跳至

首頁

尾頁

別墅

珂仔話金麗好, 靈糧堂同康盈都唔錯

別墅

mamalihome 發表於 11-10-25 22:46
珂仔話金麗好, 靈糧堂同康盈都唔錯
康盈好咩 ? 我上星期日去 in, 我老師麻麻地, 而且我最唔鍾意去無分男女洗手間,
雖然小朋友細個, 但都唔可以共用洗手間囉, 佢地話到時會分批去, 但小朋友急起
上來就要立即去架啦! 到時可能裡面會有另一性別小朋友如厠中, 咁就唔係幾好啦!
所以我對呢間學校無好感.

別墅

回覆 MINI1601 的帖子

其實唔係我講嘅,係珂仔(藍田區議員)講啲家長反映話康盈轉左校長之後就唔錯(我都無細問係咩唔錯),我下星期六會in, 到時去睇下環境同情況,我交表個日去見到有個主任好似又幾nice 咁

男爵府

mamalihome 發表於 11-10-26 14:12
回覆 MINI1601 的帖子

其實唔係我講嘅,係珂仔(藍田區議員)講啲家長反映話康盈轉左校長之後就唔錯(我都無細 ...

E, 我又聽99D朋友講鄭關巧妍几好, 佢地D孩都係讀呢間, 我自己接觸過D老師都好好, 好NICE, 储個星期參觀埋學校睇下佢入面點樣.

康盈上年開放日我就同阿仔去過, D老師都好NICE, 不過好似几細, 同埋佢K1得半天班(依家唔知仲係唔係), 得K2, K3先有全日讀. 所以冇諗呢間(我一定要搵全天的....)

別墅

回覆 士丹利妻 的帖子

我成日帶bb去鄭關巧妍度睇小朋友上堂,我都覺得老師好好,小朋友又開心,所以都唔知有咩唔好,不過我無報到, 我反而報左九龍灣德福,有全日班, 我上緊佢地pg, 環境唔錯,老師又好,下星期六面試

男爵府

mamalihome,希望你入到想入的學校啦^^為了方便接送,我一定只揀附近個!

別墅

多謝你亞士丹利妻, 我IN完康盈,收到PM OFFER, 不過唔讀喇,感覺麻麻,大肌肉訓練地方好細,設施好少,都唔講之前    MINI1601提話男女共廁,英文每星期先上20分鐘,亞女又好似唔多鍾意咁,咪睇佢人仔細細,但真係唔鍾意就唔鍾意,面試時全程唔答,又唔肯玩玩具,淨係問爸爸媽媽係邊都唔睬老師,出到黎成個人生猛晒

希望各位媽媽都考到心儀學校

男爵府

mamalihome 發表於 11-11-7 00:24
多謝你亞士丹利妻, 我IN完康盈,收到PM OFFER, 不過唔讀喇,感覺麻麻,大肌肉訓練地方好細, ...

我上年去過康盈都覺得細.
我都覺得小朋友鍾唔鍾意好重要!!

別墅

回覆:有無媽媽住藍田?

Hello, 剛搬去啟田大廈,2012/1準新手媽媽,有些緊張呢!多多指教

男爵府

summyware 發表於 11-11-9 16:01
Hello, 剛搬去啟田大廈,2012/1準新手媽媽,有些緊張呢!多多指教
歡迎加入藍田大家庭呀^^

你係邊區搬過嚟ka?又會諗到搬嚟藍田?

(唔好意思咁八掛haha)

別墅

回覆:士丹利妻 的帖子

你好你好:) 我娘家是在麗港城,所以搬返出來(之前住元朗村屋,租平房又大d,加上我老公係外國人,佢喜歡多d綠色的地方)
不過為了第時方便同媽媽照應,咪決定出返九龍。

男爵府

summyware 發表於 11-11-10 15:55
你好你好:) 我娘家是在麗港城,所以搬返出來(之前住元朗村屋,租平房又大d,加上我老公係外國人,佢喜歡多 ...

咁啱KA, 我以前都係元朗KA喎, 不過我係係元朗長大. 其實我都好鍾意住元朗, 我鍾意接近大自然多D. 不過老公係藍田大, 奶奶又肯同我地湊B, 所以搬咗依家住咗係藍田, 但我仍然日日返元朗返工^^

別墅

回覆:士丹利妻 的帖子

又好橋呢!:)嘩,你每日咪要好早起去返工?我以前搭西鐵,由媽媽度入元朗都要最少一個鐘!
不過我而家搭巴士(215x)返工,塞車起上來都幾係嘢…

男爵府

summyware 發表於 11-11-11 17:48
又好橋呢!:)嘩,你每日咪要好早起去返工?我以前搭西鐵,由媽媽度入元朗都要最少一個鐘!
不過我而家搭 ...
我唔鐘意搭西鐡, 所以通常都係搭268C返元朗, 當然要預的時間會比西鐡多少少, 但勝咗平D, 有位坐, 又有得瞓HEEHEE. 我返工都預1個鐘頭9個字會鬆動D^^
215X唔塞車會快出到TST^^, 繁忙時間我就未搭過

別墅

今朝d車亂龍!等好耐都冇車!一嚟就兩架!好在有位坐!有次人多+唔好彩冇人讓坐(雖然我已有七個月的大肚dum), d人都好似睇我唔到咁,企足半個鐘!

男爵府

BK Milk勳章

HELLO...我個囡囡今年2Y8M呀...讀梗康盈上午N班...多多指教

複式洋房

大家好!
我將嫁到藍田!
又將為人母!
以後請多多指教!
以前覺得藍田好偏僻,
自從有晒小巴後就覺得方便晒!

別墅

引用:大家好! 我將嫁到藍田! 又將為人母! 以

原帖由 SmileyLego 於 11-11-15 發表
大家好!
我將嫁到藍田!
又將為人母!
Hello!! Lam tin 其實好方便呢

洋房

回覆:ty9159 的帖子

明年开学前搬来蓝田,囡囡0910。

民房

報到報到
大囝將10歲細囡五歲,住鯉安3年幾
在職媽咪 多多指教

首頁

尾頁

跳至