單親天地

跳至

首頁
23456...7

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

ditochan 發表於 11-6-1 22:31
圖圖暫時唔明所以我可以大笑
火火實會煩住我,問我有咩咁好笑架!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

童言無忌呀
其實個個小朋友講野都係咁好笑架
~~~~ 花生組組員 ~~~~

伯爵府

嘻嘻, 我喺度偷笑....
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

瑪瑙宮

戀仔狂 發表於 11-6-1 22:32
童言無忌呀
其實個個小朋友講野都係咁好笑架
火火無小白咁多喎,你見我都好耐無UPDATA‘傻火語錄’啦!

伯爵府

酸棗仁 發表於 11-6-1 22:34
嘻嘻, 我喺度偷笑....

你比我罰架喎!!!!
有冇乖乖做到先??

伯爵府

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 22:35
火火無小白咁多喎,你見我都好耐無UPDATA‘傻火語錄’啦!

你知我隻仔架啦......

侯爵府

我睇到~小白同d村民好熟絡嗰part,
真係~好開心~因為小白真係好得人鐘意架~
我繼續先~~~

伯爵府

畀面勳章

講開病,有次圖圖4個月大既時候,佢既氣管第一次發作,透唔到氣hehe

聲,之後我即刻帶佢去急症,當時係豬流感高危時期,個急症室姑娘叫我地

去政府其他睇流感既地方排隊,我即刻抱左圖圖去睇私家,點知私家醫生

聽完圖圖個肺有雜音應該氣管炎要入院,佢連診金都唔收寫野比我上番

急症排期,之後又見番個姑娘我唔同佢嘈,佢睇到張野之後即刻先幫圖圖

探熱之後安排上房當時我地係2點去到急症,3點左右去到睇私家,之後

3:30左右又上番急症,跟住我地一路等等等等等,一直都冇人理我地,

我就開始顛啦等到5點幾,我問姑娘究竟幾時先可以上房,佢仲串我乜你

唔見我地好忙咩,要大醫生簽名你地先可以上房,大醫生而家仲做緊急救,

我話我個仔塊面變紫啦,我唔覺你地好忙,忙既定義係掛住傾計掛住講笑,

掛住食野掛住溝女呢d叫忙咩,跟住個姑娘先死死氣幫我睇下醫生秩左

名未,我頂呀原來一早簽左,後來安排上房之前佢話要等排板出,我話又要

等幾耐呀,佢話排板都要做野架,你而家都見個哥哥好忙啦,我話我見呀,

頭先佢又唔做,掛住食野溝女,跟住個哥哥望住我,我跟手爆句,話緊你呀x

街,唔駛等多5分鐘排板即出可以上房,因為要格離,圖圖又要抽血,驗小便,

好多野攪,佢地抽血唔肯比我望住怕我心痛,不過d眼淚我都流緊出黎,後

來先知個衰仔中左甲型流感,跟住再照到個右心臟偏大,當時我淨係識狂

喊,後來好彩而家圖圖2歲幾,之前再照個心係正常番,唔做阿媽係唔知自

己d仔女有病既時候個種痛苦同無助係點
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-6-1 22:41
講開病,有次圖圖4個月大既時候,佢既氣管第一次發作,透唔到氣hehe

聲,之後我即刻帶佢去急症,當時係豬流感高 ...
我都話政府D嘢靠唔住架啦!我帶火火去屯門醫院,等咗幾粒鐘,攞咗支退燒藥就叫我地走喇,燒到成40度呀!

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 22:45
我都話政府D嘢靠唔住架啦!我帶火火去屯門醫院,等咗幾粒鐘,攞咗支退燒藥就叫我地走喇,燒到成40度呀! ...
係得聯合係咁炸,東區同埋將軍澳醫院好好人架d醫生姑娘,

上次圖圖高燒唔退入左東區40度即上房,全程唔駛10分鐘
除了你我誰都不愛,to have but not to hold

伯爵府

戀仔狂 發表於 11-6-1 22:39
你比我罰架喎!!!!
有冇乖乖做到先??
牛扒餐配生蠔, 未食呀.....等有錢先啦....
係咪你請?
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-6-1 22:48
係得聯合係咁炸,東區同埋將軍澳醫院好好人架d醫生姑娘,

上次圖圖高燒唔退入左東區40度即上房,全程唔駛10分 ...
所以我唔信政府囉,點無錢我都唔會CUT火火份保險架,之後食咗屯門醫院D藥都唔退,就入咗港安,5分鐘上房,抽血,塞PATPAT,吊鹽水,退埋燒添呀,諗起火都嚟,所以話窮人唔好病係啱架!

瑪瑙宮

酸棗仁 發表於 11-6-1 22:48
牛扒餐配生蠔, 未食呀.....等有錢先啦....
係咪你請?
仁兄,佢唔食牛架!

酸棗仁  佢請我食咪得囉, 佢可以食豬扒餐架嘛  發表於 11-6-1 23:00

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 22:51
所以我唔信政府囉,點無錢我都唔會CUT火火份保險架,之後食咗屯門醫院D藥都唔退,就入咗港安,5分鐘上房, ...

之前圖圖入急症,其實食左2星期政府既藥都係呢2日好d炸停左鼻水,

不過呢條氣管都係差d,好彩而家提早個期6月30有得睇

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-6-1 22:53
之前圖圖入急症,其實食左2星期政府既藥都係呢2日好d炸停左鼻水,

不過呢條氣管都係差d,好彩而家提早個期6 ...
睇政府真係要條命好硬先好去睇呀,唔係未等到就死鬼咗呀!

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 22:54
睇政府真係要條命好硬先好去睇呀,唔係未等到就死鬼咗呀!

咁我相信圖圖算好彩既一個,d醫生姑娘見佢細都對佢好好,或者呢邊間醫院冇咁多人排,

你屯門梗係啦,有排等呀咁多人

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-6-1 22:56
咁我相信圖圖算好彩既一個,d醫生姑娘見佢細都對佢好好,或者呢邊間醫院冇咁多人排,

你屯門梗係啦,有排等呀 ...
係呀。。。。。以後我都唔會再去架!

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 23:00
係呀。。。。。以後我都唔會再去架!
你個面就真係唔好睇屯門醫院啦有排等,如果可以既真係睇私家算啦

瑪瑙宮

ditochan 發表於 11-6-1 23:01
你個面就真係唔好睇屯門醫院啦有排等,如果可以既真係睇私家算啦
我之前睇咗私家架喇,就係唔退燒,我先同佢入院,仲要食完藥就嘔番晒出嚟!唔係打死我都唔會帶火火入去呀!

伯爵府

畀面勳章

ChammyMAMA 發表於 11-6-1 23:03
我之前睇咗私家架喇,就係唔退燒,我先同佢入院,仲要食完藥就嘔番晒出嚟!唔係打死我都唔會帶火火入去呀! ...
有時睇醫生都要夾,可能呢個私家醫生d藥唔夾火火先會咁

首頁
23456...7

尾頁

跳至