跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

Re: 有無住油塘宿舍既媽咪入黎吹吹水呀!

我本人覺得油塘得聖安當比較好,你可以比個女讀完幼稚園直上小學(不過好似只收番30%),你女女讀小學是否可CLAIM都七成學費?咁不如小學讀直資啦....

複式洋房

Hello!大家好!我係消防太太,有一個三歲囝囝。琴日已正式入住油美苑了

大宅

hi oy903,

welcome, 我都係消防太太都係油美苑, 我係濤美, 你呢? 我現在仲裝修緊, 5/9才搬離入去住希望可以趕得切啦

hi ivytang,

你d小朋友會唔會轉校呀?

chris,

我都聽人講過話聖安當幼稚園唔錯的。

另外, 我有以下問題想問?睇下你地知唔知 :mrgreen:

1) 如有1/9-31/10期之抽車位的話, 想請問點樣才知抽唔抽到(消防部)?
2) 油美苑平台係未無遊樂場比小朋友玩呢?

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

複式洋房

claire11,

我住瀅美,我老公星期日已經收到消息話抽到車位,你叫你老公返工時問下,油美苑有遊樂場係灝美那一邊

伯爵府

原來咁多消防員太太...你地好???

大宅

hi chris,

係o咼! 好似現在上來的多數是F/P dept, 唔知仲有無其他dept媽咪呢?

oh chris, 我唔記得你先生係F/P呀, 最近真係無乜記性 ?-(

hi oy903,

點呀! 你習唔習慣呀住得?
我老公前日都知道抽到車位了, 很開心呀!!

另外, 各位我又有野想請教呀?

1) 請問你們有無造窗簾舖好介紹?

2)你們買了gas煮食爐未呀?
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

複式洋房

唉!我都想搬架,不過下年先la,唔知會唔會開番多d巴士線呢.
都幾唔方便呀[quote]

伯爵府

我老公系p,其實個窗咁大如果去街車,一定好貴,想返大陸造計過連車錢仲有時間都系吾著數,我之前間屋系laichikok車全屋成三千几蚊,用左吾 夠二年,又吾帶得走,所以我今次打算搵千五蚊樓下,不過都好難搵,又要平又要靚,我都要開始搵啦....

複式洋房

claire11,

我哋一家都好快習慣,而且我囝囝就最開心,因為佢鍾意間屋!

我係樓下街市間窗簾公司造窗簾,商場同佢都係一樣全屋三房$1588,(但我覺得商場個間唔靚同唔理我,所以落街市個間)但唔包窗紗和遮光布,我廳和書房就造窗紗,主人房和亞仔房就造遮光布,窗紗+$100 ,遮光布就+150,但我同佢講價,所以全屋就$2038,我都覺得幾ok。佢送埋貨,唔駛自己拎得咁辛苦,我知花園街價錢都係差唔多,所以我懶行,但要預七至十日時間俾佢哋喎!

大宅

CINDY媽 寫道:
唉!我都想搬架,不過下年先la,唔知會唔會開番多d巴士線呢.
都幾唔方便呀[quote]

我都係咁話, 因為我現在只係識搭MTR..... :mrgreen:

大宅

HI CHRIS,

用了兩年咁有真係幾"晒", 我今次的budget都係諗住全屋$2000左右, 我都有諗過返大陸做的我個friend話即日有得law。

hi oy903,

下面街市果間我都有睇過,但就無乜問價, 我想我都會去格下價的。

別墅

Hello 我都將於9月1日搬到油美苑,多多指教,我剛剛係羅湖商業城做完窗簾,真係平好多,全屋3個房+廳,連窗紗及遮光布,布料仲要好靚添,都係$1200,仲送好多配件(不過要講價),即日已可以取,睇過花園街及商場話就好似有d都平,但布料好差....
有d都想請教各媽咪,我想買抽油煙機,有冇好介紹?

男爵府

我星期三都上左福田車窗簾la, hk$1300全屋, d料係好正架, 大聽3間房, 聽 & 主人房都加窗紗, 小朋友2間房加遮光布, 我無即日取, 我托運落黎要加$80, 我成3點先上到去, 佢話趕吾切, 如佢趕我切都吾會車得好比我, 所以我等佢運落黎 d

大宅

hi ivy,

真係好低wo........如果你收到貨後話我知d手工靚唔靚??

大宅

hi all
我係警察老婆,我搬咗嚟接近2個禮拜喇,但係d水壓低要搵tdc較大d個熱水爐先至推得著,如果唔係個爐就成日熄,沖沖吓涼就冇熱水,差d連個仔嘟冇涼沖,入咗紙俾管理處叫人嚟睇,到依家嘟冇乜聲氣,真頭痕....唉!

別墅

reginayip:

我都係警察老婆,你係邊座呀?我係潤美,等我都CHECK下熱水爐,我唔可以無熱水沖涼家,早排落大雨,窗邊滲水,我老公叫人來CHECK,都要等到31號,我老公話好多伙記投訴煮食爐大低,大火D會燒到旁邊廚櫃邊,你係咪呀?

昨日又係土瓜灣買燈飾,又係好鬼平,個老細好識做,平左好多

大宅

大家好 , 我囡囡兩歲了, 搬到油塘後便想她住幼兒園, 但油塘那一間是收兩歲班的, 請指教!!

大宅

cindy216,
我住係淑美,煮食爐大低嘅問題,好多嘟係咁講,仲有d燒濃埋添呀,我老公嘅做法就係將個煮食爐推埋一邊,咁會好d喇! :idea:

別墅

各位

我都岩岩搬左入淑美喇~ 住左7日到, 沖過一次熱水涼咁大把咋, 仲有成日都好似冇水咁....你地有冇咁情形呀, 搵邊個黎跟先岩呀...TDC黎過一次整架喇(咪就係佢黎完個日沖丁一次熱水涼咋..........)
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

伯爵府

听落間屋都好多問題,你地有冇搵人裝修呀,會吾會好d呢?

首頁
23456...8

尾頁

跳至