跳至

首頁
45678...15

尾頁

子爵府

foonhei, 你好呀 我仔仔係blue team & am class:lol

原文章由 foonhei 於 07-7-21 01:12 發表

Any blue baby??

別墅

原文章由 CurtisBB 於 07-7-24 13:31 發表
foonhei, 你好呀 我仔仔係blue team & am class:lol

Hi Curtis BB,

That's great. Nice to meet you. Will you accompany your baby to school on the first day? How old is your baby?

Foonhei

子爵府

Foonhei

我頭幾日都會陪仔仔返學呀:) 你呢?
佢係0507呀! 剛剛2歲! 你個係仔你定囡囡??

原文章由 foonhei 於 07-7-30 00:08 發表

Hi Curtis BB,

That's great. Nice to meet you. Will you accompany your baby to school on the first day? How old is your baby?

Foonhei

男爵府

想問下你地, 07/08既nursery而家幾錢學費.
有無雜費.

原文章由 CurtisBB 於 07-7-31 12:53 發表
Foonhei

我頭幾日都會陪仔仔返學呀:) 你呢?
佢係0507呀! 剛剛2歲! 你個係仔你定囡囡??

大宅

學費

原文章由 LittlePigmom 於 07-8-1 16:33 發表
想問下你地, 07/08既nursery而家幾錢學費.
有無雜費.

八月要交2530,應該平時都係差唔多。

大宅

返左兩日學啦!

大家好呀!行行已經返左兩日學啦!

唔知呢度有冇邊個bb都係藍a組既呢??!

子爵府

mudlay, 你好呀:) 我仔仔係藍b組:loveliness:

原文章由 mudlay 於 07-8-7 17:09 發表
大家好呀!行行已經返左兩日學啦!

唔知呢度有冇邊個bb都係藍a組既呢??!

大宅

hello hello呀!

原文章由 CurtisBB 於 07-8-8 13:01 發表
mudlay, 你好呀:) 我仔仔係藍b組:loveliness:

呵呵!咁得閒要傾下計囉!其實應該遲o的o的學生都會合組上堂架啦!right?

禁止發言

子爵府

mudlay, 你好呀佢地應該9月1號就會1齊上堂lu

原文章由 mudlay 於 07-8-9 13:07 發表

呵呵!咁得閒要傾下計囉!其實應該遲o的o的學生都會合組上堂架啦!right?

大宅

返學

原文章由 CurtisBB 於 07-8-9 21:02 發表
mudlay, 你好呀佢地應該9月1號就會1齊上堂lu

咁到時記住搵我吹吹水啦!~~

禁止訪問

子爵府

mudlay

我仔仔今日係第3日自己返學, 姐姐話我知佢係入學校門口既時候扭計, 之後都無再喊lu:) :) Ian今日返學ok嗎?

大宅

原文章由 CurtisBB 於 07-8-14 16:26 發表
mudlay

我仔仔今日係第3日自己返學, 姐姐話我知佢係入學校門口既時候扭計, 之後都無再喊lu:) :) Ian今日返學ok嗎?

其實三日來都算ok,淨係最後尋日有少少喊,因為我帶佢返課室既時候,老師叫我同佢講bye bye,我一講,佢就知我要走,唔陪佢,於是就喊啦...不過老師話佢都只不過係喊左一陣咁多,我諗都ok。

今日開始佢就會搭校車啦...我一見佢上校車,之後佢見我唔上,就狂喊啦...希望佢快o的適應啦!

子爵府

mudlay

我前2日都有帶仔仔返學, 係學校門口佢都合作肯跟老師入去班房:) 不過前幾日由工人(姐姐)帶佢返學, 佢要陪到入班房門口先肯比姐姐走

坐校車 你唔係住學校附近嗎?? Ian要坐幾耐先返到學校

原文章由 mudlay 於 07-8-16 10:08 發表

其實三日來都算ok,淨係最後尋日有少少喊,因為我帶佢返課室既時候,老師叫我同佢講bye bye,我一講,佢就知我要走,唔陪佢,於是就喊啦...不過老師話佢都只不過係喊左一陣咁多,我諗都ok。

今日開始佢就 ...

大宅

原文章由 CurtisBB 於 07-8-19 23:48 發表
mudlay

我前2日都有帶仔仔返學, 係學校門口佢都合作肯跟老師入去班房:) 不過前幾日由工人(姐姐)帶佢返學, 佢要陪到入班房門口先肯比姐姐走

坐校車 你唔 ...

唔係呀,我住油塘上面,平時自己帶行行返學,都要轉兩次小巴呢!宜家搭校車就大約10分鐘度。

我尋日已經正式要返工啦...好忙呢,而且平時我返工要返八點,我邊有時間揍佢返學呀? 遲o的姐姐仲要揍埋妹妹tim!更加冇人帶佢呀!所以我咪早o的俾佢搭校車囉!

大宅

HI,

My son also start at DEC, Team Green.
Nice to me u.

原文章由 matthew1688 於 07-8-9 15:54 發表

AM GREEN..12月

子爵府

icic:) :) 如果要工人帶小朋友坐車返學, 我都寧願佢坐校車反而安心d:loveliness: :loveliness: 你有個女女呀? 好開心呀

我仔仔呢個星期返學都有d扭計, 未到學校門口已經開始扭 上星期我湊咗2日返學都唔扭計, 我估佢蝦工人

我打過 問老師, 佢上堂有無 , 佢話無woo

原文章由 mudlay 於 07-8-23 16:34 發表

唔係呀,我住油塘上面,平時自己帶行行返學,都要轉兩次小巴呢!宜家搭校車就大約10分鐘度。

我尋日已經正式要返工啦...好忙呢,而且平時我返工要返八點,我邊有時間揍佢返學呀? 遲o的姐姐仲要揍埋妹妹tim!更加冇人帶佢呀!所 ...

大宅

原文章由 CurtisBB 於 07-8-25 13:08 發表
icic:) :) 如果要工人帶小朋友坐車返學, 我都寧願佢坐校車反而安心d:loveliness: :loveliness: 你有個女女呀? 好開心呀

我仔仔呢個星期返學都有d扭計, 未到學校門口已經開始扭 上星期我湊咗2日返學 ...

查實我都想打電話問下老師行行既情況,不過諗住遲o的先...
仲有一樣野,我見學校俾左張野我地睇,但係我有一個問題,就係9月3號放幾多點呢?? 佢又冇特別講喎...!

大宅

你地好呀..我BB會係12月先開學.我好擔心佢喊,唔收聲!! 可唔可以講下你地D BB返學情況點呀? 我想有心理準備. 仲有你地有冇請假陪BB返學呀..應該請幾多日好呢? 心大心細...因為我平日返工上唔到BABYKINGDOM. BLOCK左呀..可唔可以MSN傾下呀?OR
PM 我呀.....

首頁
45678...15

尾頁

跳至