跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

Re: 有無油塘區媽咪(非新e-民)入來

kwok330
咁似我嘅行為嘅
kwok330 寫道:
cc0217...

我搬左入厘11個月....開頭2個月....
極度唔慣.....成日好似顛婆咁自言自語....
實際就係講緊粗口...頂d另類大6人唔順

[quote]
cc0217 寫道:
是但 ,Hello ....遇到你就好囉 ...終於遇到個同區香港人......如果唔係我真係以為自己係搬0左去大6住 ...
你就好啦.... 唔洗煩小朋友返幼稚園的問題 ....我煩緊搵唔搵到..幫囡囡轉學校
[/quote]
[img=500,400][/img]

大宅

miu~miu....
我想像緊同你出街既境況...一定好攪笑...

miu~miu 寫道:
kwok330
咁似我嘅行為嘅 [quote]
kwok330 寫道:
cc0217...

我搬左入厘11個月....開頭2個月....
極度唔慣.....成日好似顛婆咁自言自語....
實際就係講緊粗口...頂d另類大6人唔順
[/quote]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

kwok330
一係見到2 個顛婆不停自言自語, 一係見到2 個顛婆頂唔順同人鬧緊交
kwok330 寫道:
miu~miu....

男爵府

oic!
shan-mama 寫道:
油麗村係油美苑盡頭,即東遂入口果度d公屋。

[quote]
sleepingbo 寫道:
where 油麗邨? ?-(
[/quote]

[

大宅

HELLO,大家好!

大宅

hi..how do you do

D_may 寫道:
HELLO,大家好!

大宅

kwok330:

你好, 我都係住油塘,我想問下我可否加入你哋呀?

[quote]
kwok330 寫道:
hi..how do you do

民房

我係住在高俊的,而家同各位油塘街坊講句你好先...

我都有瀏覽"親親媽咪"呢個web site,但係小妹打字太慢,所以只係局限做一個只睇不發言的朋友,而今天看到大家分享一些關於油塘區人流日漸複雜的意見,小妹都是十分認同.

今天看到了"雪瑩媽咪"的意見後,我是其中一份子在門口等人開門的主婦,因為由街市和supermarket到高俊的路途中,如果經天橋由高怡到鯉魚門廣場中,有一部份是太約有二十級石級,我的買餸車是不能直接過的,在高靜閣未建好時,我次次在返家的途徑中,都要轉出高超道再入高怡去避開石級,而家高靜閣入伙後,我可以搭lift上五樓而繞道高靜閣到高俊,比以前沒有那麼辛苦.

原來你們高靜閣的街坊不喜歡我們高俊的街坊這樣做,借此機會說聲唔好意思先,不過我們都是因為在十數年前由一班房屋暑的官員在設計上的失職的受害者.在沒有考慮到居民購物上落的問題,在整條路中由高怡到鯉魚門廣場中,有一部份是太約有二十級石級,才會有部份街坊在會繞道到高靜閣.

當年在高靜閣未轉做宿舍時,曾經有高俊街坊反映過這個問題,當年是計劃把高靜閣上高俊作另一通道,但由於董先生在8萬5中的失誤,高靜閣由居屋轉變做宿舍,這件事不了了知.

高俊街坊不是想做成任何騷擾,只是想借一條小路行,更不是和你們口中的新移民作出一樣的行為.

大宅

hi cute.tif ....
本人認為....大家都很樂意為街彷借過方便....
亦都唔係針對所有新移民....
只是有d另類既新移民...真係好無文化好野蠻好難頂...

剛巧又同e類既新移民發生磨擦....
所以借厘個topic同大家"伸"下...

凡事以禮相待...萬事都有商量

cute.tif 寫道:
我係住在高俊的,而家同各位油塘街坊講句你好先...

我都有瀏覽"親親媽咪"呢個web site,但係小妹打字太慢,所以只係局限做一個只睇不發言的朋友,而今天看到大家分享一些關於油塘區人流日漸複雜的意見,小妹都是十分認同.

今天看到了"雪瑩媽咪"的意見後,我是其中一份子在門口等人開門的主婦,因為由街市和supermarket到高俊的路途中,如果經天橋由高怡到鯉魚門廣場中,有一部份是太約有二十級石級,我的買餸車是不能直接過的,在高靜閣未建好時,我次次在返家的途徑中,都要轉出高超道再入高怡去避開石級,而家高靜閣入伙後,我可以搭lift上五樓而繞道高靜閣到高俊,比以前沒有那麼辛苦.

原來你們高靜閣的街坊不喜歡我們高俊的街坊這樣做,借此機會說聲唔好意思先,不過我們都是因為在十數年前由一班房屋暑的官員在設計上的失職的受害者.在沒有考慮到居民購物上落的問題,在整條路中由高怡到鯉魚門廣場中,有一部份是太約有二十級石級,才會有部份街坊在會繞道到高靜閣.

當年在高靜閣未轉做宿舍時,曾經有高俊街坊反映過這個問題,當年是計劃把高靜閣上高俊作另一通道,但由於董先生在8萬5中的失誤,高靜閣由居屋轉變做宿舍,這件事不了了知.

高俊街坊不是想做成任何騷擾,只是想借一條小路行,更不是和你們口中的新移民作出一樣的行為.

大宅

Hi D may...

好welcome你加入我哋呀!!!!
e.....你係米係"私竇"註冊左果個MAY呀????

大宅

miu~miu....
做mug唔放呀靚仔相入"私竇"呀

miu~miu 寫道:
kwok330
一係見到2 個顛婆不停自言自語, 一係見到2 個顛婆頂唔順同人鬧緊交[quote]
kwok330 寫道:
miu~miu....
[/quote]

珍珠宮

kwok330
"私竇"要6KB 留下, 我d 相爆晒表呀
kwok330 寫道:
miu~miu....
做mug唔放呀靚仔相入"私竇"呀

大宅

miu~miu....

我同你upload左張相上去...效果麻麻地
粗粗地收貨先...唔制既話...
可e-mail心儀相片比我盡力攪攪

<<[email protected]>>

miu~miu 寫道:
kwok330
"私竇"要6KB 留下, 我d 相爆晒表呀

珍珠宮

kwok
thks~~~等我去昅下先

珍珠宮

kwok
我另外send 左張比你呀, 麻煩晒你呀, thks

洋房

Hello,各位

好耐無上黎因忙住升小一問題,現在終於有時間啦!

我有個friend係Bank做,佢果區係舊區好多大陸人住,有老又有後生既,有幾個老男人落左香港幾十年,law住一百幾十萬日日對住d teller講賤野:

你經期到呀,數得敢慢既。
你頸下的骨重大過個胸。
個teller叫佢做完交易就借開,要接下一位客人。個賤男人就話:你d質數唔接得客架!係公園仔都係收$20!..................
:evil:
又有d後生既黎打薄:大聲問出糧未?個teller話無數,跟住個新e man話:政府個個月出糧俾佢點會無數。原來係綜援戶!好似老馮,唔付出就要收入重連ID一粒星都無!
香港地d納稅人真慘! :-( :-( :-( :-( :-(
個d女人著住件超透明既睡衣,個bra同under重要黑色係bank度排隊囉錢!香港地d非禮、強姦、偷規多得佢地數字又可以上升!!

昨晚六點幾,公園有個大6嬏推住bb三輪車,一邊從後伸左半隻手入褲入面抓law pat(成一分鐘)一面同兩個同鄉talking!!!如果第日你個仔女睇到習以圍常照做,你會點呢?唉 :evil:

如果你地有d大6或新e man friend請幫幫忙,教下佢地d德育!!!!!真係想死!
;-) :-D :-)

珍珠宮

離晒普
該用戶已被刪除

男爵府

香港地d納稅人真慘!
[

首頁

尾頁

跳至