網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-09-15 發表可

原帖由 kenyuen 於 15-09-15 發表
自提櫃同自提點有咩分別?貨品可储存幾多天提取,京東試過加提款卡做快捷支付,去到填身份證個項唔接受回鄉 ...
自提櫃就係無人駕駛,輸入密碼,自動開門取貨。
記得好似可存放3日,用大陸手機號收密碼,而訂單詳情都睇到密碼嘅。

333s    發表於 15-9-16 09:09

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-09-15 發表可

自提櫃同自提點有咩分別?貨品可储存幾多天提取,京東試過加提款卡做快捷支付,去到填身份證個項唔接受回鄉 ...
付款方法都有好幾種:
1.國内銀行用網上銀行付款,但下下要用電腦;

2.微信支付,微信綁定國内銀行卡支付,app都可以付款;

3.喺淘寶購買京東e卡,有兩三個%折扣,但只限買自營商品,不包括圖書;使用e卡必須先綁定大陸手機號。
呢個係我最常用嘅方法,我用國内銀行喺淘寶付款無手續費,慳足兩三個%。

4.淘寶搜京東代付,落單後畀條link賣家代付,都有若干折扣,又係只限自營商品。缺點係唔可以退貨,因為退款會退畀幫你代付嘅賣家。
其實佢哋係用「中移動和包」嘅紅包幫你付款,佢哋點得到我就未研究過。

5.近排發現銀聯改革咗,可以好似VISA/MASTER咁網上付款。我發現京東、1號店、當當、小米官網、12306火車官網等網站都可以用香港以至世界各地發行嘅銀聯卡付款,而且没有手續費。

6.你提到嘅京東錢包我都有用過,香港人真係無得玩,我利用老婆早年大陸身份證開嘅中行帳户綁定付款,仲可以買埋理財産品。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kenyuen 於 15-09-15 發表自

原帖由 lyh80115 於 15-09-15 發表
付款方法都有好幾種:
係淘寶買京東e卡,由賣家電腦系統發放卡密到我旺旺,我手機須唔須要安裝手機版旺信來收取卡密?京東App有無功能可以張卡密入落我戶口,還是要在電腦做?有無好推介淘寶那個賣家發放e卡速遞快沒問題。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kenyuen 於 15-09-15 發表自

付款方法都有好幾種:
淘寶京e卡 ¥100 = ¥97,假設我買2張¥100 e卡 落單時揀x 2 還是分開2個Order ¥100 x 1,我怕一個Order做旺信收取一個¥100卡密

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-09-15 發表付

淘寶京e卡 ¥100 = ¥97,假設我買2張¥100 e卡 落單時揀x 2 還是分開2個Order ¥100 x 1,我怕一個Order做 ...

1個order拍2張就得,只係唔好用購物車。

象牙宮

kenyuen 發表於 15-9-15 19:24
我經過深圳係超市都搵唔到酸牛肉麵、酒鬼花生和黄飛鴻花生,超市賣多是統一同康師傅,可以在深圳哪地方找到 ...

explore new things.大, 小超市都行去. (當自己一名記者) 四處 818.
好多東西, 香港真的冇. 香港有的, 我懶去看.

華潤萬家..
又一佳..
人人樂..
etc etc...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-09-15 發表付

係淘寶買京東e卡,由賣家電腦系統發放卡密到我旺旺,我手機須唔須要安裝手機版旺信來收取卡密?京東App有無 ...
手機裝埋旺旺最好啦,不過淘寶都收到卡密嘅。
收到卡密後就去app→我的→我的钱包→京东卡/E卡,點擊右上角綁定新卡,輸入卡密就得啦。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kenyuen 於 15-09-15 發表係

原帖由 lyh80115 於 15-09-16 發表
手機裝埋旺旺最好啦,不過淘寶都收到卡密嘅。
收到卡密後就去app→我的→我的钱包→京东卡/E卡,點擊右上角 ...
係App功能里面找到了,謝謝。找遍淘寶商店最多97折買e卡。仲想問問,假設我綁定了2張¥100 e卡去找付¥180貨品,我可否用曬2張去找?餘額回到戶口留待下次使用,還是只能用1張,扣減後尾數用其他方法去付?
微信支付,銀行卡已綁定,微信錢包餘額¥0,在京東購物結算揀在綫支付,提交到收銀台,是否可以銀行卡直接支付,還是要預先在微信錢包打入錢?

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-09-16 發表手

原帖由 kenyuen 於 15-09-16 發表
係App功能里面找到了,謝謝。找遍淘寶商店最多97折買e卡。仲想問問,假設我綁定了2張¥100 e卡去找付¥180 ...
可以用200元e卡付180元,20元下次用。
微信綁定咗銀行卡,付款時只須輸入6位數密碼,就會從銀行卡扣錢,唔洗事先放錢到「我的零钱」;
朋友用微信轉帳畀你,啲錢就會存喺我的零钱,可直接使用,又可以提現到銀行卡。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:Quote:原帖由 kenyuen 於 15-09-15 發表我

可以喺京東買齊晒,用佢個自提櫃取貨,遍布深圳;付款用香港銀聯信用卡就得。
我上個月見特價都買咗包酸笋 ...
請教用邊間集運for食物

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

十五樓師奶 發表於 15-9-13 00:34
買左,好好味
妳係邊間買0架?我找到個D要買2 PACK, 可以比LINK嗎?

男爵府

引用:各位敢死隊,唔知大家有無淘過啲正嘢可分享

原帖由 yiu_fire 於 15-07-03 發表
各位敢死隊,唔知大家有無淘過啲正嘢可分享下好緊張,我今轉淘左香酥辣椒,飽魚仔,蝦皮,四川調味 ...
介紹下呢隻曲奇餅,好好味,係好香奶香,同埋紅妹好食,

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiu_fire+於+15-07-03+發表各

原帖由 yiu_fire 於 15-10-03 發表
介紹下呢隻曲奇餅,好好味,係好香奶香,同埋紅妹好食,
咬左一啖見淘寶咁多人買,諗住無死錯人就一試😂

男爵府

回覆:yiu_fire 的帖子

友臣肉鬆餅,我覺得一般,啲涵好甜

首頁

尾頁

跳至