單親天地

跳至

首頁
23456...15

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:sailow+發表於+13-2-22+00:13+以事論

男爵府

引用:单亲来港不足2年,儿子4岁在港出生,可有资格

原帖由 kit_wck 於 13-02-18 發表
单亲来港不足2年,儿子4岁在港出生,可有资格申请公屋?
一方面認同樓主自食其力,但覺得我們現在是「坐享其成」實屬不對。現在的江山除了是我們祖先打拼回來,亦需靠後人鞏固。別的不談,單是交稅已是對鞏固江山的貢獻,所以大部分土生土長的香港居民絶不是單純地「享受」著香港的福利。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

衝勁BB 發表於 13-2-22 09:41
一方面認同樓主自食其力,但覺得我們現在是「坐享其成」實屬不對。現在的江山除了是我們祖先打拼回來,亦需 ...

之不過我地有幾多個本地香港人可以有得享福利呢?? 退稅唔係年年有.. 低息借錢首期買樓又無左...下星期新一期既財政報告又唔知會點啦...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

禁止訪問

引用:我申報下先....+我前夫就係娶隻大陸雞做

侯爵府

sailow 發表於 13-2-22 09:47
睇完條氣順曬

要唔要花生?? 汽水???
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:sailow+發表於+13-2-22+09:47+睇完條

原帖由 dordor1207 於 13-02-22 發表
要唔要花生?? 汽水???
我要爆谷些些

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

侯爵府

fiona920 發表於 13-2-22 09:55
我要爆谷些些

早晨呀.. baby.. 我以為你唔會入來拿分 tim.. 我又趁未關帖又拿 2 分先...呵呵呵

爆谷.... 隨便~~

侯爵府

fiona920 發表於 13-2-22 09:55
我要爆谷些些

嘩.. baby.. 你又搬左大屋呀?? 我已經好努力追分架啦.. 但係都唔夠你地勁...

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-2-22+09:55+我要

早晨呀.. baby.. 我以為你唔會入來拿分 tim.. 我又趁未關帖又拿 2 分先...呵呵呵
見到依啲眼火爆既post我梗係入黎八卦啦見你咁正義出聲我咪攞下分囉

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-2-22+09:55+我要

嘩.. baby.. 你又搬左大屋呀?? 我已經好努力追分架啦.. 但係都唔夠你地勁...
我唔鍾意啡色唔靚既又要追快啲再搬

侯爵府

fiona920 發表於 13-2-22 10:02
我唔鍾意啡色唔靚既又要追快啲再搬

我追唔切呀.. 點可以拿到咁多分架??

禁止訪問

引用:Quote:sailow+發表於+13-2-22+09:47+睇完條

侯爵府

fiona920 發表於 13-2-22 10:01
見到依啲眼火爆既post我梗係入黎八卦啦見你咁正義出聲我咪攞下分囉

...

爆左好耐架啦.. 我昨天見到都唔諗住答架.. 點知.. 講咩坐享其成... 真係 o 哂咀....點解唔講到去商周年代既??

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-2-22+10:02+我唔

我追唔切呀.. 點可以拿到咁多分架??
日吹夜吹.......水

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-2-22+10:01+見到

爆左好耐架啦.. 我昨天見到都唔諗住答架.. 點知.. 講咩坐享其成... 真係 o 哂咀....點解唔講到去商周年代 ...
因為讀書時讀歷史時無詳細講商周所以唔識...我講我自己咋

禁止發言

侯爵府

引用:Quote:原帖由+dordor1207+於+13-02-22+發表

原帖由 sailow 於 13-02-22 發表
爆炸糖吖唔該
隨便!

翡翠宮

引用:Quote:fiona920+發表於+13-2-22+10:01+見到

爆左好耐架啦.. 我昨天見到都唔諗住答架.. 點知.. 講咩坐享其成... 真係 o 哂咀....點解唔講到去商周年代 ...
我無你文筆咁好唔識表達答唔到咀mouth:

侯爵府

fiona920 發表於 13-2-22 10:23
我無你文筆咁好唔識表達答唔到咀

babie!! 你係唔係笑緊禾呀??? 我好蠢架...

侯爵府

Khbbibi 發表於 13-2-22 10:23
所以 而加 好多大陸女人 都唔嫁香港男人啦 因為佢地好多姊妹嫁左落來香港 先知道原來香港男人 咁梅 屋又細 ...

呢樣野, 好多廣東省, 大城市既女士都知道香港有幾細, 屋有幾細, 男人有幾衰架啦..

要嫁既都嫁個暴發戶啦....衰既有錢用麻..住大屋.. 又可以網上 show o的奶粉儲糧..

嫁得比 hk 男人既都係o的落後地方既, 以為改善到生活 wor...

首頁
23456...15

尾頁

跳至