自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日同阿仔去咗荔枝角公園玩,佢比個11歲既女仔打咗吓(阿仔一年班),雖然唔係大力,但個女仔既態度其差,事源係咁:
佢地一共4個女仔坐咗喺滑梯上面比人行既空地到玩遊戲卡同吹水,咁阿仔想行過去,叫佢地借借,咁佢地唔借,阿仔叫多幾次,其中一個女仔叫我個收聲,咁阿仔就喺隔黎條橋到跳,個女仔話佢嘈,喺到鬧佢,跟住講多幾句就起身去打佢,我見到即時行去問佢做咩打人,佢話係阿仔嘈,我話尼到係遊樂場,每個人都可以玩,佢話咪係囉,我都係呀,我話你地係坐喺到玩牌,而且遊樂場係比12歲以下既玩,同埋唔係比你坐喺到咁樣,你而家仲要出手打個細過你既?佢個fd不停叫佢道歉,佢唔肯,話佢得11歲,仲掟牌,又話而家細既大晒啦!
Ok,我唔同你嘈,佢地著住校服,我讀佢地個校名出黎,然後行開上網搵電話,佢個fd話你仲唔道歉,佢一打去學校就死硬,佢依舊唔肯
好,你要型,我就打去學校,等你型吓,跟手影埋佢相
學校話校長放咗工,問我咩事,我講完,佢話會盡快叫校長覆我
而家d學生真係惡
我返到屋企,同阿仔講,打人係非常唔啱既行為,尤其係著住校服,行為更加要檢點,因為你係代表緊間學校,同埋教佢遇到d咩事一定要出聲,唔可以啞忍!

校方回應:
今日(17/3)學校副校一早7點幾就打比我話收到我訊息,想了解吓件事,但因為要送小朋友返學,所以請佢稍後再打比我,跟住佢大約9點再打比我,話校方已經主動搵到生事既同學,同知道咩事(證明校方都係有心跟進件事),佢同我解釋,嗰位同學原來係轉校生,讀咗一年,而且佢家庭背景同埋情緒都有問題,佢成日都控制唔到自己既情緒,喺學校好多時都會有情緒起伏,學校一直都跟進緊佢,仲話會通知佢家長同埋考慮記佢過或缺點,仲不停代佢學生同我道歉我感受到學校真係有誠意解決件事,同埋都明白有家庭同情緒問題既小朋友係比較難攪,(但佢一定要為自己既行為付上一定既責任)所以接受佢地道歉,唔攪大件事,但就要求校方要將件事最終既處理結果話我知

winniejohnson  樓主做得好啱!
所謂有點ge家長就會有點ge小朋友,如果佢daddy.mami有教,佢就唔會坐係公園玩牌  發表於 14-3-16 23:15

珊瑚宮

回覆:而家d學生真係惡

比我都嬲

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

伯爵府

引用:今日同阿仔去咗荔枝角公園玩,佢比個11歲既

原帖由 emaine 於 14-03-15 發表
今日同阿仔去咗荔枝角公園玩,佢比個11歲既女仔打咗吓(阿仔一年班),雖然唔係大力,但個女仔既態度其差, ...
一定要打去佢學校通知下。佢家人未必知行動係咁。

伯爵府

喺班fd死面前緊係死要型啦,你做得好呀。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

一定要反影,請樓主上嚟講返校方如何跟進

男爵府

又要型又要威

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

另外,我間中都去嗰度,請問大概咩位置?

大宅

唉,咩世界?

子爵府

回覆:milky_red 的帖子

佢地四個就係坐咗喺尼到,唔係話唔比佢地玩,但係尼個係遊樂設施,係比小朋友玩,而唔係比佢地喺到玩遊戲卡同吹水

男爵府

BK Milk勳章

回覆 emaine 的帖子

郁手打人? 報警都仲得! 比 D 教訓佢!

子爵府

我帶2歲既仔仔去公園玩成日都遇到e d滑梯霸王,佢哋好鍾意係滑梯向上爬、塞係滑梯口,坐係滑梯中間

子爵府

回覆:vivi2008 的帖子

其實我都有比位佢走,我專登讀佢地個校名比佢地聽,係想佢知道我知佢地讀咩學校,等佢知衰道歉,咁我可能會算數,但佢堅持唔道歉,仲要發繼續話我
Ok,你要堅持,我欣賞,我就等你為自己既無謂堅持附上責任

男爵府

好多人都係咁,坐喺到霸住吹水,一係就小情侶打情駡俏....公園經常遇到而且惡人年輕化

子爵府

畀面勳章

做得好

男爵府

回覆:emaine 的帖子

見到好多中學生社會青年坐係上面空位拍拖食野吸煙,小朋友個個上去都無得玩,又細個唔夠膽叫d大姐姐哥哥借過.

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

你做得好..............

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

邊間學校

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

回覆:emaine 的帖子

邊間學校?等待學校回應!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至