跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: **錦田媽咪會**

WindyChow:
咿,是喔,mandy 約咗25日屯門生bb, 希望佢一切順利啦!

WindyChow 寫道:
JASMA,
都好耐無上來傾, 我會去法國生, 而阿Mandy昨日去左屯門開刀生bb, 唔知佢情況點, 應該好開心抱住bb又或者餵緊bb食奶!!

大宅

睛靈勳章

To yandy,
我個bb都好快出來見d細叔伯, 其實真係有d擔心, 唔知生bb有幾痛, 自己可唔可以忍到痛? 又成日上你個網業睇琛琛出世第一日個樣子, 自己就幻想一下我個bb出世時好似琛琛一樣, 佢個樣真係好Q!

男爵府

WindyChow,
唔駛擔心......bb出世應該開心既!! 可能琛琛出世得5磅14安士,所以我覺得生得都幾輕鬆!! :mrgreen: :mrgreen: 希望您一切順利啦!!
yandy
我家有2個小寶貝~~~

大宅

Hello,

都唔知有個錦田會, 我個女已經 5 歲 1 個月喇, 似乎暫時係最大喎, 我住係八鄉消防局對面.

複式洋房

jasma 寫道:
jobylee,samama,孔太ww:
Welcome, 得閑多d來傾計啦.

妳地都update list la:

1.jasma--錦田大江埔村(軍營對面)--1個女3歲
2.PW530--元崗新村-預產期 04/05/2005
3.Windy Chow--水流田村 - 預產期 16/12/04(囝囝)
4.pochi--吉慶圍 - 預產期 09/02/2005
5. 吉蒂--吉慶圍(救世軍對面)---仔仔22個月
6.mandy _yu--七星崗村--預產期 9/12/2004
7. yandy -- 錦安花園 -- 仔仔 15個月
8. bird-bird -- 元崗村 - 彤彤 - 已經22個月大啦

開咗個錦田媽咪會成個月都唔知,真係失禮.先飲為敬

複式洋房

大家都係住錦田, 你地點同BB搵幼稚園? 我就好concern, 出九龍塘讀bb又要日日山長水遠坐車, 大人都辛苦! 元朗區又好似無乜出名幼稚園, 我想仔仔讀"芳芳, 耀中, 約克, 根德...etc", 我老公就話bb要讀k1時就一定要搬, 為左bb既學業, 你地會點做! ?-( ?-(

Windy,

我都好緊張呀,不過你比我幸福呢.....因為:
1) 因為老人家關係,我哋絕對冇機會搬
2) 我老公認為係邊度讀書都冇所謂,闊佬懶理

我都有同你一樣嘅担心--出九龍塘讀bb又要日日山長水遠坐車, 大人都辛苦! 元朗區又好似無乜出名幼稚園.....而家仲未諗掂係邊間讀...真係好煩 ?-( ?-(

你揀好未呀??

大宅

Welcome各位, 得閑多d來傾計啦.

妳地都update list la:

1.jasma--錦田大江埔村(軍營對面)--1個女3歲
2.PW530--元崗新村-預產期 04/05/2005
3.Windy Chow--水流田村 - 預產期 16/12/04(囝囝)
4.pochi--吉慶圍 - 預產期 09/02/2005
5. 吉蒂--吉慶圍(救世軍對面)---仔仔22個月
6.mandy _yu--七星崗村--預產期 9/12/2004
7. yandy -- 錦安花園 -- 仔仔 15個月
8. bird-bird -- 元崗村 - 彤彤 - 已經22個月大啦
9.WW--
10.jobylee--
11.samama--
12.孔太ww--

大宅

WindyChow:
妳仲有十几日生得,妳會開刀還是順產啊?bb調咗頭未啊?自己生真係好痛ga,不過妳在私家生會好好多.

大宅

WW:
妳個女咪就來返小學,派咗邊間啊?

WW 寫道:

Hello,

都唔知有個錦田會, 我個女已經 5 歲 1 個月喇, 似乎暫時係最大喎, 我住係八鄉消防局對面.

大宅

jasma,

係呀, 佢明年小一喇, 佢考左入天水圍李宗德小學.

大宅

睛靈勳章

Jasma,
我阿b都好乖一早就調左頭, 都會係自己生, 唔想開刀! 星期四要去私家醫生度覆診, 如果阿b過左7磅半就suggest我星期日入院催生, 驚阿仔太大件好難生, 上個week醫生話阿b個頭同肚仔大左十日, 若果等到40週佢可能有八九磅, 太大生唔到再開刀就唔抵! 打算去法國生, 若果阿b在星期日前有作產跡象就最好, 醫生話催生會痛d, 但係個產程會短左!

複式洋房

Hi ,

我B仔係25號出左世喇,我尋日先出院,而家個傷口唔痛啦,不過個傷口有小小拉住既感覺,過幾日就可以拆線!

複式洋房

mandy,

恭喜哂 你尋日先出院,唔通你開刀?唔痛就好啦 有冇諗過餵人奶呢??尋晚收音機話生完要令到個子宮完全收縮,咁就唔怕日後大肚腩喇. 早2年比我知就唔使攪到而家咁嘅身形啦 ?-(

你都加油啊!

大宅

mandy_yu:
恭僖,妳個B仔有几重啊?

妳一定要睡多d,有沒人幫你手啊?

mandy_yu 寫道:
Hi ,

我B仔係25號出左世喇,我尋日先出院,而家個傷口唔痛啦,不過個傷口有小小拉住既感覺,過幾日就可以拆線!

大宅

WindyChow:
bb太大件真是好難生架,我生個女係催生,好痛,但好快,3hours就生咗啦.

Jasma,
我阿b都好乖一早就調左頭, 都會係自己生, 唔想開刀! 星期四要去私家醫生度覆診, 如果阿b過左7磅半就suggest我星期日入院催生, 驚阿仔太大件好難生, 上個week醫生話阿b個頭同肚仔大左十日, 若果等到40週佢可能有八九磅, 太大生唔到再開刀就唔抵! 打算去法國生, 若果阿b在星期日前有作產跡象就最好, 醫生話催生會痛d, 但係個產程會短左!

大宅

WW :
咿,天水圍李宗德小學都是我心目中的學校,妳點解選佢?學費是咪$6500/年?仲有沒雜費要收?

洋房

jasma 寫道:
WW :
咿,天水圍李宗德小學都是我心目中的學校,妳點解選佢?學費是咪$6500/年?仲有沒雜費要收?

學費係$12,000.00/年.

大宅

大家好! 我第一次上嚟Le喥咋, 請多多指教!
我個女叫雅詠, 係2001年12月15號出世o家! 宜家喺救世軍讀緊N1, 我本嚟係住九龍嘅, 上年至搬入嚟o家! 我住喺下輋寶翠山莊呀~
仲有想問吓大家, 元朗有啲咩好學校呀? 我有啲擔心個女, 小學都唔知喺邊喥讀好...
2個寶貝~雅詠&灝泯

複式洋房

jasma,

我BB出世差小小就有六磅,不過佢健康我已經好開心,因為之前我D血壓偏高,一直都擔心佢,而家出左世,可以放心D!
我係屋企有好多人幫我,因為我老爺奶奶就住係我隔離屋,一日三餐佢地叫工人煮比我食,幫我睇住個大仔,又幫我睇下小B,所以有好多時間休息喇!

mandy

複式洋房

mandy,

差小小就有六磅已經唔錯啦,你要小心身體,休息多啲.湊2個好辛苦嫁.你個大仔識呷醋未呀??

首頁

尾頁

跳至