醫護健康

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 小傑媽媽 於 08-5-2 11:10 發表
我媽媽經常性都無端端流鼻血,佢話每次都會流好多架 ,佢去睇過醫生,醫生又話冇事,只係可能整損左…但冇事,又點解會成日端端流到一地都係呢?叫佢去醫院check清楚d,佢又唔聽我講 ,真係令人擔心呀,有冇媽咪知道點 ...

你睇下佢係唔係有血壓高啦,血壓高又訓得唔好,就好易流鼻血,仲有d人鼻膜太薄,又或者係微絲血管太弱都會,我先父係60幾歲有朝訓醒洗面順便洗下個鼻,突然就噴到成盤血出來,之後好多時都流鼻血,後來睇左個醫生就係話佢微絲血管幼左,唔好大力x鼻梯,而且老人家好多都血壓高就好易出血架啦.
<br><br>

大宅

原文章由 小傑媽媽 於 08-5-2 11:10 發表
我媽媽經常性都無端端流鼻血,佢話每次都會流好多架 ,佢去睇過醫生,醫生又話冇事,只係可能整損左…但冇事,又點解會成日端端流到一地都係呢?叫佢去醫院check清楚d,佢又唔聽我講 ,真係令人擔心呀,有冇媽咪知道點 ...

不如你同你媽媽去浸會的耳鼻喉專科中心看一下,
我媽媽之前都係有時流鼻血同頭暈,之後就同佢去浸會的專科,照一下內窺鏡( 伸條喉仔入去鼻孔,照一下鼻咽的情況,之前噴了麻醉藥,所以唔痛)同抽血驗鼻咽cancer的指數

其實都係買個安心,都係驚佢有事,你可以說服下佢,上次看醫生的時候,過程都很快,我想一個小時多dd已經可以走得了

首頁

尾頁

跳至