懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

瞓得好勳章

有冇jm....過咗預產期仲未生得?最後要催生,我已經過咗,咩反應都冇,有D擔心!

別墅

回覆:預產期⋯

我都過左,攞左催生期,而家唯有等

大宅

我過兩日都要去拎催生期,第二胎^_^

大宅

BK Milk勳章

我個細女上年11月出世,佢過左預產期都無動靜,到我入院催生個朝都無異樣。直到我系病床等醫生黎落催生藥的時候就開始感覺到痛,藥都未落就已經要去產房。阿女最後一刻自己走出黎唔使催生

複式洋房

我都過左 聽日返去覆診先有催生期

別墅

瞓得好勳章

引用:我個細女上年11月出世,佢過左預產期都無動

原帖由 Wing225 於 15-06-17 發表
我個細女上年11月出世,佢過左預產期都無動靜,到我入院催生個朝都無異樣。直到我系病床等醫生黎落催生藥的 ...
咁叻㫑豬其實落藥催生係咪冇咁好?

回覆 hk2004 的帖子

您好hk2004 ,其實只有約4%BB會係預產期當日出世,多數BB都會係38-41週左右出世。催生係指用人工方法/ 藥物,令子宮頸變軟/令子宮收縮,媽媽也是一樣經歷正常有規律既陣痛 ,所以吾使太擔心呀。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

仲有4日就到預產期,拎左催生紙.. 好緊張啊

洋房

我都過左預產期幾日,已經約左下星期41週催生。唯有輕輕鬆鬆咁等多幾日

別墅

我上胎都係催生,大家唔洗咁緊張,輕輕鬆鬆過埋依幾日,BB出左世就好忙架啦,盡情享受依幾日BB依幾日係個肚郁下郁下既日子啦

大宅

回覆 hk2004 的帖子

我個囡5月出世遲咗13日先崔生依家仲坐緊月我之前都好緊張成日上來睇jm分享,但崔生好睇過人體質姑娘話崔生係會痛d但會快生d但我唔係!我入院當晚塞崔生藥第2日完全冇動靜到子宮成熟再吊崔生藥,都要痛10幾個鐘痛到失去理智姑娘先肯幫我打止痛針!仲打咗2支4個鐘1支

首頁

尾頁

跳至