影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

尋晚用notebook上bk, 可能太長氣,連電腦都頂唔住,話無電就無電,黎唔切同你地goodbye & goodnite就走左去

去訓啦

琥珀宮

你形容到山下面上黃金比例,即係五觀比例適宜,依家好興呢個名詞。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:08 發表
大功告成, 完成了一共11集既Code Blue II.

由於係單元, 好輕鬆, 得閒睇D, 得閒睇D, 每集頭1-2分鐘又有recap, 日本仔ni方面做得幾prof下, 就算隔一段時間睇, 都好易pickup番上集/甚至前幾集既故事..劇情唔多講, 主 ...

伯爵府

黃金比例,啊女都識用

去墾丁,佢負責用大機,佢教番我轉頭,影山影海要用黃金比例

問佢邊度學番黎,佢話,油畫老師啟蒙佢既,用在畫畫上,攝影上一樣通,仲要留意光線來源同層次,拍出黎既相先有美感,如著色一樣

我早排學攝影,都有好多黃金比例實例,好多變化既

原帖由 SandyKL 於 10-5-26 23:43 發表
你形容到山下面上黃金比例,即係五觀比例適宜,依家好興呢個名詞。

琥珀宮

你地開會會唔會預早幾日前通知?到時邊日唔洗開會就早響。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:13 發表
啊女6月8日考完試, 我比你地更早luck身...
BUT....老細最興5點開會, 平日既話, 唔敢答應你地..
你地照約啦, 當我可有可無
6月16日就一定唔得, 去睇Joshua Bell..
另, 6月24都唔得...

...

琥珀宮

我老公對世界杯賽事興趣唔大,佢唔會好似我身邊果班男同事咁,拎假睇世界杯,預啱播佢咪睇囉。佢最大興趣係睇野外求生、動物紀錄片及打仗片,我成日叫佢去亞馬遜生活。 所以其實架電視佢睇多,仲有佢既興趣係轉台,我煲劇就變成河水不犯井水,天各一方。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:16 發表
2個月前, 我一口氣買了2部Samsung, 一部比自己, 一部比爸爸媽媽...

我只買32寸, 個廳細; 娘家個直廳有14呎, 就買左部42寸比佢...睇世界杯..過1萬啊..

伯爵府

Never, 我老細貴人善"忘",鐘意幾時開就幾時開
佢最興係5點叫秘書過黎搵我囉
其他AO如七星伴月咁坐係度
我定唔係定期會,性質唔一樣,成日要brainstorming
不用擇日

原帖由 SandyKL 於 10-5-26 23:51 發表
你地開會會唔會預早幾日前通知?到時邊日唔洗開會就早響。

琥珀宮

單獨去夜街,上個月先試完,2點幾番到屋企,今次咁睇法好趕,好似齋睇各有各"young",感覺唔爽。你同老公去睇可以印印腳。我有可能係屋企呢間嘉禾睇,音響都唔錯。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:20 發表
咁又係, 本來以為星期五睇硬, 老公有微言啦, 話睇完返黎都成1點...佢都叫我星期六等佢陪我睇...

唔知幾耐世紀未試過單獨去咁夜...不過朗豪坊外有小巴直達屋企樓下, 20分鐘有找

...

伯爵府

睇世界杯個位係我啊爹,唔係老公

我老公好鐘意睇野外求生,Discovery Channel就啱佢,早前有套特輯系列,叫Men Vs Wild, 講條友在野外飛天頓地,徒手攀山越嶺,又找昆蟲當補品,仲有好多野外求生智識真係大開眼界,我地全家都迷上了

你老公一定有睇,我地既男人似乎要認識

原帖由 SandyKL 於 10-5-26 23:57 發表
我老公對世界杯賽事興趣唔大,佢唔會好似我身邊果班男同事咁,拎假睇世界杯,預啱播佢咪睇囉。佢最大興趣係睇野外求生、動物紀錄片及打仗片,我成日叫佢去亞馬遜生活。 所以其實架電視佢睇多,仲有佢既興趣係轉台,我煲 ...

琥珀宮

我一向都係用筆記電腦上網,一直插著濕電掣,唔洗顧慮電源問題。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:42 發表
尋晚用notebook上bk, 可能太長氣,連電腦都頂唔住,話無電就無電,黎唔切同你地goodbye & goodnite就走左去

去訓啦

琥珀宮

係呀!你老公既興趣好似我老公,佢又係睇Discovery Channel,佢成日話有個傻佬係野外咩都食,鬼咁核突。最近佢睇個輯係一隊人,有男有女,當中有個似亞洲人面孔既女仔,佢係律師,去到好凍既地方,糧盡攪到好狼狽,佢地去打獵,但只能獵到雀仔,你老公有冇睇呢輯?

另外我老公仲鍾意睇煮野食,漏左講。

佢兩個可以一齊去亞馬遜,送走佢地,我地可以有幾顛得幾顛。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-27 00:04 發表
睇世界杯個位係我啊爹,唔係老公

我老公好鐘意睇野外求生,Discovery Channel就啱佢,早前有套特輯系列,叫Men Vs Wild, 講條友在野外飛天頓地,徒手攀山越嶺,又找昆蟲當補品,仲有好多野外求生智識真係大開眼界,我地全家都迷上了 ...

翡翠宮

我去sleeping啦..昨天看到2:45am..

今晚去gym..好沒有胃口..有些男人..做運動好hea(腳踏單車, 雙手在翻magazine)..都不知道他們去為什麼, 又沒有女孩瞄....雖然我不是好pro..但我都認真的做運動嘛..

幸好, 我有ipod, 聽著dance-beat歌曲..又在想下好似亞rain, 崔始源, 高修obba的運動和workout英姿..我還有想ella雙腿..不錯的..

琥珀宮

係政府,你老細都算異數,真架,好少老細會咁開會法,下晝3點幾臨時會議都有可能,5點先開好多人心入面都鬧。你地部門班AO個個博紥,所以冇人敢出聲。

原帖由 cheapbombom 於 10-5-26 23:57 發表
Never, 我老細貴人善"忘",鐘意幾時開就幾時開
佢最興係5點叫秘書過黎搵我囉
其他AO如七星伴月咁坐係度
我定唔係定期會,性質唔一樣,成日要brainstorming
不用擇日

...

琥珀宮

你真係好認真! 我唔做器械,入去健身會都係玩瑜伽,但冇去健身會年幾勒。呢排天氣熱番想再玩,但又懶係屋企,唔想出門口。

Ella雙腿?靚嗎?我又唔多覺,雖然唔算差,佢都係偏豐滿型。

我都要趁熱鬧,搵周公,晚安

原帖由 MagDog 於 10-5-27 00:15 發表
我去sleeping啦..昨天看到2:45am..

今晚去gym..好沒有胃口..有些男人..做運動好hea(腳踏單車, 雙手在翻magazine)..都不知道他們去為什麼, 又沒有女孩瞄....雖然我不是好pro..但我都認真的做運動嘛..

幸好, 我有ipo ...

珍珠宮

sandy

比你的

http://tw.myblog.yahoo.com/necol ... 31&sc=1#yartcmt

珍珠宮

cbb

知唔知jerry單野 我幾個師奶fd都去

珍珠宮

呢個乜黎

張根碩鰻魚養殖場ღ

珍珠宮

6月11日 和 18日 我不能

珍珠宮

sandy

溫昇豪少左大東份娘娘腔加多左份陽剛味...帥

一分鐘後有佢出現

他的arms 好粗壯 好想抱抱

翡翠宮

如果我沒有錯, 張根碩喜歡食鰻魚, 所以他的fans就叫鰻魚..
好似2pm的fans叫"hottest"
super junior "e.l.f."

原帖由 好姨 於 10-5-27 03:50 PM 發表
呢個乜黎

張根碩鰻魚養殖場ღ

琥珀宮

咁睇可能要6月尾或7月頭。

原帖由 好姨 於 10-5-27 15:51 發表
6月11日 和 18日 我不能

首頁

尾頁

跳至