 個powder 控油好好!

禁止訪問

引用:Ga+滴管,我自己系混合偏油! +

男爵府

回覆:tititititata 的帖子

好乾應該吾岩用尼個

水晶宮

引用:貴d Double wear,平價Revlon colorstay都

原帖由 shanhaha 於 15-11-19 發表
貴d Double wear,平價Revlon colorstay都係好控油,base我用過sofina都無咩用,我都係毛孔大油人

...
Revlon Colorstay好過double wear好多!!!

珍珠宮

引用:Double+wear+真係控到油 +

原帖由 moonbaby888 於 15-11-19 發表
Double wear 真係控到油
咁有冇用過Armani? 之前有compare過嗎?double wear係two way cake?

珍珠宮

引用:Giorgio+Armani+luminous+silk+foundation+

原帖由 Fanpui507 於 15-11-19 發表
Giorgio Armani luminous silk foundation
好多人讚,我都想試下

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+思樂冰+於+15-11-19+發表之前

原帖由 Piglymeowbb 於 15-11-19 發表
你用咩base?夏天我用Sofina long keep 加double wear 都OK
What is long keep? The base?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+shanhaha+於+15-11-19+發表貴

原帖由 Elenalan 於 15-11-19 發表
Revlon Colorstay好過double wear好多!!!
Really???

珍珠宮

引用:貴d+Double+wear,平價Revlon+colorstay都

原帖由 shanhaha 於 15-11-19 發表

...
Double wear之前用其他保濕ok?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 15-11-19 發表Re

原帖由 思樂冰 於 15-11-19 發表
Really???
GA luminous silk都好,唔易出油,又較薄貼,多色,妝感自然。
Revlon Colorstay係超控油,完全唔脱妝浮粉,用掃上唔會厚,妝感啞緻,hk少色,但你可去開架自己任試上面,試啱先買,百零蚊,性價比高,外國forums一致好評。

首頁

尾頁

跳至