跳至

首頁
23456...12

尾頁

男爵府

Re: 有無住油塘宿舍既入黎呀!! Just move in !!

ivytang02,

我今日在電梯大堂見到個小朋友, 應該係你囡囡呀! "立"吓眼, 好似係工人湊住佢(因為我掛住望個小朋友), 個看更姐姐仲問佢:"家姐呢?"

男爵府

Re: 有無住油塘宿舍既入黎呀!! Just move in !!

JoJo* 寫道:
ivytang02,

我今日在電梯大堂見到個小朋友, 應該係你囡囡呀! "立"吓眼, 好似係工人湊住佢(因為我掛住望個小朋友), 個看更姐姐仲問佢:"家姐呢?"

JOJO< 可能係LAW, 你見大頭相果樣似吾似, 尋日工人帶佢去買送同接家姐放學, 細女成日同大堂D呀姐傾計架, 我地早入去住掛, 無咩細路LAW, 所以大堂D人都認得我2個女LA

大宅

冇諗過返大陸呀, 一來唔知地方, 二來太浪費時間啦, 所以都應該係香港攪哂d野佢

男爵府

ivytang,

似呀! 我初時見到你囡囡覺得好熟面口, 諗諗吓, 好似0係呢度見過佢的大頭相, 所以尋晚上來睇一睇, 原來真係喎.

下次有機會見到你拖住佢的話, 我同你say個hi.

男爵府

splei,

我都係在香港做窗簾, 做左二仟幾蚊; 不過我d朋友返大6做, 3房兩廳都係七佰蚊左右.

仲有, 我d朋友返大6買燈飾都係仟幾蚊(全屋), 不過我冇申請回鄉証, 所以唯有在香港攪晒. :-(

大宅

返大陸真係可以慳好多, 但係囡囡冇人幫手湊, 唔想帶埋佢返去, 深圳我真係唔識去.....又唔敢去, 又想慳d, 真係煩惱

男爵府

JOJO, 我都係上大6車窗簾3房,但要1300喎, 會吾會大家用d料吾同law,同埋我車埋傘光布, 另外我全部廳燈都吾過年1000, 不過要自己裝埋 :-P

係la你住高,中,低層呀 ! 會吾會又係同我一層 因為消防高康得幾層炸 你下次見到我抱女就叫聲我la

重有我地屋苑吾知係咪真係會加鐵閘la近lift口處, 因為大多外人經我地上上落落, 重有好多小朋友(保良局幼稚園)果d學生係公園玩呀 , d呀太坐哂成張檯, 中秋節晚我重發現公園有人罷左我地d 檯開餐tim呀 ! 離哂普架 :evil: 我今朝返工時就留意出面大閘有看更亭呀姐阻止d 人經我地屋苑行出行入, 要問清楚d人住邊, 3吾識7吾比人入, 禁就好d law, 但lift口位無law, d人仍可自出自入, 令我地屋苑好雜, 原先我選lee到時覺得獨立2座好寧靜, 點先原來可以串出串入

男爵府

splei,

我除左冇証之外, 另一原因都係冇人幫手湊亞b, 所以迫住在香港做, 想慳d都唔得. :-(

男爵府

ivytang,

可能我朋友選的布料比較平啦. 嘩! d燈真係平過香港好多呀! 我果日去睇, 如果成屋燈(除廁所外), 加埋要成3,000-蚊呀!

我係中層架, 我應該唔係同你一層, 因為我果層只得我同對面果戶入左伙.

你講起果屋苑內39唔識7果d人, 我都覺得好雜呀! 雜都已經算, 有次我帶亞b落樓下玩slide, 除左我亞b外, 仲有其他小朋友(大部份約2歲), 點知有兩條0靚仔跑上slide大大聲喝d小朋友:"借借啦! 阻住晒!", 嘩! 我即時行埋去"啤"住兩條0靚仔; 後來佢地比我"啤一啤"之後, 總算醒目, 唔敢再蝦d小朋友咋.

除左好多"街童"之外, 又有好多"操內地口音"的C9, 我見過佢地在公園一邊打牙較, 一邊"捽"腳.

大宅

JoJo, ivytang
你地住係高康㗎? 我住係高靜, 咁都係同一個大堂喎, 不過我月尾先搬入去, 依家攪緊裝修, 真係頭都大埋, 兩公婆仲要鬧大交, 不過好彩依家都冇事

大宅

你地住係高康㗎? 我住係高靜, 咁都係同一個大堂喎, 不過我月尾先搬入去, 依家攪緊裝修, 真係頭都大埋, 兩公婆仲要鬧大交, 不過好彩依家都冇事

大宅

男爵府

splei,

唏! 鬧交之嘛! 我都有啦! 我有兩個朋友都係搬屋而同老公鬧交添! 話時話, 我連結婚果陣都同老公鬧交呀!

係呀! 同一個大堂, 將來我地一定會見到對方架!

大宅

cindy,
點解話要換鎖?因為潤美&高飛已經被爆格,搬哂d傢電走,所以我哋裝鐡閘喇,已經度咗尺,遲啲做好就約時間嚟安裝!

複式洋房

大家好呀.
我上星期搬黎淑美閣架. 我個女 Emma 就黎17個月o刺.

好開心呀, 原來有咁多媽咪住油塘宿舍o既

別墅

reginayip :

我會諗住加鎖,但仲未呀,不過我屋企經常都有人...去街市問過價錢都幾貴,有冇好介紹?

煤氣公司幾好,知道爐頭太底有問題,出左通告話10月頭安排免費加高

民房

splei,
我會help個女apply聖安當

民房

花貓,
I will move in on wk41, 我住淮美,同你同一entrance, will we meet?

民房

And I heard there will be a bus stop (terminal) in phase II

大宅

Hi:

你們好! 我第一次say hi !!! 我住高康閣己一個月了!
我個仔已3years old. he 讀聖安當幼稚園.
好開心可以和你們交流一下.

首頁
23456...12

尾頁

跳至