跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 想整個觀塘區bb聯誼會,有媽媽有興趣嗎?

Me 2!!!

雖然我係working mum, 時間將就到的話, I can give you a help. moon_sky1437, 如有需耍可找我。

民房

TongSzeLai 寫道:
Me 2!!!

雖然我係working mum, 時間將就到的話, I can give you a help. moon_sky1437, 如有需耍可找我。

我都一樣係working mum, 要幫手都可以搵我, 希望幫到你手啦。

大宅

好媽媽勳章

[size=x-large]已經確定啦~~~已經確定啦~~~
[size=x-large]<<觀塘區bb聯誼會>>
活動地點:牛頭角道183號牛頭角體育館3樓(大活動室) 近牛頭角街市
活動時間﹕2006-08-19 星期六 ( 2:00 至 3:00pm )
活動收費﹕HK$40 (每位 BB 計)
活動內容:閒話家常, 唱歌仔, 做運動, 親子遊戲, 自由時間等......, 互相認識觀塘區bb&媽咪!
(歡迎爸爸與BB一起參與!)

BB姓名(可給予乳名如:陳B仔):
媽媽&爸爸名(如:May):
BB姓別: 男/女
BB出生日期 :
BB月齡(如4個月):
居住地區:
參加人數:
聯絡電話:

複式洋房

Hi moon_sky1437,

我想參加呀,請問仲可唔可以報名呀

頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

別墅

突然間o甘靜侷ge?! ?-(

Moon_sky1437,忙住湊囡囡?定係o來緊個gathering搞到你一頭煙呀?

大宅

好媽媽勳章

湊囡囡都不是十分忙碌! :-( 但我真的很想很想搞個bb PlayGroup的啊,在牛頭角那個PlayGroup希望見到你啊~~~

大宅

好媽媽勳章

可以!,你bb多大啊,你可以直接去http://www.babysky.hk/
這個網報名的啊,因為我在這個網抄下來的,但想我們這裡的媽媽一同參加!!!

大宅

好媽媽勳章

如有興趣去這個bb PlayGroup的媽咪可以直接去以下網址報名的啊~~~
http://www.babysky.hk/details.html?hkzone=觀塘區

或者直接向我報名也可以,等我幫你報啊

別墅

我都想參加還可以嗎?

BB姓名(可給予乳名如:陳B仔): 凱忻
媽媽&爸爸名(如:May): ZOE
BB姓別: 女
BB出生日期 : 05年4月19日
BB月齡(如4個月): 15個月多D
居住地區: 牛頭角
參加人數: 1大1小
聯絡電話: 9543 9574

想問下點樣比$呀! TKS!
ZOE

大宅

好媽媽勳章

各位媽咪會去參加嗎~~~~~~~~~~~~~~ :-(

別墅

moon_sky1437 寫道:
各位媽咪會去參加嗎~~~~~~~~~~~~~~ :-(

你係唔係已經幫之前 list out 出o黎班媽媽報o左名呀? 唔夠人數o羊? ?-(

大宅

好媽媽勳章

因為不是個個人都去啊,
不過這個活動其他人都可以參加的,
但我想這個網的媽咪一同玩&相識下............ :tongue:

別墅

moon_sky1437,

個gathering係咪好似playgroup甘ge模式(佢寫住對象係6-13months old),我BB兩歲OK嗎? 仲有,點俾$你呀? :wink:

大宅

請問有冇2歲以上的bb gethering 呀,我都好想參加,不過我bb 2歲半啦, 有冇d 大dd 小朋友 ka...

民房

moon,
我同PINKY傾過, 佢話呢個PLAYGROUP唔係太啱我個仔, 因為佢比較大D, 唔太啱, 叫左我參加另外一個。咁我咪見唔到小moon moon(你個女)囉, 咁不如你再攪另一個gathering la。我都幾鐘意bb囡架, 張相影得佢好得意呀, 好想同佢玩呀!

大宅

好媽媽勳章

唉~~~~
我都想攪一個gatherin,
但可惜自己吾識,&沒有人幫忙啊~~ :-(
你bb多大啊,sorry.....我不記得了.......
你是否都是住觀塘的嗎,你也是全職媽媽來的嗎?

大宅

好媽媽勳章

你可以上去個個網看看啊,好像也有不同大小bb的playgroup的.....但太大個好像吾太合參加,有時間我們觀塘區的媽咪約埋一起玩呀!

別墅

o甘係咪即係我要聯絡Pinky啊?我只怕你幫我俾o左$報o左名(6-13mths個group),而我地又走去轉第2個group。無論如何如果你幫我俾o左$報名,你話我知我點樣可以俾返$你啦!你可以PM我o架!
我們觀塘區的媽咪可以

男爵府

hi all~~
我都係住kwun tong, 我個仔21個月大, 我見到唔係甘多人報名呢次聯誼, 可能大家只想傾傾計, 其實唔一定要訂場玩, 如果大家主要目的傾計, 又想玩既地方近自己, 點解唔搵Mcdonald's包場, 應該都係幾拾一位~~

大宅

好媽媽勳章

SORRY,我沒有幫你報名啊,因為pinky話這個group只識合6~15個月的bb,不過我打算9月尾/10月份攪一個真正是媽咪自己攪的playgroup,而且不只是一小時的啊,因為一小時實在不太夠..........
不過形式只是媽咪&bb傾下,互相相識下咁,大小bb都可以參加 ^^

[quote]
TongSzeLai 寫道:

o甘係咪即係我要聯絡Pinky啊?我只怕你幫我俾o左$報o左名(6-13mths個group),而我地又走去轉第2個group。無論如何如果你幫我俾o左$報名,你話我知我點樣可以俾返$你啦!你可以PM我o架!
我們觀塘區的媽咪可以

首頁

尾頁

跳至