親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

大宅

我都PLAN梗未來或者去九州, 但吾識點搵交通資料, 感覺上資料少D... 旅行書都係

禁止訪問

子爵府

回覆:一齊入來傾下九州 ^^

我3月1出發,不過由朋友plan.我乜都無諗呀

大宅

回覆 ting-ma 的帖子

hi, i will go on mid of dec...when will you go?
and for day 3, where will you pick stawberry?

別墅

我12月底去由布院,打算去到劃位,但今日上網睇10點果班已冇位,剩下9點果班,如去到先劃,實冇晒,但而家上網買即額外比多4550yen, (因為我都想買3日票72000yen去熊本等地方), 定係改搭巴士? 而家真係好煩惱呀!

大宅

引用:呢排咁多平機票去福岡, 應該好多人會去喎~~

原帖由 ting-ma 於 14-12-03 發表

呢排咁多平機票去福岡, 應該好多人會去喎~~~ 大家一齊入來sh ...
我諗你day1 先到博多出完jr pass.再返酒店會好的 因為6點先到。jr 好似收9定10。同埋你出完直接去中洲酒店之後。可以唔駛再搭車出去。1號出口直行見到河轉左。沿河行就會有好多屋台。食完去返4號出口就有24小時既supermarket.同激安行。應該會好的

大宅

引用:我都PLAN梗未來或者去九州, 但吾識點搵交通

原帖由 jolincheng726 於 14-12-03 發表
我都PLAN梗未來或者去九州, 但吾識點搵交通資料, 感覺上資料少D... 旅行書都係 ...
你download 個apps 叫 Navitime既。入返你想去既point to point 就有架啦

大宅

引用:我12月底去由布院,打算去到劃位,但今日上

原帖由 conniemh 於 14-12-03 發表
我12月底去由布院,打算去到劃位,但今日上網睇10點果班已冇位,剩下9點果班,如去到先劃,實冇晒,但而家 ...
其實唔一定搭由布既。可以轉車去到得

禁止訪問

大宅

其實我都plan緊出年去, 但煩在九州地方大, 有老有B又唔想成日轉酒店
另外,想問jm別府同湯布院邊個值得去啲?我見湯布院好似交流好啲,但又驚去到冇咩做。別府可以睇下地嶽田溫泉,但交流又好似差啲

大宅

引用:其實我都plan緊出年去, 但煩在九州地方大,

原帖由 marmalade 於 14-12-03 發表
其實我都plan緊出年去, 但煩在九州地方大, 有老有B又唔想成日轉酒店
另外,想問jm別府同湯布院邊個值得去啲 ...
如果有老人。hea遊。去湯布啦。hea的

別墅

我去年一月去過,七日只夠玩北九州, 你六日去咁多地方有啲趕喎
九州好多地方只能坐巴士去,時間好難安排
有間由布院溫泉酒店好正, 無敵大溫泉池
http://www.musouen.co.jp

大宅

我在11月去完返嚟,8日主要玩北九州,住博多,正

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

6日去埋鹿兒島真係比較趕,全9洲 pass又貴過北9洲咁多。由布院商店街開10:00至17:00,你都唔係好多時間行。士多啤梨應該早收過outlet,行程最好掉轉。熊本城唔係一定要去,天守閣都係重建,如果睇過其他城,可以放棄。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:我12月底去由布院,打算去到劃位,但今日上

原帖由 conniemh 於 14-12-03 發表
我12月底去由布院,打算去到劃位,但今日上網睇10點果班已冇位,剩下9點果班,如去到先劃,實冇晒,但而家 ...
我就係去到劃位,3班都full,完全諗唔到野!之後改搭朝早8點sonic 號博多去別府,玩完別府,再係別府駅搭下午2點幾嗰班由布之森去湯布院!

大宅

ting-ma 發表於 14-12-3 14:02
呢排咁多平機票去福岡, 應該好多人會去喎~~~ 大家一齊入來share 下info 好嗎? 我會cny 去.

Hihi, 我7月去過7D6N,無咩shopping,反而同女女去左好多個動物園,有African Zoo,亞笨亞占,同埋九洲動物園。熊本我地無去,有搭Aso Boy去亞蘇,睇火山,騎馬,同埋在大草園玩左半日。如果想睇kumamon,其實轉車站已經有好多,唔洗特別stay熊本。

首頁
12345...8

尾頁

跳至