興趣嗜好

跳至

首頁
12345...12

尾頁

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

Debbie媽 發表於 18-2-21 16:08
你已經跑過全馬?

今個跑季都跑左4隻全馬
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-2-21 16:55
今個跑季都跑左4隻全馬

真心想跟你學野

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-2-21 19:10
真心想跟你學野

跑步真係無shortcut, 係練習練習同練習
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-2-21 21:31
跑步真係無shortcut, 係練習練習同練習

明白,但有問題可以請教你嗎?

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-2-21 21:45
明白,但有問題可以請教你嗎?

如果我識答既,當然可以

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-2-22 08:36
如果我識答既,當然可以

珍珠宮

Debbie媽 發表於 18-2-22 11:51

想問下你有冇用心跳錶?
你跑步時心跳係幾多?我自己去到170幾,我有點擔心過高

公爵府

畀面勳章

回覆樓主:

今日完成街馬半馬,尾個2k雙腳勁抽筋,行番去終點

公爵府

畀面勳章

mmya 發表於 18-2-24 23:52
想問下你有冇用心跳錶?
你跑步時心跳係幾多?我自己去到170幾,我有點擔心過高
...

我heart rate 通常13x~14x

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-2-25 12:40
今日完成街馬半馬,尾個2k雙腳勁抽筋,行番去終點

我都有跑,今日越跑越熱,臨尾我相都唔影,只想沖到終點。

公爵府

畀面勳章

ninjarabbit 發表於 18-2-25 15:21
我都有跑,今日越跑越熱,臨尾我相都唔影,只想沖到終點。

你跑7:00?
我跑8:00,前段天氣好ok,,最後18k出隧道就好孟太陽,同埋開始抽抽地筋,有企埋一邊拉筋,但一跑幾步又抽,最後行番去

用戶要求終止服務

Debbie媽 發表於 18-2-25 16:10
你跑7:00?
我跑8:00,前段天氣好ok,,最後18k出隧道就好孟太陽,同埋開始抽抽地筋,有企埋一邊拉筋,但一 ...

你俾我更頂到熱

我735起步,2個鐘到終點。臨入隧道派毛巾我已經開始覺得熱,不過同朋友吹住水都ok,過18k又數過食齊全部野,就唔頂,踏油返終點。

大宅

回覆 ninjarabbit 的帖子

你全馬PB係咩時間? 月跑量幾多? 下場比賽幾時?

我傷左 ... 本來都有D想去黃金海岸 ... 都係準備好D先, 年尾再比賽啦

公爵府

畀面勳章

ice_blue 發表於 18-2-26 14:52

希望你快d好番
年尾會5會考慮日本d賽事?

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-26 14:52

PB唔好提啦,仲差少少至sub 4,所以sub 4係目標

月跑量, 無比賽160~200k, 有比賽實過300k。我其實好ok 長跑通街走。

下場認真比賽係芝加哥,今季收爐賽就係東北風土馬

傷左除左要休息,認真要了解下原因,姿勢/習慣有得執就執好佢,至可以長跑長有。

大宅

好勁WOR! SUB 4係一個夢想 ... 但而家咁既情形真係冇咩機會啦 ... 唉 ...

我膝傷左, 而家休息, 唔敢跑太耐 ... 係呀我而家做下體能強化膝蓋, 希望年尾再PB!

你跑開咩路線?

大宅

回覆 Debbie媽 的帖子

出年抽東馬吧 ... 日本只想體驗東馬

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 09:53

好勁WOR! SUB 4係一個夢想 ... 但而家咁既情形真係冇咩機會啦 ... 唉 ...

又唔洗咁灰,我年半前斷側韌帶要做手術,train 一年已經跑返sub430。所以我至提你要了解原因,執好姿勢壞習慣。

我復健個physio同我重點操quad, hamstring,同glute, 要我自己練core

熱門路線我都跑,不過港島區多,斜路景靚係至愛

用戶要求終止服務

ice_blue 發表於 18-2-27 09:54
回覆 Debbie媽 的帖子

出年抽東馬吧 ... 日本只想體驗東馬

東馬越來越難中,2018年得8% 抽中要去買六合彩

大宅

隨緣啦

其實東馬買位都唔算好貴, 真係好想去比小小錢囉 ... 跑一隻馬, 要睇當時自己咩狀態, 又要睇天氣 ... 好多野真係話唔埋 ... 都只有交比個天

最想緊係去波馬啦, 但BQ真係諗都唔使諗

首頁
12345...12

尾頁

跳至