跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 evawong1210 於 08-9-16 15:25 發表

大孖今日無返學, 有鼻水同咳, 因為中秋正日叔叔比咗好多熱氣食物比大孖, 細孖知道哥哥病唔返得學, 佢自己一個返都無喊, 好彩.
今朝返學好多同學仔都喊, 不過妳囡囡就有笑笑口同我打招呼. ...

奀豬都流鼻鼻,好返兩三日又黎過.量又唔係多喎

大宅

原文章由 三個白白豬 於 08-9-16 20:49 發表

而家天氣好焗呀, 我c6都唔妥(其實全家最弱係佢), 個鼻好易敏感, 孖b聽晚重要做表哥嘅花仔花女.

複式洋房

原文章由 三個白白豬 於 08-9-16 20:49 發表

支小兒美通對我女冇效 今日去左睇謝建華

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 evawong1210 於 08-9-16 15:25 發表

大孖今日無返學, 有鼻水同咳, 因為中秋正日叔叔比咗好多熱氣食物比大孖, 細孖知道哥哥病唔返得學, 佢自己一個返都無喊, 好彩.
今朝返學好多同學仔都喊, 不過妳囡囡就有笑笑口同我打招呼. ...

聽我個工人講, 班入面好多小朋友都流鼻水, 我個女都野到, 不過見佢唔太嚴重, 又食左幾次藥, 精神ok先比佢返學......

希望大孖快d好返啦, 小朋友病好煩架......

我覺得阿女返左學就頑皮好多, 有時好野蠻呀!!!

不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

伯爵府

我未試呀,細佬又開始黎料,諗住晏 d 買返支試下.

伯爵府

OSCAR

伯爵府

見徐澤林到到幾好咁喎,又心郁添
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

複式洋房

原文章由 三個白白豬 於 08-9-17 15:02 發表
OSCAR

thx

大宅

原文章由 bibioscar 於 08-9-16 23:19 發表

支小兒美通對我女冇效 今日去左睇謝建華

我之前睇方卓明(bk mami推介)佢都真係好老實,佢話一般傷風感冒唔見意食薬,最好都係飲水同休息,so far只係流鼻鼻同小小咳我先會比呢支薬昊昊食,但老實都要食番3-5日先好,touchwood昊昊返playgroup咁奈都好少xx

大宅

原文章由 三個白白豬 於 08-9-17 15:25 發表
見徐澤林到到幾好咁喎,又心郁添
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1612630&extra=page%3D1

係呀我都係o岩o岩聽d同學媽咪話徐澤林係好野黎ga,但係活動教學,課程會比果3間大熱淺d ga,但小朋友會返得好開心.....

伯爵府

原文章由 HoManYu 於 08-9-18 17:08 發表

我之前睇方卓明(bk mami推介)佢都真係好老實,佢話一般傷風感冒唔見意食薬,最好都係飲水同休息,so far只係流鼻鼻同小小咳我先會比呢支薬昊昊食,但老實都要食番3-5日先好,touchwood昊昊返playgroup咁奈都好少xx:funny ...

近邊樹呀.
奀豬食左小兒美通收左好多鼻水,變左鼻涕.
但學校唔比小朋友食成藥,就算醫生開的過左一星期都唔肯比小朋友食.

伯爵府

原文章由 HoManYu 於 08-9-18 17:14 發表

係呀我都係o岩o岩聽d同學媽咪話徐澤林係好野黎ga,但係活動教學,課程會比果3間大熱淺d ga,但小朋友會返得好開心.....

你就唔洗諗啦,都決定出九龍讀...
我就...到 k3 先諗啦,又多個選擇

激死呀,頭先係婆婆到食完飯踩單車返屋企時,跌左細佬隻窿窿鞋,我仲勁鐘意添架

伯爵府

頭先老公返黎,點左佢出街揾,比佢揾返

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 HoManYu 於 08-9-18 17:14 發表

徐澤林very good 架! 老公個外甥女7月畢左業啦, 入面好多活動, d同學仔都幾 nice架...... 不過而家難入d啦, 出左名啦 ~~~

另一間我覺得好既係近公園南路既校友會小學, 不過勁多功課 & 深, 外甥女讀唔掂先轉去徐澤林 ......

果頭有幾個新校舍起緊, 好靚呀, 南元小唔知好唔好?

我鍾意d新校舍多d架, 環境好d, 開心d麻......
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

原文章由 三個白白豬 於 08-9-18 22:56 發表
頭先老公返黎,點左佢出街揾,比佢揾返

好彩囉!!!
係正品 crocs? 唔見左好赤架......
而家上淘寶網買小童crocs 平好多, 通常百幾就有啦, 我買左對淺紫 disney mary jane 比阿女冬天著 ~~~
就注定會失敗。

伯爵府

原文章由 sherryyeung 於 08-9-19 00:52 發表

好彩囉!!!
係正品 crocs? 唔見左好赤架......
而家上淘寶網買小童crocs 平好多, 通常百幾就有啦, 我買左對淺紫 disney mary jane 比阿女冬天著 ~~~

細佬隻嗅鞋,佢成日用黎"初"地架
係深圳買廿幾蚊.
你比條淘寶 LINK 我看下呀.

伯爵府

原文章由 sherryyeung 於 08-9-19 00:49 發表

徐澤林very good 架! 老公個外甥女7月畢左業啦, 入面好多活動, d同學仔都幾 nice架...... 不過而家難入d啦, 出左名啦 ~~~

另一間我覺得好既係近公園南路既校友會小學, 不過勁多功課 & 深, 外甥女讀唔掂先轉去徐 ...

咁即係徐澤林冇分都幾難入啦 ~
榮茵都搬左過去公園果頭呀 .

伯爵府

OSCAR
你楂車上山頂,定搭車呀

伯爵府

IVY
我揾唔到你呀,我 e 左 d 野比你呀.

伯爵府

又有玩具開倉 - Fisher Price

葵涌貨櫃碼頭4號和黃物流中心7701-702
(C 87M 到)

日期
Date : Sept 22 (Mon) - Oct 3 (Fri)
時間
Time : 11am - 7pm

新界綠色小巴 87M 號
貨櫃碼頭南路(四號碼頭) → 葵芳地鐵站

$3.50

途經: 貨櫃碼頭區, 葵涌, 荃灣
服務時間: 平日6:00 to 23:15 / 假日6:00 to 23:30
車程: 10分鐘, 每4-8分鐘一班車

有 FISHER PRICE, 反斗車王, Ferrari, UNO, TMX Elmo (Erine) !!

首頁

尾頁

跳至