網購天地

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

回覆 babyjoeyjoey 的帖子

想知買回來有無好大陣味? 同埋著上去係咪可以疏腳汗?

公爵府

畀面勳章

回覆 sqq321 的帖子

專門店都冇合架

sqq321  thanks!  發表於 11-4-12 10:47

大宅

回覆 Cko 的帖子

好大陣味架~~不過..吹一陣間就冇味~~
係咪疏到腳汗, 就唔知呀~~因對鞋太大..阿仔未著得住..所以答你唔到呀~~

男爵府

好媽媽勳章

etcwendy 發表於 11-4-11 17:09
想請教吓買咗既SIS, 尺碼準嗎?

我囡下個月剛5歲, 腳長18CM, 吾知拍C10/11 OR C12/13 好D?

C10/11 一定唔得,我囝囝同你囡囡一樣18cm, 穿開C10/11 已太細,但買了對C12/13又太大, 兩頭唔到岸啊

大宅

wingtsun 發表於 11-4-11 18:14
我都買左對$44TOY STORY比個仔,用透明有logo既膠袋,鞋架及牌仔都有,只係無環保袋同鞋花,賣家有果個環保袋賣 ...

http://item.taobao.com/item.htm?id=9499633318

我係用集運的,唔知送唔送香港呀

男爵府

回覆 jencheng 的帖子

唉! 真係兩頭唔到岸啊,
我都覺C10/11 可能會細, 但C12/13又一定太大, 吾知點買?
mouth:

JWCBB  我買比囡囡時, 係買大個SIZE, 同你情況一樣, 到現貨收到, 真係有鬆, 但著對祙仔, 再將前面條帶, 轉去後面腳跟用, 著上去就岩岩好啦~  發表於 11-4-14 16:47

男爵府

1) 我是腳汗勁大的人 = 腳臭, 鍾意著 crocs 就係因為唔焗腳, 唔臭。

2) 我慣性買大一碼, 一來 crocs 本身可以當拖鞋著, 鬆 d 無相干; 二來可以著耐的; 到隻腳大左碼數有少少細時, 將後帶撥去前面, 又當拖鞋著。

大宅

wyeth冷知識勳章

我都報吓料先, 我係跟樓主果間shop, 一次買3對, 免郵到港, 下了單, 店員說有的, 但打款後又說沒有我要的顏色...

最後選了這3對

http://item.taobao.com/item.htm?id=9510974512
http://item.taobao.com/item.htm?id=4576339272
http://item.taobao.com/item.htm?id=9334550166

貨應該是正品, 只是女女的那對手工比較差, 可能是qc不太好的那些貨吧! 其實的2對很好, 和實物一樣

值得一讚是, 因為沒貨所以hold住未出, 我最後3對款色都換了, 而店員一直都態度很好...

及後收貨了, 我的那對size大很多, 事前有問過平時37碼應著多少, 店員稱37=w7...怎料...信錯他們的專業了, 鞋太了, 最後因為要買家承擔郵費, 我沒有再換了...

希望大家買前都要去專門店試一下, 免得浪費了...

男爵府

我昨天幫襯平的那間, 買了2對 - 因為係用來送給工人的, 買平的就算了。

昨天 lunch 時間下單兼比錢, 今天 lunch 見仲未發貨, 旺旺問她, 說今天發。但剛剛 check, 還未發。

想問下樓上的媽咪, 上次您買, 也是等那麼久嗎?

babyjoeyjoey  唔係呀~都好快手..不過, 係快遽慢左d...要2日時間先到呀..  發表於 11-4-12 21:27

別墅

大宅

wingtsun 發表於 11-4-12 00:09
http://item.taobao.com/item.htm?id=9499633318

我係用集運的,唔知送唔送香港呀

唔好意思, 問來問去都係同一樣野: 想知買回來有無好大陣味? 同埋著上去係咪可以疏腳汗?唔該哂!

男爵府

Cko 發表於 11-4-13 09:20
唔好意思, 問來問去都係同一樣野: 想知買回來有無好大陣味? 同埋著上去係咪可以疏腳汗?唔該哂!
...

買回來好大陣味? 唔覺喎。
當然開封果陣有味, 放一陣已經無晒味啦~~~我地一家, 大大細細不同款的總共買過10對, 全部在香港的專門店買的, 返來時開封一樣有味。

疏腳汗 - 唔明乜野意思? 著左無腳汗? 無可能卦?

大宅

咕怪媽媽 發表於 11-4-13 10:24
買回來好大陣味? 唔覺喎。
當然開封果陣有味, 放一陣已經無晒味啦~~~我地一家, 大大細細不同款的總共買過 ...

疏腳汗 = 腳汗勁, 只鞋唔會好"立"或者濕哂啜住個種呢.

你一買買咁多呀, 效果如何?

男爵府

Cko 發表於 11-4-13 17:32
疏腳汗 = 腳汗勁, 只鞋唔會好"立"或者濕哂啜住個種呢.

你一買買咁多呀, 效果如何?

唔會立唔會啜, 所以我好鍾意著 crocs. 一年四季, 不是返工不是飲, 基本上都穿 crocs.
唔係一買買咁多, 而係見有新款出, 靚, 又忍不住手。
不過我多數買有洞的, 冬天墊晒棉的, 無買過。怕焗。
我寧願買夏天款, 疏洞的, 自己加對 socks -- 自己知自己事, socks 可以天天換天天洗嘛~~~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

本來都幾唔鐘意呢款鞋,但俾大家講到我心思思想買對自已著.

大宅

好媽媽勳章

我星期一係平果間訂,一正話發,到岩岩先話我拍無貨!

子爵府

醒目開學勳章

babyjoeyjoey 發表於 11-4-11 21:50
回覆 babyjoeyjoey 的帖子

呢間~~

呢間好平喎! 有冇mami買過呢?

babyjoeyjoey  我買過...個樣同專門店一樣架~~  發表於 11-4-14 11:30

子爵府

醒目開學勳章

之前有個bk mami話如果係真貨, 行濕地係唔會滑度架! a貨行濕地就會好滑! 我在kln city plaza既outlet買咗對比亞囡 & 自己著, 真係行濕地唔滑架!
請問在淘寶買咗crocs既mami, 妳地行濕地滑嗎?

男爵府

咕怪媽媽 發表於 11-4-12 17:59
我昨天幫襯平的那間, 買了2對 - 因為係用來送給工人的, 買平的就算了。

昨天 lunch 時間下單兼比錢, 今天 ...

尋日中午收到貨了。--其實佢唔係發貨慢, 係發貨後無入運單號碼, 所以成日以為佢未發!

有一對寄錯款

不過店主好好人, 佢話免費補送返我要果款比我 -- 如果我有朋友肯要錯左果對, 才補償返少少她的成本。

佢咁 nice, 我又點好意思要人蝕錢呢?
於是我又幫佢買多對, 連埋原先佢話補送返比我的一對, 總共兩對。
我照比兩對鞋錢, 佢免郵比我。

babyjoeyjoey  呢間野都好攪笑wow~~我諗佢成日都寄錯貨wow..哈哈~~(因我之前買, 佢又係寄錯貨比我..)  發表於 11-4-14 11:29
happysmileha  係囉..平同貴有無分別? 介唔介意post平果款d鞋望下?  發表於 11-4-14 10:47
patwong  你平和貴的兩間都買過,覺得有分別嗎?  發表於 11-4-14 10:23

男爵府

我在平貴兩間買的都是不同款,
不過, 無論質感/牌仔都看不出有分別。

只是平的那間, 送的扣花是隨機的, 無得揀, 又無環保袋。
不過, 我買左對有踭鞋反而有鞋盒喎~~~

首頁
45678...12

尾頁

跳至