自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢樣真係睇彩數喎,
細路學野就最快,
除左睇吓位C9 乾唔乾淨之外,
仲要睇吓佢把口係點,
講野又粗又爛呢…. 亞仔有樣學樣喎。

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問你俾幾錢人呀, 時間係幾點到幾點.

原文章由 小香香 於 07-9-10 11:02 發表

要睇下咩人喎..又要睇熟唔熟...
如果係我隔離果D肯定唔得啦..咁污糟
我自己就由朋友介紹比D 其他屋村阿E湊囉

生日月, 開心過

子爵府

我見都幾多ga!
我阿媽幫隔離座果個C9湊過la, 後來因我生左阿仔,所以要幫我凑就無做la!
我隔離屋果個嬸嬸又幫佢朋友凑個3歲小妹妹la。
我平時等校車識得有個姨姨又幫佢隔離屋個媽咪凑個9歲男仔lor!
所以我覺得都幾普遍ga!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔以前都比樓下個c9湊呀, 佢好好心機湊我仔, 佢當我仔好似佢細仔咁, 因佢得一個仔, 重係讀緊中7, 佢冇野做就湊下仔咁, 我覺得好過請工人.

原文章由 JJA 於 07-9-10 11:41 發表
我見都幾多ga!
我阿媽幫隔離座果個C9湊過la, 後來因我生左阿仔,所以要幫我凑就無做la!
我平時等校車識得有個姨姨又幫佢隔離屋個媽咪凑個9歲男仔lor!
所以我覺得都幾普遍ga! ...

水晶宮

早晨呀, JJA.

知唔知大約俾幾錢人呀, 如果下午3點半 -6點半.

原文章由 JJA 於 07-9-10 11:41 發表
我見都幾多ga!
所以我覺得都幾普遍ga! ...
生日月, 開心過

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

而家我話同我湊仔的師奶, 我連佢屋企都無上過去. 不過見佢人幾好, 一個月由佢啦. 人哋肯我已偷笑啦.

原文章由 雪文 於 07-9-10 11:47 發表
早晨呀, JJA.

生日月, 開心過

禁止訪問

子爵府

Hi 雪文,
我媽咪話佢以前幫人凑全日ga,$5,500 per month, 星期1-6,由朝早8點至户主放工回家,大概晚上7點左右la:-P

原文章由 雪文 於 07-9-10 11:47 發表
早晨呀, JJA.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

0下! 屯門/北角? 咁遠, 唔好啦! 你試0下揾北角有無姨姨湊好過啦.

原文章由 ha8mo 於 07-9-10 11:55 發表
我都唔想架
個仔宜家入左院
醫生話佢個病徵係哮喘前期
好大機會會變哮喘
宜家番緊託兒所我地都擔心護理唔夠好
由於我老婆外家強烈反對我老婆自己湊
又多番慫恿我老婆將個仔交去我地個陪月湊
哩位姨姨湊仔都算ok既
不 ...

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

屯門---北角

是否太遠?比我就唔會,如在附近就冇所謂。哮喘在香港好常見只要預防十care做得好,便沒問題。比多啲信心自己。

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

哮喘手尾好長,
佢而家住既地方會有致敏源嗎?
而家亞仔咁細,我覺得你老婆自己睇好D,
始終自己個仔一定睇得實D,人地揍會點?
真係好難講得埋!有無諗過請工人?
比係我會用工人,第一自己屋企,
個居住環境乾淨度由我控制,
二來夜晚一定比我自己揍,
沖涼最易「攝」親,自己同個仔沖穩陣D。

水晶宮

知道啦, 唔該:-P
原文章由 JJA 於 07-9-10 11:56 發表
Hi 雪文,
我媽咪話佢以前幫人凑全日ga,$5,500 per month, 星期1-6,由朝早8點至户主放工回家,大概晚上7點左右la:-P
生日月, 開心過

珍珠宮

都唔知d外家點解咁既?我外家都唔比我自己湊仔,要我返工。點樣至係好的生活我自己至知嗎,我冇理佢地,冇返工幾年喇,個仔比我湊到不知幾醒。

路程咁遠就唔好,我提議你在港島東或九龍東搵啦。可以集中搵屋村或居屋c9,我覺得佢地肯湊機會率大d。一般正常hk人我估比外傭更信得過。有人事就最好,冇的話你會唔會考慮登星島地區報的分類小廣告呢?

你唔洗擔心,我仔細時都係咁,只要佢唔惡化,大大下,約7yr就冇野架啦。我個仔都冇事啦。

原文章由 ha8mo 於 07-9-10 11:55 發表
我都唔想架
個仔宜家入左院
醫生話佢個病徵係哮喘前期
好大機會會變哮喘
宜家番緊託兒所我地都擔心護理唔夠好
由於我老婆外家強烈反對我老婆自己湊
又多番慫恿我老婆將個仔交去我地個陪月湊
哩位姨姨湊仔都算ok既
不 ...

禁止訪問

禁止訪問