跳至

首頁
45678...91

尾頁

複式洋房

Re: 藍田區媽咪會請入

goofy ma,

pls check PM.

滔滔媽咪
goofy媽 寫道:
滔滔媽咪,

你咁快就幫你囝囝報n1啦,佢地開始收生啦, ,出年我可能要揍囡囡返黎住啦,因為表姊出年讀小一,舅母可能睇唔到佢地2個,你報0左邊間呀

伯爵府

Dear all,

我都係住係Lam Tin, 囝囝今年4歲lu, 你地知唔知藍田or觀塘有無好既普通話學呢?

Thanks!

hoganmama

禁止訪問

複式洋房

YMCA playgroup www

http://www2.ymcahk.org.hk/member/html/documents/PRE-SCHOOL.pdf

Alfalfa 寫道:
Hello Goofy媽,

還有你可以打電話問下尖沙咀YMCA, 聽講佢哋有英文
playgroup在星期六(家長陪),不過詳情我就不太清
楚.

公爵府

如果係公屋一定有公園架,不過唔知大唔大呢
滔滔媽咪 寫道:
好似都有公園架窩...

[quote]
loloma 寫道:
係4座公屋嚟喎 [quote]
Carmen2004 寫道:
Hi All,

請問大家知不如道在opposite康逸苑的空地是做乜工程呢?是否康樂設施?
[/quote][/quote]

公爵府

阿仔以前都返PG,叫朗研社,佢E+仲成日話要再返TIM

不過星期六我會同佢返秀茂坪PG

大宅

loloma,

你好!!
真開心終於找到有人參加過朗研社的playgroup。我也為我的仔仔apply了,但要等到他15個月才可以上。 loloma,你仔仔以前都返朗研社playgroup,你認為他們的PG OK嗎? 學到D乜? 我覺得他們是christian organize,所以我也希望我的仔仔也可以早點認識God。你仔仔在朗研社上了幾耐呢? Please comment. Thank you.
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

大宅

真失望。 :-( :-(

希望可以有多D公園呢!!
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

複式洋房

loloma 寫道:
阿仔以前都返PG,叫朗研社,佢E+仲成日話要再返TIM

不過星期六我會同佢返秀茂坪PG

loloma,

你囝囝係秀茂坪邊間PG,可以介紹下嗎??? 我都想帶我囡囡去,之前搵個D,又覺得遠。

公爵府

七月前我地係响牛頭角一間幼稚園返既,逢星期二返,每次1小時十五分鐘,頭十分鐘做d大基肉運勳,之後會唱歌講故仔做手工食點心,最後會有小小時間講一句金句分享,雖然我自己唔係基督徒,但我唔抗拒,我join果時阿仔都2歲多d,我地都返咗4個月多lu,但後尾暑假佢地唔夠人數唔可以响牛頭角開,咁岩我姑仔又要我幫手揍佢個女又唔可以join佢地旺角d班,覺得佢地都唔hard sell佢地既pg同耶穌,同埋真係可以留意到阿仔d優點同缺點,同時會提意到一d意見叫你返屋企try 我都koin過旺角另一間pg,佢地一d都唔專業,只會話返多d好d,好hard sell,佢地只能話之前有個小朋友點點點點,之後己經咁咁咁
loloma,

你好!!
真開心終於找到有人參加過朗研社的playgroup。我也為我的仔仔apply了,但要等到他15個月才可以上。 loloma,你仔仔以前都返朗研社playgroup,你認為他們的PG OK嗎? 學到D乜? 我覺得他們是christian organize,所以我也希望我的仔仔也可以早點認識God。你仔仔在朗研社上了幾耐呢? Please comment. Thank you.

公爵府

係响秀茂坪平安幼稚園,佢地只收1.5-4歲既小朋友,佢地既程序係唱歌講故仔食點心玩d集體遊戲�做手工,佢地好多時會預備d食物叫小朋友自己整嚟食,有時唔玩遊戲會踏單車,有次仲拎咗張枱,呢張枱好似個盆咁架,放咗好多水比小朋友玩,仲每個人比條圍裙玩到個個都唔願走
goofy媽 寫道:
loloma,

你囝囝係秀茂坪邊間PG,可以介紹下嗎??? 我都想帶我囡囡去,之前搵個D,又覺得遠。

複式洋房

[quote]
loloma 寫道:
係响秀茂坪平安幼稚園,佢地只收1.5-4歲既小朋友,佢地既程序係唱歌講故仔食點心玩d集體遊戲�做手工,佢地好多時會預備d食物叫小朋友自己整嚟食,有時唔玩遊戲會踏單車,有次仲拎咗張枱,呢張枱好似個盆咁架,放咗好多水比小朋友玩,仲每個人比條圍裙玩到個個都唔願走 [quote]

loloma,
我囡囡依家20個月大,我諗應該可以掛 有無得試堂架 可以插班嗎 有無電話可以查詢 唔該你

大宅

滔滔媽咪,

Will you join the MIT playgroup? Is it good?

?-( ?-(

公爵府

無得試堂,但係可以打電話留位,但因為都好full,所以要等,佢地4堂收$150,我pm個電話比你la
goofy媽 寫道:
loloma,
我囡囡依家20個月大,我諗應該可以掛 有無得試堂架 可以插班嗎 有無電話可以查詢 唔該你

大宅

loloma,

This playgroup is cheap too. Can you also PM me the information. Thank you.

公爵府

Carmen2004

PG

上面link係我地之前返pg既留言嚟,可以睇睇

複式洋房

loloma,
唔該哂!! 等你的資料!!!
goofy媽

loloma 寫道:
無得試堂,但係可以打電話留位,但因為都好full,所以要等,佢地4堂收$150,我pm個電話比你la[quote]

複式洋房

滔滔媽咪,

Will you join the MIT playgroup? Is it good?

?-( ?-(

Carmen2004,

我應唔會啦,覺得太遠,我會等基督教那個,可能在觀塘有班開,我今個月尾會問一下

大宅

Hello All,

近來依度很靜!

loloma,

Thank you for the link. 我想可能等我個仔大D時才能夠join依一間playgroup。
但我想問下你join依一間playgroup join 了幾耐呢?

大宅

滔滔媽咪,

我也在香港基督教服務處reserve了位,但不知道可否join到他們下一次的course???

首頁
45678...91

尾頁

跳至