單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 jaykkchung 的帖子

其實, 好想問下你, 你係唔係剛剛黎香港既新移民黎架??? 因為, 你好似唔係係香港生活過咁, 樣樣你都唔知, 同埋好似你咁後生d人, 通常都百足咁多x. 仲有, 你咁悶, 又無咩朋友, 點解唔搵d野學下呢??? 又可以充實自己, 又可以識多d同學, 擴闊生活圈子. 學野, 讀書, 可以搵d興趣d既野學, 唔一定要讀專科, 當然專科就梗係好啦, 唔係的話, d興趣班都好呀, 足夠你消磨一個晚上啦.

連你悶呢個問題, 都有解決方法, 你仲有咩問題係解決唔到呢??? 除左搵你失左蹤既老婆之外!!!! 樓主, 都係個句, 唔好再消沈, 振作啦, 醒下啦!!!

禁止訪問

大宅

叻叻勳章

回覆:jaykkchung 的帖子

樓主,唔係我地想你點,係你自己想點?成日自怨自艾有用咩,已成事實就冇得改變,可以改既只有你既睇法,如果你唔積極面對都冇人幫到你。願你好好細思~

jaykkchung  我真係有努力 有改變GE  發表於 11-9-21 23:38
小雄維尼  係你先仲甘好氣  發表於 11-9-21 22:05

伯爵府

虎到金來勳章

知你唔係16,7, 已經廿幾歲啦. 咁米去讀下書羅, 又可以充實自己, 又可以識朋友. 諗下啦!!!

jaykkchung  ok i will try  發表於 11-9-21 23:38

大宅

畀面勳章

回覆:我是單身家庭長大,而家又同老婆離婚.唔知有沒資格..

其實睇你其他post,見你話會考有17分,你不如將時間投放係事業上,將來有一番好作為,諗嘢成熟時,定能搵到更好的

jaykkchung  我真係想要家庭呀 .......................  發表於 11-9-22 00:14

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jaykkchung 發表於 11-9-21 22:01
我沒找佢, 我唔係16,7歲la....唉
大個左 身活圈子細左 d fd個個都有自己工作 生活 都唔會好似以前咁la
工 ...
你係有變, 就5會仲向度日日上網, 都5好好為自己將來認真諗下
講真, 我而家無明你老婆點解會走

jaykkchung  沒心機計劃將來 ..以前有老婆當然會 而家沒 你想我點好好計劃 ???????  發表於 11-9-22 00:16
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

jaykkchung 發表於 11-9-21 22:01
我沒找佢, 我唔係16,7歲la....唉
大個左 身活圈子細左 d fd個個都有自己工作 生活 都唔會好似以前咁la
工 ...
就憑你:點好好計劃 ??????? 已經可以送你去回收!

呢個單親版d人, 無左另一半又有細路(有d細路仲有特殊學習需要.....好似我仔有過度活躍/專注力不足甘,) 人地都可以繼續生活, 點解你5得?廿幾歲就玩頹廢? 你係咪向火星黎架

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

禁止訪問

回覆:小雄維尼 的帖子

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章

回覆 小雄維尼 的帖子

伯爵府

虎到金來勳章

你係到依家都唔醒呀, 小朋友!!!

你有無聽過, 修身(唔係減肥, 係攪好自己/自身), 齊家, 治國, 平天下??? 你連自己都未攪好, 即係未修身啦, 可來可以齊家呀??? 有個家唔係大晒架, 你自己本身d野, 都未做好,比個家你又如何呀??? 有個家就一定有幸福??? 有個家, 要處理既野仲多呀!!! 之前講過, 你有咩可以做架啦, 日日坐度等運到, 我諗唔會有個女仔, 自動會送上門, 同一個咁廢既人做人世羅. 羅護照有幾難??? 上網登記又得, 郵寄又得, 親身辦理又得, 你到底想點呀???

唔怕得罪講句, 如果我係你老婆, 我根本唔會同你開始呀!!! 莫講話結婚唔會, 連拍拖都唔使諗呀!!! 你要好好想一想, 你有個家, 你覺得好幸福, 咁你比唔比到幸福你老婆呀??? 個女人跟住你, 開唔開心呀??? 你比到d咩佢(除左錢)??? 你應該活係童話故事入面, 從此王子同公主, 就過著幸福快樂既生活啦!!! 小朋友, 認真d/成熟d, 面對自己d事啦.

男爵府

係度呻吓都好過哩埋亂諗野ge, 等時間慢慢幫你療傷啦! 要相信明天會更好, 希望有一日你會搵到正確的人生方向.

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

伯爵府

上網搵, & APPLY

禁止訪問

引用:回覆+jaykkchung+的帖子 你係到依家都唔醒

洋房

我自己本身都係單親,依家我個仔都係....但係我唔覺得有咩唔同喎!!
係你自己只係諗你自己JA,我覺得你好自私,又唔成熟,你自己都唔愛自己,你又點會有能力去愛你自己想愛嘅人呀

小雄維尼  agree  發表於 11-9-22 17:51

伯爵府

虎到金來勳章

佢要結婚, 係因為佢想有個可依靠既人同佢組織家庭呀!!! 到佢要離婚, 係佢覺得你唔係個可依靠既人呀, 你咁都仲唔明你自己既問題??? 要有一個家, 唔係兩個一齊住, 就叫做一個家架!!! 你醒下啦!!!

帶子雄郎  講得好  發表於 11-9-23 00:30

禁止訪問

男爵府

回覆 k_wong7 的帖子

講得o岩

k_wong7  謝謝!!!  發表於 11-9-23 09:49
stanley
是非皆因多開囗   煩惱皆因強出頭

禁止訪問

禁止訪問

引用:回覆+jaykkchung+的帖子 佢要結婚,+係因為

首頁

尾頁

跳至