自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問邊張卡可以以最抵既方法儲下里數, JM們請推介想學人換機票咁

禁止訪問

回覆:新手, ASIA MILES

大宅

減齡達人勳章

引用:請問邊張卡可以以最抵既方法儲下里數,+JM們

原帖由 yukilampuishan 於 15-03-12 發表
請問邊張卡可以以最抵既方法儲下里數, JM們請推介想學人換機票咁
有另一post 講開..search 下入去一齊傾呀! jm 們好nice ga!

1. 新bea world master $5/1 miles ! 新申請 簽$9000 有 8000 里
2. Cathay amex 迎新好賺,至盡76000 -77000 里 首3月 $5/1 里 之後$6/1 里!有priority pass , Marco Polo green 同申請埋附屬可look card 入 香港機場環亞lounge
3. 渣打AE 迎新 $4/1 里 但換里要比$
4. HSBC visa signature 中6x $ 1.xx/ 1 里!但換mile $300 一年

5 .短線日本 BA 扺過 asia miles ! Ana 卡

有錯請更正

一之蘭太太    發表於 15-3-12 17:37

伯爵府

新手就可以先開唔同卡賺迎新,之後就睇自己消費習慣去揀卡用

伯爵府

我都研究一輪黎,食迎新最扺,其後就按不同消費用不同卡,係煩,但如要賺盡,必須記住點消費
例如,citi reward, 超市百貨5倍分,=3蚊1分
Ae cathy, 5蚊1分,仲送候機室,自己每月轉分去asiamiles
Hsbc, 登記後食市,=2.x蚊1分
總之,一定要下一輪苦工再按自己消費生活去用卡

男爵府

新玩am唔怕煩就玩迎新
CX AE +渣打 + BEA FIYER
怕煩, 出一張夠 , 就係bea flyer world , 5蚊/里 ,
玩ba , 出大新英航 , 6/里

珍珠宮

BK Milk勳章

Citi 出糧戶口嗰個最易賺,可能係煩在每月要將舊錢轉來轉去

信用咭就如以上jm咁講,食迎新賺得好快,之後睇消費模式!

如果常去台灣的話,申請富邦咭有著數,但佢將積分換里數要俾錢

子爵府

小童係咪同大人價錢一樣架?

子爵府

引用:Citi 出糧戶口嗰個最易賺,可能係煩在每月

原帖由 ccyin 於 15-03-12 發表
Citi 出糧戶口嗰個最易賺,可能係煩在每月要將舊錢轉來轉去

信用咭就如以上jm咁講,食迎新賺得好 ...
Seem now only citigold can earn welcome asiamiles

子爵府

回覆:ccyin 的帖子

普通戶口係咪冇得玩la?

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 ccyin 於 15-03-12 發表Citi

原帖由 ikab 於 15-03-12 發表
Seem now only citigold can earn welcome asiamiles
噢,無留意添

男爵府

回覆:chun719 的帖子

咁請問不同card也可儲在同一個am account? 我用緊DBS black, 不過AE好多地方都唔收,而且好似BEA $5/里抵D,我驚cut左D分冇曬. Thx

禁止訪問

大宅

我收入得一萬一個月,可以用申請咩卡?

別墅

回覆:3wa4 的帖子

不同卡係同一個am架!只要轉曬落am cut卡都冇問題架!

Ae卡係食迎新架喳!低至$1/里

男爵府

引用:不同卡係同一個am架!只要轉曬落am+cut卡都

原帖由 hagavbb 於 15-03-12 發表
不同卡係同一個am架!只要轉曬落am cut卡都冇問題架!

Ae卡係食迎新架喳!低至$1/里
Thx a lot

大宅

減齡達人勳章

引用:咁請問不同card也可儲在同一個am+account?+

原帖由 3wa4 於 15-03-12 發表
咁請問不同card也可儲在同一個am account? 我用緊DBS black, 不過AE好多地方都唔收,而且好似BEA $5/里抵D ...
可以呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 ccyin 於 15-03-12 發表Citi

原帖由 ikab 於 15-03-12 發表
Citigold係visa嚟嗎?可唔可以waive annual fee?因為我用緊premiermiles,$8里,1年可入lounge 4次,可waive annual fee, 如果citigold一樣我想申請

大宅

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+ikab+於+15-03-12+發表Seem+n

原帖由 wing214 於 15-03-12 發表
Citigold係visa嚟嗎?可唔可以waive annual fee?因為我用緊premiermiles,$8里,1年可入lounge 4次,可waive ...
Citigold 係戶口黎

子爵府

引用:Quote:原帖由 ikab 於 15-03-12 發表Seem n

原帖由 wing214 於 15-03-12 發表
Citigold係visa嚟嗎?可唔可以waive annual fee?因為我用緊premiermiles,$8里,1年可入lounge 4次,可waive ...
Its \"premier\" acct in citi

首頁

尾頁

跳至