單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:hellokitty1013+發表於+11-9-23+18:4

原帖由 wayso 於 11-09-23 發表
一早單左聲你知難溝通架啦...
係收到架honey, 所以都唔理,點知都...都 , 好釆有你

瑪瑙宮

環保接龍勳章

hellokitty1013 發表於 11-9-23 19:26
係收到架honey, 所以都唔理,點知都...都 , 好釆有你番

...

其實真係唔駛咁火架....
起碼知道有好多人好有耐性咁關心開解人嘛,
一定有人領悟到嘅....係咪

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:hellokitty1013+發表於+11-9-23+19:2

原帖由 wayso 於 11-09-23 發表
其實真係唔駛咁火架....
起碼知道有好多人好有耐性咁關心開解人嘛,
一定有人領悟到嘅....係咪

thinking: 其實呢到咁多姊妹都好唔話得, 大家都盡哂力幫架la

瑪瑙宮

環保接龍勳章

hellokitty1013 發表於 11-9-23 19:47
thinking: 其實呢到咁多姊姐都好唔話得, 大家都盡哂力幫架la

...

一定唔嘥,實幫到其他同路人架...
萬吓手,有人睇完點醒左都未定...

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆 k_wong7 的帖子

很同意k_wong 的见解。我想问一句搂主学历程度,因为他的一连串发表,让人看得很吃力,如果他会考17分,那香港教育制度完全失败。
还有想说的是没有女人喜欢一个没有意志的男人。另外,我觉得搂主天天说爱,但爱是什么他根本不知道,还有爱不是可怜就会有,爱而不是你想要就会有,爱是自然产生的,你太太的离去是她已经认为你不适合他了。他现在最不习惯的就是他太太离去,他觉得不惯,而不是他在检讨他太太为何离去。

男爵府

我唸係因為樓主從來都沒有嘗到愛 , 所以不懂愛 , 樓主 , 你看多遍之前其他人給你的意見 , 慢慢再參透吓啦 . 你而家需要時間療傷 , 但唔好甘耐 , 振作呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主: 我都係在單親家庭長大, 我見過父親, 但都係3歲前的事, 我亦都無印象. 慶幸我暫時都未係單親的, 為左你至第一次入黎留言.

我睇左你在[夫婦情感]那邊的post, 我理解係bk會員話你小朋決, 唔係話老婆大過你, 而係你的處事手法.
我都後生過, 都試過失戀同差d自殺, 當時我同佢在海傍, 差半隻腳就掉入水, 男友就話: 即使你跌左落水, 死左我都唔會同你一齊. 我喊到失控, 男友完全唔驚, 反而旁邊的人驚到企在我身邊. 最後我都無去死, 死真係解決唔到問題.

雖然而家你老婆走左, 你諗下仲可以點 !?!? 就算下次比你死左又點, 你唔可以得到佢. 你積極一d做手啦, 呢段時間可能好唔習慣, 好唔開心, 搵朋友傾下, 至於你之前問的做義工, 有可以睇下港鐵站poster, 可幫手賣旗, 甚至打去[義務工作發展局], 睇下有無義工啱你做. 你應該感到開心, 係你地仲未有小朋友, 如果老婆留下小朋友比你照顧, 你會更加辛苦. 心情好返之後諗下在呢件事上有無野可以改善, 為下一次作好準備.
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至