跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有無住YOHO Town 既媽咪呀~~??

venusmomo,

有時要期待一段日子才會有人reply 你架 ~ 不過我多數都只係見到剛新婚既人入去住多呀 ! 好小見到有 bb 出入呀 ! 你住既 yoho town 仲有好多未有人住架 ~ 等下啦 ~

我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

別墅

其實都有8/9 成住左架啦...........可能好似伙咁講佢地重好young, 未有bb啦..............

你近來點呀? 好翻未呀?
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

男爵府

venusmomo 寫道:
rogavi818:

你假期通常同個仔去邊玩呀?

venusmomo

其實我冇咩邊度去架咋,通常都係留o向屋企,因為唔係好鍾意人迫車迫o既地方.多數都係出去元朗食下野行一陣就返屋企架喇.

別墅

venusmomo,

我已好番晒啦 ~ 多謝你的關心, 唉 ~ 我而家煩緊屋宇署封信呀 ! 而家屋宇署發左信去雞地所有樓宇都要30天內清拆天台僭建呀 ! 我剛搬入來未足一個月又要破財 , 好慘呀 !
:-(

我仔仔同我好有緣架 ~ 點解 ??? 係因為我同佢都係同月同日生日:party:呀 ! 不是特登開刀 , 而係真的順產呀 ! 我買六合彩都未種過 , 竟然生仔就可以一齊慶祝生日呀 ! 哈哈 ~~~ :-D :-)

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Eugene 寫道:
venusmomo,

我已好番晒啦 ~ 多謝你的關心, 唉 ~ 我而家煩緊屋宇署封信呀 ! 而家屋宇署發左信去雞地所有樓宇都要30天內清拆天台僭建呀 ! 我剛搬入來未足一個月又要破財 , 好慘呀 !

你係租定買架?

別墅

suilangmui 寫道:
請問yoho town如果700呎單位有冇得租? 幾錢?
我住開八鄉d村屋但o下o下要搭車出入覺得好煩.

如果要租700呎左右既單位,要大約6-7000....

別墅

venusmomo,

我係買架 ~ 我諗住要個 roof 係放晒呀仔d單車, toys , 涼下衫傘, 點解都要我地拆個蓋呢 ? d 野都吾知點算好呀 !

別墅

jason,

無得向 vendor 追討架啦 ~ 因為間屋已在出 letter 前賣左比我地啦 ~ 有 check 契 , 不過而家好多 律師行 & bank 都吾理架啦 ~ 只求搵到錢就得架啦 ~ 其實 bank 都知道有僭建, 但佢地話當吾知 , 走法律那 , 如果 bank 真係理的話 , 就吾會比我地做 mortgage . 咁即係無左生意啦 ~~~~~

大宅

Hi, 大家好, 我係住係 yoho town 的準媽媽, 預產期係2月10 日, 最近才知道這網站,我可以加入大家嗎?
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

男爵府

fionafiona 寫道:
Hi, 大家好, 我係住係 yoho town 的準媽媽, 預產期係2月10 日, 最近才知道這網站,我可以加入大家嗎?

hihi fionafiona..!! 歡迎你加入, 多 d 入黎傾下偈.

恭喜你就黎做媽媽, 心情緊唔緊張呢 ??

大宅

緊張~~仲成日都擔心呢樣擔心個樣, 好似返工成日對住個電腦擔心幅射對bb唔好, 自己近排有d感冒又怕影響bb, 做媽媽只希望bb健健康康!
17/2  3.14 kg23/2  3.28 kg01/3  3.40 kg07/3  3.61 kg17/3  4.14 kg22/5  6.43 kg24/6  7.20 kg

別墅

Hi fionafiona,
你好呀 ! 做媽咪係好辛苦架 ~ 未出世就擔心外來既野影響個胎, 好啦 ~ 出左世又怕吾悉湊 , 真係有排擔心架 ~ 你要返工, 咁你搵左人湊你 bb 未呀 ! 去邊間 醫院生呀 ! 希望你生個肥肥白白, 得意可愛, 健健康康既 bb 仔/女 啦 ~

別墅

hi fionafiona,

歡迎您加入同我地一齊傾計呀!

你"駝"bb辛唔辛苦呀?? 要小心呀!

你住第幾座呀? 我住5座...

大宅

hi 多謝各位!

我仲未搵到人湊,本來想請工人,但係睇到報紙...
真係太恐怖了, 所以依家都仲煩緊!可能自己湊住先到佢1歲比工人看都放心d,但又要供樓,如果有可以係屋企做既工作就唔使甘煩!

係喇,我打算係仁安生, 因為元朗區只可以揀 
tuen muen, 聽人講唔係幾好! 

我住第7座!!

男爵府

緊張~~仲成日都擔心呢樣擔心個樣, 好似返工成日對住個電腦擔心幅射對bb唔好, 自己近排有d感冒又怕影響bb, 做媽媽只希望bb健健康康!

fionafiona ,

我都係咁話 "只希望bb健健康康" 就夠喇, 所以你都唔使擔心咁多呀, 有好多都擔心唔黎,只要放鬆心情迎接 b b 出世就可以了.

係呢,你去仁安生係開刀定諗住順產架 ,?? 其實好多人都話屯門醫院唔好, 我又唔覺得喎. 有一 d d 姑娘同一d d 阿嬸係唔好.但係間間醫院都有架喇.我住左咁多次都唔覺得好差囉.(除左生仔之外仲住過其他病房)

大宅

rogavi818 寫道:
係呢,你去仁安生係開刀定諗住順產架 ,?? 其實好多人都話屯門醫院唔好, 我又唔覺得喎. 有一 d d 姑娘同一d d 阿嬸係唔好.但係間間醫院都有架喇.我住左咁多次都唔覺得好差囉.(除左生仔之外仲住過其他病房)

如果可以就順產不過都要睇bb大唔大, 我覺得我個肚好似比其他人大甘, 2 個幾月就見肚喇, 四個幾月就有人以為已經六個月/more, 因為d人見到我就問幾時生,當我話比佢地知仲有排時,佢都都好驚訝話:仲以為你就生得! (仲唔只一兩個人甘講)
上個月第一次去健康院產檢時(第20週), 醫生摸完之後都話好似個胎大左2星期! 不過侉話如果我係私家照過個bb大細ok就無問題! 但我個私家醫生一直都無話比我知, 因為佢唔多講野, 我又唔識點問!!

你地有人睇過元朗陸加寧未? 開頭貪佢近,但依家都唔知佢好唔好?

男爵府

如果可以就順產不過都要睇bb大唔大, 我覺得我個肚好似比其他人大甘, 2 個幾月就見肚喇, 四個幾月就有人以為已經六個月/more, 因為d人見到我就問幾時生,當我話比佢地知仲有排時,佢都都好驚訝話:仲以為你就生得! (仲唔只一兩個人甘講)
上個月第一次去健康院產檢時(第20週), 醫生摸完之後都話好似個胎大左2星期! 不過侉話如果我係私家照過個bb大細ok就無問題! 但我個私家醫生一直都無話比我知, 因為佢唔多講野, 我又唔識點問!!

你地有人睇過元朗陸加寧未? 開頭貪佢近,但依家都唔知佢好唔好?

我果陣都好似係咁(個肚又係好大),不過我就覺得如果醫生冇話有咩問題都唔使咁擔心.我果陣都係靠估架咋(我講我個 b 幾多周大), 因為果陣我小產過之後,好快又有番,咁果陣 d M 亂晒,所以都係睇超聲波估番個周數.

我就未睇過陸加寧 , 但係我睇開果個真係好好,不過係男醫生, 好多人都睇佢.佢叫做馮澍明,o向大馬路的.診金唔貴.幾好,

別墅

fionafiona, 我住第五座架....你好!!!!

首頁

尾頁

跳至