跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

唔知呢度有冇會員係o係何民田愛民村長大呢 ??

我想睇o下會唔會穩返 d 舊街坊 / 舊同學o姐 !! :mrgreen:

子爵府

Re: 唔知呢度有冇會員係o係何民田愛民村長大呢 ??

luibb
你讀邊間小學?幾多年畢業?

男爵府

我在愛民邨大o架, 小學讀李炳, 你地呢

子爵府

咁應該唔係李炳友就係領島友了....hehe

男爵府

你地中學又係邊度讀

子爵府

何文田邨囉,,,hee

複式洋房

我在何文田村, 讀迦密中學, 即係在山上果間, 校風好好, 老師好有愛心, 宗教氣氛濃厚, 黃昏可以睇到日落, 好正

子爵府

迦密?睇埋煙花都得喎,,,hahahah...好好view的啊!!!
我讀開平的啊~

男爵府

我中學讀信義, 同以前o既同學失哂聯絡 :-(

複式洋房

我係愛民村長大架,讀東華三院關啟明小學

複式洋房

cameo

咁你而家住邊呀??我結左婚就搬左去俊民苑呀

大宅

我都在愛民邨大o架, 小學讀李炳上午班. 好像1985畢業.講開李炳你們知不知上午班個周老師現在於沙田做區議員.
你們鍾唔鍾意食華昌d燒賣,我和老公都好鍾意食,去開都食.

男爵府

casio1668 寫道:
我都在愛民邨大o架, 小學讀李炳上午班. 好像1985畢業.講開李炳你們知不知上午班個周老師現在於沙田做區議員.
你們鍾唔鍾意食華昌d燒賣,我和老公都好鍾意食,去開都食.

我80年畢業, 而家住沙田, 當然知道周議員啦 你是85年畢業, 同我妹妹同期喎 我就鍾意上海舖d豆漿, 可惜已結業 :-(

子爵府

我一年級讀李炳,之後轉咗讀領島。
你哋仲有冇返去愛民邨?
每逢新年就有好多街邊嘢食,有個小販買串燒D沙爹醬好好味,我幫襯佢成十年多。
以前天台無鎖閘,我哋一家會上去睇煙花。

子爵府

casio1668
我都好鐘意食華昌d燒賣,你哋細個時有冇去華昌買孖條食(雪絛),芒果味好正,我記得5毫子一支。

大宅

hi all
睇到你地講得咁開心, 吾插嘴都吾得, 我都係愛民村大, 不過就吾係附近讀書。你講果檔燒買我都有幫襯, 真係好好味, 有時番媽咪屋企食飯都會買來yard。

果shu開左間維多利亞幼稚園, 我bb k1都會去果shu讀, 份外有親切感。

聽聞近街巿果間茶餐廳係咪執左?我媽咪吾知有冇報錯料?

cwlbbs

男爵府

我而家公司近住愛民村, 由細個睇開歐陽醫生到而家都要睇佢先好番 有一次我帶個女去睇添 :cry:

男爵府

namanyi 寫道:
luibb
你讀邊間小學?幾多年畢業?

我讀東華三院關啟明小學 (李炳隔離呀),88年畢業 !!

男爵府

kimmyandy 寫道:
我係愛民村長大架,讀東華三院關啟明小學

me, too !! 你邊一年畢業o架 ?? 我o地係校友o黎o架 !!
好開心呀 ! 冇諗過原來呢度都有咁多愛民村街坊喎 !!

男爵府

namanyi 寫道:
我一年級讀李炳,之後轉咗讀領島。
你哋仲有冇返去愛民邨?
每逢新年就有好多街邊嘢食,有個小販買串燒D沙爹醬好好味,我幫襯佢成十年多。
以前天台無鎖閘,我哋一家會上去睇煙花。

你係咪講緊o係昭民樓(唔係好記得個名,總之係o係頌民樓對面果棟紅色的樓)樓下果檔串燒小販檔呀 ?? o個檔D沙爹醬真係好好味o架,我每次經過都忍唔住要賣返兩串食 ,yummy !

我都係由細睇歐楊嘉偉醫生睇到大,每次o係出面睇唔好,去返愛民村睇佢就一次o.k. !!

首頁
12345...12

尾頁

跳至