跳至

首頁
34567...12

尾頁

別墅

Re: 有無住油塘宿舍既入黎呀!! Just move in !!

hi tongtracy :

welcom

我囡囡明年入幼稚園,都有考慮聖安當,佢地教學方法是否比較傳統d,你囝囝讀得好嗎?

大宅

Re: 有無住油塘宿舍既入黎呀!! Just move in !!

hi

你小朋友如果是女仔,就可以一條龍升中學,但我的是男仔.
學校老師都好多,而且都很友善,我仔仔星期六都參加了英文playgroup班, $500�10堂, 升上k2可以參加童軍�交通安全隊(免費)... 而且學費$1200�月, 但最大問題是一班有30人只有2個老師,比較多d, 不過仔仔都開心....

我去過臻美幼稚園都好像幾好, 不過學費($1980�月) :-P

大宅

tongtracy,
我都想知聖安當嘅教學方法係點, 因為我想揀活動教學多過傳統教學, 但30人一班似乎真係太多了!!!
我個囡囡兩歲多, 我想搵間全日嘅nesery班俾佢插班, 唔知邊間學校有, 問過好多都係得半日班, 但我又想搵野做, 好煩!!!

大宅

我個囝只讀了一個月多, 但我知道常一大班學生玩遊戲, 有時外籍/普通話老師用生字來玩遊戲, 但日日都要早會15分鐘才上課, 有d傳統...

大宅

hi splei:

你個囡想搵間全日嘅nesery, 真的很難, 多數都是半日.而且 油塘應該沒有, 我幫唔到你....sorry

複式洋房

油塘有間,明愛幼兒園,係全日架,有一間臻美秀華幼稚園,係方案教學,唔同全統的好多活動.
我過完新年都會搬入去la,但我個女都係同我在大埔返學,都係全日,因為時間要岩

大宅

唔該哂cindy媽, 臻美都係我考慮嘅學校之一, 明愛幼兒園, 等我去睇下先

別墅

splei :

你會唔會考慮觀塘區幼兒園,呢幾間都有全日,有興趣可直接致電查詢...明愛鯉魚門幼兒園22465002,崇真會基督教安怡幼兒園27276468,觀塘基督教幼兒園23891866,明愛油塘幼兒園27171098

大宅

唔該哂, 不過依家先插班真係好難, 問過都係要等waiting list :cry:

複式洋房

Yes me too,
which block you live in? I live in Blk K and we will move in mid of Oct i guess when you finish your rennovation?

複式洋房

Wah so disgusting,

I don't like those "操內地口音"的C9 too, especially 一邊"捽"腳. I'm worry about the culture in there eeeeeeeeee~~~~~~~~~~

大宅

呢d都無可避免, 因為香港到處都係, 唯有儘量揀間好d嘅學校係bb

大宅

cindy,
你係諗住按鐡閘or加鎖or換鎖呀

男爵府

吓? 成屋傢電比人搬走晒?! 嘩! 我好擔心呀!!!

仲要係發生兩單添! 慘囉, 咁真係要考慮裝鐵閘喎!

複式洋房

想問你仔仔係邊度上playgroup...thanks

複式洋房

tongtracy:
想問下你仔仔係邊度返playgroup.謝謝

大宅

hi Skching:

我都是剛搬來的油塘就還未知, 你可以去藍田匯景商場看呀!!!
你小朋友how old years???
我囝是星期六在學校上playgroup

大宅

由 Wing1101 於 2005-09-26 13:29:23

花貓,
I will move in on wk41, 我住淮美,同你同一entrance, will we meet?

Hi all moms & Wing1101,

終於住左1個星期lu....之前日日執到嘔茄 咁恐怖...比人爆格係唔係真架...有無媽咪見過有人已經安左閘??我地呢d低層係爆格目標,怕怕

Wing1101,
咁岩同1 大堂喎 我比較少經大堂,多數直落落貨停車場出街,有機會見下面

大宅

hello all~

我都搬左 2 個weeks 啦.

我住淮美呀!

間屋都執得 7788 lu....

大宅

我都啱啱搬左過嚟, 執野執到死, 但最慘都係囡囡, 呢幾日冇人陪佢去玩, 係屋企又冇得玩, 悶到佢成日發脾氣

首頁
34567...12

尾頁

跳至