母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:updated #43 母乳媽媽站出來!齊齊開餐抗歧視

我仔就快兩歲,咁耐以黎都係去到邊餵到邊,沙灘,郊野公園,巴士,的士,飛機,餐廳等等邊度都餵過,幸好無人阻過我!明明食奶係正常不過既事,我連育嬰房都懶得去

大宅

引用:Quote:原帖由+melmelyan+於+13-06-08+發表

原帖由 大眼的Dog 於 13-06-08 發表
我係度諗. 其實如果可以的話. 請d 有餵母乳既明星來支持更好呀. 我睇報紙, 楊千fa, Lisa S, 都有餵. 就算 ...
Good idea

大宅

引用:Quote:原帖由+melmelyan+於+13-06-08+發表

原帖由 大眼的Dog 於 13-06-08 發表
我係度諗. 其實如果可以的話. 請d 有餵母乳既明星來支持更好呀. 我睇報紙, 楊千fa, Lisa S, 都有餵. 就算 ...
最近電視疑播緊Lisa S 既奶粉廣告

大宅

回覆:updated

支持您

大宅

回覆:Kimberly87 的帖子

Support

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:updated #43 母乳媽媽站出來!齊齊開餐抗歧視

雖然身在外國,但十分支持

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

回覆:melmelyan 的帖子

支持!

男爵府

Support

男爵府

各位jm,最新消息,今日我本身約左朋友去high-tea,同朋友相討後決定去受害jm既果間酒店黎個tea buffet。坐低冇耐我bb就扭食奶奶了,咁我就攞出餵奶巾同bb開餐。全程冇任何人阻止過我,侍應行埋黎收碟都冇理我,唔知係咪我條巾太大完全收埋左bb所以冇人發現。不過我仍然想搞今次既活動,當係約埋一班母乳媽媽high-tea gathering,希望你地帶埋bb黎大家互相交流心得。(當然最重要就係bb肚餓我地就餵奶啦)

日期未決定,不過一定會係weekend。另想問下大家,想lunch buffet or tea buffet ? 地點係沙田帝都酒店2+2餐廳。我未定日子係因為想試下聯絡報紙或動新聞報導我地今次既活動,到時再update 大家。希望大家俾啲時間我,因為我都要返工,放工要湊bb,但我都會盡力去籌備今次既活動。我咁大個女第一次做召集人,希望大家體諒及提點,多謝各位

大宅

BK Milk勳章

Support. 不過我現在也不懂用巾餵

複式洋房

回覆:再updated

Support

別墅

回覆:再updated

擧手擧腳支持

大宅

回覆:再updated #69 母乳媽媽站出來!齊齊開餐抗歧視

多謝咁多位母乳媽媽幫我哋啲"後輩"出頭,我十月先生,但不值一切歧視母乳餵哺既行為同言論

子爵府

引用:Quote:原帖由+大眼的Dog+於+13-06-08+發表

原帖由 yannietimb 於 13-06-08 發表
最近電視疑播緊Lisa S 既奶粉廣告
下?! 有d 咁既事? 我住外國睇唔到. 我今日定唔知邊日睇網上報紙話佢餵人奶添.

子爵府

引用:Quote:原帖由+yannietimb+於+13-06-08+發表

原帖由 大眼的Dog 於 13-06-09 發表
下?! 有d 咁既事? 我住外國睇唔到. 我今日定唔知邊日睇網上報紙話佢餵人奶添.

...
真係有呀. 不過係大公報. 唔知有冇公信力

http://ent.takungpao.com.hk/star/q/2013/0608/1677798.html

Lisa S昨日表示喂母乳很累,相信全世界喂母乳的媽媽都一樣,但為了寶寶都沒問題。

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

加油!!!

大宅

希望呢次活動,除左帶出喺公眾地方餵奶遭到歧視嘅訴求之外,亦希望講出我地在職媽媽喺公司泵奶嘅無奈及寃屈,老闆同事唔體諒,泵親奶都好似做賊咁,亦被迫要喺廁所泵。:(

子爵府

引用:希望呢次活動,除左帶出喺公眾地方餵奶遭到

原帖由 Rice779 於 13-06-09 發表
希望呢次活動,除左帶出喺公眾地方餵奶遭到歧視嘅訴求之外,亦希望講出我地在職媽媽喺公司泵奶嘅無奈及寃屈 ...
同意,真係好委屈。。要求政府大力宣傳餵母乳媽媽在職既狀況,不應遭到白眼及要設勞法時間空間給我們在職媽媽在公司泵奶。。。香港產假已經唔多,更沒有哺乳假期,連泵奶權利都要剝削既話,香港真係好落後。。。

別墅

支持!政府真係好少設施提供俾我地係街可以喂母乳!

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:再updated #69 母乳媽媽站出來!齊齊開餐抗歧視

Support! But now overseas

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊