單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+ALAC+於+11-05-19+發表謝謝大

原帖由 poppibaby 於 11-07-04 發表
如果有你的條件我都唔會覺得死人林樓咁大件事,我一家五口住公屋三人單位我同細妹及一隻狗訓埋一張單人床, ...
如果要多2千租倉,不如用2千租大少少地方可能仲好喎

大宅

畀面勳章

回覆:poppibaby 的帖子

我都明我係好好彩有呢個屋企,但我之前槃工我都有儲蓄,而且我一個月都有俾3~4千俾屋企,雖然唔多..但依家叫有起事上頹都有個錢係身,我明你有幾困難,你搵左可以幫忙嘅社工未牙,你屋企間公屋有冇你名嫁?因為呢方面嘅嘢我唔係好清楚,所以你快D搵人幫先啦..你依家其實有冇返工?

別墅

回覆:mummummy 的帖子

依家套房都四千幾一個月ka=.=,同埋我八月生啦,搬出去邊個照顧我同bb呢?當我生完坐月呢d有人上門幫咁我呢半年又邊有錢生活同交租呢,依家bb一樣都未買過。

sylviayan  你BB係仔定女呀,如係女的話,唔介意我可以俾D衫你... 有需要就PM我啦..  發表於 11-7-7 09:08

別墅

回覆:ALAC 的帖子

無返八個月la,一有左佢就叫我唔好返啦,因為之前自己條件一路都好好又得21歲所以我好大洗,個個月四五萬蚊用清光從未諗過儲錢,到依家全身得返五千蚊時真係覺得個天玩我玩得好盡!交埋今個日倉租又得三千啦,真係唔知可以買d咩bb野,求其一個好少少ge奶瓶都成舊水,二手bb床都五六百!

mummummy  有平d嘅... 用pigeon啦~ $2x-3x都有... 就算佢ppsu果隻, 應該都係$6x-$7x~  發表於 11-7-7 11:46
bbcool  而家d 奶瓶要成佰$才有一個吖?  發表於 11-7-4 05:53

別墅

引用:我都明我係好好彩有呢個屋企,但我之前槃工

原帖由 ALAC 於 11-07-04 發表
我都明我係好好彩有呢個屋企,但我之前槃工我都有儲蓄,而且我一個月都有俾3~4千俾屋企,雖然唔多..但依家叫 ...
社會叫我走母親的決擇住要交千幾蚊租,但又特登講話個度d媽媽好複雜你未必相處又話個度係山上出入都限時ge,咁加埋我租倉味又係用左三千幾一個月,咁我叫佢出去幫我搵二三千ge屋佢話無可能除非深水埗板房下,咁要佢搵四千左右叫佢比住少少津貼先得ma?佢話ok,之後打黎又話三四個d都係要行樓梯上下話我大住肚又就生得唔方便wo,都係叫我住返屋企,咩都無幫過我,仲踩多腳話你個度公屋唔養得狗ka wo,要我放棄我隻狗同叫我放棄bb無分別!我會要個男人死先!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:大家好,,初黎報到!我其實有d野想請教大家的

原帖由 ALAC 於 11-05-14 發表
大家好,,初黎報到!
我其實有d野想請教大家的!
講一講我的background先
樓主你諗好bb出世後食邊隻奶粉未呀?我有罐美贊臣1號細罐裝(400克),係美贊臣送俾我,個罐寫住(供醫學界人士評審之樣本)!但我阿b而家10個月大唔岩食,我諗住睇下有無人需要唔好浪費嘛!你要唔要?如果需要就pm我,我約你拎俾你丫!

ALAC  我仲未諗bb食咩奶粉,不過你不如俾poppibaby(85#),佢下個月生....  發表於 11-7-7 02:15
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

大宅

引用:Quote:原帖由+ALAC+於+11-05-19+發表謝謝大

原帖由 poppibaby 於 11-07-04 發表
如果有你的條件我都唔會覺得死人林樓咁大件事,我一家五口住公屋三人單位我同細妹及一隻狗訓埋一張單人床, ...
我bb女都係夏天出世,有d衣物可能合你8月出世的bb,有興趣可pm我~

poppibaby  住觀塘~  發表於 11-7-8 03:40

別墅

回覆:mummummy 的帖子

D衫粉紅色的嗎?因為我個b係仔。

mummummy  有些不是粉紅色, 我回去找找, 舊衫你介唔介意架? 你住邊區?  發表於 11-7-7 11:47

大宅

引用:D衫粉紅色的嗎?因為我個b係仔。 +

原帖由 poppibaby 於 11-07-07 發表
D衫粉紅色的嗎?因為我個b係仔。
哦,我搵搵睇下有冇其他顏色啦

首頁

尾頁

跳至