懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自已小產過2次,生第一胎成曰check心跳,到而家陀第二胎,都係keep住check ,胎心機都幾好用,聽完之後安心啲

大宅

謝謝各位給我的支持鼓勵!

雖然仍禁不了憂慮,但是也明白想多了亦無益處;加上差不多都夠三個月了,開始敢與更多朋友們分享懷孕的消息,得到大家的祝福也是信心的來源!我們繼續努力,大家共勉之!

大宅

回覆:孕期的擔憂 - 各位如何感覺寶寶仍在?

我想呢度好多過來人,包括我。

老實講,做左阿媽先明白自己阿媽係點解咁長氣及煩住晒,因為佢地咩都擔心一餐。

而我,開頭都有樓主的擔憂,但慢慢明白到,唔放鬆心情仲會令情況更差,所以,只每天做好本份,唔亂食野,多休息。
及後阿女出世後,有時都會亂諗野架,但要學會,做好自己的責任便得,要活在當下。

別墅

回覆:shanice_ho 的帖子

請問邊度買胎心機?

大宅

回覆:小兔咪咪 的帖子

完全明白你心情,因為我亦一樣每日係擔心中渡過,即使已經感到有胎動,但喺去年BB係無聲無息咁離開咗,全冇徵兆!所以今胎更加特別緊張,已買定胎心機準備每日觀察。

男爵府

Chloeegg 發表於 15-6-5 12:29
買部胎心機,可以成日聽住BB心跳.
BB大啲成日踢就唔會咁諗,放鬆D
我當時也一樣買左胎心機,令自己放心

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

回覆:孕期的擔憂 - 各位如何感覺寶寶仍在?

平時都無啦啦怕的話,你可能有少少產前過度緊張,要小心平衡返生活同情緒。
不過我自已有時可能作病,食左d應該避忌的野,或者係睇左d有關bb意外的新聞時都會好似你咁擔心,呢個時候多d同bb傾計,日日時時feel下胎動,放鬆心情。
祝母子/女平安!

首頁

尾頁

跳至