網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

尋日同事介紹, 手機裝左, 但搵唔到電腦版. 有野唔明想請教.

翡翠宮

回覆樓主:

下次玩下 ,我最鍾意玩新嘢。有乜唔明?講嚟聽下先!

同時都介紹你玩埋京東,淘寶以外必玩。太多未玩一下子好難跟得上架,618京東店慶又嚟,到時有平嘢先臨急抱佛腳學?

翡翠宮

回覆樓主:

其實我覺得2個人拼團一齊買有啲無聊,我都唔知有乜作用……只為吸引眼球?我之前都喺京東、貝貝玩過拼團,唔知原來有個購物網專玩呢樣。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 18-5-11 22:57

同時都介紹你玩埋京東,淘寶以外必玩。太多 ...
我唔知佢咩併購係點, 併購完咁件貨係單獨運俾我(應該都係啦, 無理由10個人買完寄去一個地址叫人分貨啦), 佢好似無購物車(搵唔到), 咁每次見D野啱要即刻買?? 佢又無電腦版, 使用起黎會慢囉. 同埋俾錢........如果我無微訊付款, 咁仲可唔可以用其他方法俾錢? PPS/大陸支付寶得唔得?

京東我知佢既存在, 但係就一路都無買到野.

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-5-11 22:59
其實我覺得2個人拼團一齊買有啲無聊,我都唔知有乜作用……只為吸引眼球?我之前都喺京東、貝貝玩過拼團, ...

我未玩過拼團,想知道有沒有甚麼限制/牽連?
一起拼團的是否需要在同一個省/地區之類?
是否像普通購物一樣,東西拍下來付款就會寄送到自己的收件地址?

翡翠宮

回覆樓主:

啱啱注册咗,有個每日簽到,派咗
¥4.89,都幾大手筆。

睇過下,雖然無購物車,但有「收藏」,喜歡咪收藏咗先。

隨手落個單,只有填大陸地址、電話,咁可以填私集地址。付款方面有微信、支付寶、QQ,基本上無香港方法。揀微信支付,用大陸版錢包付款,揀到深圳建行卡,以及我之前綁定嘅香港VISA卡,或者樓主可以試下喺大陸錢包綁張VISA/Mastercard付款;支付寶都係要用大陸銀行卡或人仔餘額,總之有大陸銀行户口就最好。

二人拼團一齊買,二人係各不相干,分别寄到各自地址,所以我話無聊。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-5-11 23:06
我未玩過拼團,想知道有沒有甚麼限制/牽連?
一起拼團的是否需要在同一個省/地區之類?
是否像普通購物一 ...

分别寄的,拼團二人係互不相干,通常已有人開團等成圑,直接撳「去拼单」就可以即買。

翡翠宮

lyh80115 發表於 18-5-11 22:57

同時都介紹你玩埋京東,淘寶以外必玩。太多 ...

至於京東,要買得平其實又有好多學問,但無乜jm接觸,我好少講得好深入;服務係好好,我喜歡佢自營送貨速度,只需半日,好少甩拖。

有次介紹京東商品,有jm睇完好驚,見到好多差評(其實只係2%),其實佢有所不知:淘寶係「拒絕差評」,京東係「接受差評」,呢個係兩個購物網嘅差異,所以去京東比較容易睇到某件商品嘅缺點。

333s    發表於 18-5-12 00:02

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-5-11 23:34
至於京東,要買得平其實又有好多學問,但無乜jm接觸,我好少講得好深入;服務係好好,我喜歡佢自營送貨速 ...

請你有空分享一下關於京東的學問。

那之前在京東看過有拼團的產品,當時不明白為什麼二人拼團就會無端端平一截,因為不清楚玩法,所以一直沒有試。謝謝你在這方面的介紹。

另外,淘寶可以容許差評,但是有個別賣家會給回贈收買買家,以回贈換取好評。天貓就沒有差評的選擇,但是買家一般可以在追評裡面把賣家的壞事說出來。

是的,感覺上京東的買家,下評語的時候比較不留情面(也許是期望的問題,他們覺得京東辜負了他們的信任)。

複式洋房

lyh80115 發表於 18-5-11 22:59
其實我覺得2個人拼團一齊買有啲無聊,我都唔知有乜作用……只為吸引眼球?我之前都喺京東、貝貝玩過拼團, ...
拼團即係咩?

翡翠宮

fenfenc 發表於 18-5-12 11:18
拼團即係咩?

2個人拍同一件貨,訂單才生效。

侯爵府

醒目開學勳章

lyh80115 發表於 18-5-11 23:19
啱啱注册咗,有個每日簽到,派咗
¥4.89,都幾大手筆。
謝謝你去研究呀, 我無任何方法係由國內那邊俾錢的, 我唯有叫同事幫我俾錢啦(因為我應該都唔係買好多野, 同埋佢只得手機APPS........無咁方便). 但佢D 野就真係平D, 所以又試下佢咋. 2個人都可以叫拼單, 真係有點......容易!!

大宅

回覆樓主

拼多多的電視機好平,有無人買過拼多多 係咪好似淘寶禁買就得?

翡翠宮

abcabc123 發表於 18-5-15 11:58
拼多多的電視機好平,有無人買過拼多多 係咪好似淘寶禁買就得?

無方便港人嘅注册及付款方法,前面有講。運送可以用私集。

侯爵府

醒目開學勳章

abcabc123 發表於 18-5-15 11:58
你不如試下買D平既野先啦, 唔多人用既唔知係咪伏黎喎. 試左OK先買4位數字既野啦.

大宅

lyh80115 發表於 18-5-15 13:39
無方便港人嘅注册及付款方法,前面有講。運送可以用私集。

好啊 試下集運

大宅

happypiano 發表於 18-5-15 21:45
你不如試下買D平既野先啦, 唔多人用既唔知係咪伏黎喎. 試左OK先買4位數字既野啦. ...

我見32寸先699

子爵府

happypiano 發表於 18-5-11 21:16
尋日同事介紹, 手機裝左, 但搵唔到電腦版. 有野唔明想請教.

幾好用喎,每日可以抽2次券,最少0.5
因左野再有一次抽

我覺得入面的衣服類比淘寶更平,而且一件包郵

退款都方便

我係用微訊俾錢的

如果介紹搵到朋友download apps 和微訊login apps,
可以助力免單,有些一人助力就得

每日可簽到,簽夠10 可換紅包
夠30 回cash微訊

子爵府

happypiano 發表於 18-5-15 21:45
你不如試下買D平既野先啦, 唔多人用既唔知係咪伏黎喎. 試左OK先買4位數字既野啦. ...

併多多 大陸好hit ga
成日係大陸的節目賣廣告

大宅

回覆 nancylaw1228 的帖子

請問。 拼多多。 香港支付寶能付錢嗎?
還有其他方付款方式嗎? 無大陸卡/戶口

首頁

尾頁

跳至