影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大姐大,

睇諒下啦, 今晚飯都吃不下, 無力打字
懶一次咁多, 通容下啦
今晚身心供受折磨, e家補飛

11月18日(四)
cheap

原帖由 SandyKL 於 10-11-4 23:05 發表
阿姐,你都好懶喎,捐個名出黎都唔做,得兩隻向天既手指

翡翠宮

我會到.

原帖由 cheapbombom 於 10-11-4 11:18 PM 發表
大姐大,

懶一次咁多, 通容下啦

11月18日(四)
cheap

伯爵府

MagDog,

首先多謝你既天使版...

<成均館>火速開左一集啦, 上黎蓋個"館一"印仔先

胍胳暫時都幾清晰吖, 女主角清秀可人, 是女扮男裝既最佳人選, 一開場佢拍住啊具XX咩, 一個女人味重, 一個姿(錯別字)粉味重

睇左一半, 先可以好肯定邊位係男1(宰相啊仔-李善俊)! 佢好面善啊, 好似<悲傷戀曲>既男2, 當然我知不是同一人...我對佢, 暫時未有咩feel, 亦唔覺佢靚仔

至於男2+3+4, 未敢太肯定邊個打邊個, 我估姿粉味較重個位係男4, (一開場, 就取笑女1係女兒之輩, 之後更正話指佢字跡唔係佢個人)個位....佢不錯吖, 佢應該係一個感情非常細膩, 觀察力頗強的人, 我大膽估佢係第一位識穿女1係女兒身既人..

有個cool男, 貌似黃曉明, 佢都幾得啊, 不過未配到佢係男2男3定男4...比我睇多一集先...

你地又估下, 幾個陌生面孔, 暫時跑出係邊個???? 轉頭開估...

琥珀宮

大姐大大:

你要入館好好地用4錢靚仔,5錢甜蜜,1錢艷情,5碗水煲埋一碗,一口氣飲哂佢,睇怕你既元氣先可以回復勒!

原帖由 cheapbombom 於 10-11-4 23:18 發表
大姐大,

懶一次咁多, 通容下啦

11月18日(四)
cheap

琥珀宮

出席就加上名,唔該各位大姐。

日期: 11月18日(四)
時間: 暫訂6點半
地點: 尖沙咀京寶

cheap

Sandy
MagDog

翡翠宮

cbb,
不用客氣..這期我喜歡踢人入館..你是小羔羊是我target.
你初步on the right track. 李善俊第一次拍劇, 他是偶像天團"東方神起"5子之1. 他的image差不多可以拍得住美男中的黃泰京的妖艷..

haha..你這麼快track到似黃曉明那位..其實ep1尾, 男女主角被追.男主角攬抱住女扮男裝的女主角..都已經幾粉紅了..

sandykl, 條藥方應該幾work..放心吧..

琥珀宮

cheap,

邊個貌似黃曉明?冇呀!你指著黑衫冇戴帽留長髮果一個?

李先埈初睇冇咩驚喜,往後睇越睇越出味,佢望住女主角既眼神,唔能用溫柔咁簡單黎形容,而係有種若有所思,想向對方奉獻自己一切果一個眼神,好獨特,係男性身上從未見過呢一種眼神,希望你記得我呢番對男主角既眼神既形容,睇下有冇同感。

原帖由 cheapbombom 於 10-11-4 23:33 發表
MagDog,

首先多謝你既天使版...

火速開左一集啦, 上黎蓋個"館一"印仔先

胍胳暫時都幾清晰吖, 女主角清秀可人, 是女扮男裝既最佳人選, 一開場佢拍住啊具XX咩, 一個女人味重, 一個姿(錯別字)粉味重

睇左一半, 先可 ...

伯爵府

第一集芸芸男人之中, 我睇中佢...乞丐哥哥
ni個男人最能勾起我好奇心

原帖由 MagDog 於 10-11-5 00:03 發表
cbb,
不用客氣..這期我喜歡踢人入館..你是小羔羊是我target.
你初步on the right track. 李善俊第一次拍劇, 他是偶像天團"東方神起"5子之1. 他的image差不多可以拍得住美男中的黃泰京的妖艷..

haha..你這麼快track ...

翡翠宮

bingo..這位不修編幅的就是男主角之一..文在信別號桀驁.

to sandykl,
超喜歡你的佳郎description..佳郎原本不是我杯茶..打後, 我已經是他的儒生了..
似黃曉明就是掌議啦..

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 12:16 AM 發表

伯爵府

第一集, 眼神鋒利如刀個位儒生啊, 佢跟有位好兄弟成日出雙入對(即之粉味好重個位呢)

個樣陰陰沉沉, 想找李善俊報仇個位啊..男人之間既爭戰似如箭在弘

原帖由 SandyKL 於 10-11-5 00:15 發表
cheap,

李先埈初睇冇咩驚喜,往後睇越睇越出味,佢望住女主角既眼神,唔能用溫柔咁簡單黎形容,而係有種若有所思,想向對方奉獻自己一切果一個眼神,好獨特,係男性身上從 ...

翡翠宮

是眼神好鋒利的正是似黃曉明那位, 劇中是成均館書齋的掌議(好似head prefect) 他是senior過李善俊..
脂粉味重的是別號女林的具容河.

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 12:21 AM 發表
第一集, 眼神鋒利如刀個位儒生啊, 佢跟有位好兄弟成日出雙入對(即之粉味好重個位呢)

個樣陰陰沉沉, 想找李善俊報仇個位啊..男人之間既爭戰似如箭在弘

...

伯爵府

英雄救美個一幕, 佢用雙手掩著女1對眼, 另一隻手用來擊退敵人, 個幾下功夫仔好瀟洒

加上佢長髮披面, 只穩約見到一雙幾迷人的眼晴, 及薄薄的咀唇...cheap定一定神, e, 正貨黎, cheap大喜!

第一集, 暫時排名如下:

1) 乞丐英雄
2) 之粉味男
3) 冷面曉明
4) 正經書生

相信遲下又會大執位, 有趣, 有趣

原帖由 MagDog 於 10-11-5 00:21 發表
bingo..這位不修編幅的就是男主角之一..文在信別號桀驁.

to sandykl,
超喜歡你的佳郎description..佳郎原本不是我杯茶..打後, 我已經是他的儒生了..
似黃曉明就是掌議啦..

...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 SandyKL 於 10-11-5 00:15 發表
cheap,

李先埈初睇冇咩驚喜,往後睇越睇越出味,佢望住女主角既眼神,唔能用溫柔咁簡單黎形容,而係有種若有所思,想向對方奉獻自己一切果一個眼神,好獨特,係男性身上從 ...

你形容得好正,起初睇唔覺佢特別靚仔,但慢慢被他吸引,看他的眼睛便立即想起「柔情似水」四個字,原來這個小說中的形容詞可以咁具體的表現出來。立即入迷!

翡翠宮

cbb,
你的排位可以啊..好好玩, 有趣有趣..因為終極排位是好可能會變的..因為我就是變那個..你每3-5集update下我們你的排位啦..

我在重溫, 因為內容蠻豐富, 和ep1-10時我是看pps..所以現在重溫, 小生我也覺好滋味..

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 12:33 AM 發表
英雄救美個一幕, 佢用雙手掩著女1對眼, 另一隻手用來擊退敵人, 個幾下功夫仔好瀟洒

加上佢長髮披面, 只穩約見到一雙幾迷人的眼晴, 及薄薄的咀唇...cheap定一定神, e, 正貨黎, cheap大喜!

...

琥珀宮

呢個唔係乞丐,雖然真係有點似,呢個角色似《十月圍城》中黎明既角色,放浪形骸。

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 00:16 發表

琥珀宮

MagDog,

我仲想起佛理中所提到既善男子,朴有天眼神俾我好重呢一種感覺。

原帖由 MagDog 於 10-11-5 00:21 發表

to sandykl,
似黃曉明就是掌議啦..

...

琥珀宮

MagDog講對左,係掌議,似黃曉明嗎?俾我感覺唔似,但眼神一如你所講真係鋒利。

佢唔係要搵李先埈報仇,只係二人應該埋堆,但呢個李先埈耿直唔肯,反而與最卑微既南人--女主角埋堆,所以佢想撥亂歸正啫。

你手頭既第一集與PPS唔同,PPS既第一集未講到男女主角入館,未入館又點會見到掌議呢,我諗你已睇梗=PPS既第二集。

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 00:21 發表

...

琥珀宮

大把正貨等住你提取。

原帖由 cheapbombom 於 10-11-5 00:33 發表

...

翡翠宮

這個我不清楚, 但ending那集有鬍鬚的李先俊, 不似佛理中的既善男子了吧..haha..
好得朴有天真是好得..
桀驁的側面最殺食..

原帖由 SandyKL 於 10-11-5 12:57 AM 發表
MagDog,

我仲想起佛理中所提到既善男子,朴有天眼神俾我好重呢一種感覺。

琥珀宮

多謝!朴有天大體既眼神又點止「柔情似水」咁簡單?已超乎小說版所描述。

原帖由 soso1227 於 10-11-5 00:35 發表

你形容得好正,起初睇唔覺佢特別靚仔,但慢慢被他吸引,看他的眼睛便立即想起「柔情似水」四個字,原來這個小說中的形容詞可以咁具體的表現出來。立即入迷! ...

首頁

尾頁

跳至