影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

親子王國15週年勳章

竹兒 發表於 17-12-13 14:14
好貴,我唔捨得

佢買咗成日用就抵返
妳爸肯比咁多錢, 都值得讚佢潮啦!
[

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

coo1068 發表於 17-12-13 14:13
楊真誠回來了(emoji)

#高庚杓# #曹在顯# #全昭旻# #楊真誠# #金智澖# (原名:真理翰)等出演的tvN新月火 ...

高生係咪有後台?

楊真誠樣都唔差,不過冇乜女一做

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

amychoi 發表於 17-12-13 14:37
妳爸肯比咁多錢, 都值得讚佢潮啦!

佢買完我同佢其實我講識人有折

不過我細佬話買時都有優惠,唔係貴太多

水晶宮

coo1068 發表於 17-12-13 14:13
實有

等你報告,我連邊度睇都唔知

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竹兒 發表於 17-12-13 14:38
高生係咪有後台?

楊真誠樣都唔差,不過冇乜女一做
乜水?

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竹兒 發表於 17-12-13 14:39
佢買完我同佢其實我講識人有折

不過我細佬話買時都有優惠,唔係貴太多
邊隻BRAND好呀? 我都想買呀

寶石宮

coo1068 發表於 17-12-13 14:33
廚房CUT 左熱水
可以CUT嘅咩?

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

htts 發表於 17-12-13 14:44
可以CUT嘅咩?

煤氣爐壞左

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

回覆樓主

換左電磁爐

mcyw888    發表於 17-12-13 14:49

水晶宮

htts 發表於 17-12-13 14:43
乜水?

打字機鍾意高生個女二

水晶宮

htts 發表於 17-12-13 14:43
邊隻BRAND好呀? 我都想買呀

M字頭嗰部識人有折

但咩牌子好我唔知

寶石宮

coo1068 發表於 17-12-13 14:44
煤氣爐壞左
有關係架?

寶石宮

竹兒 發表於 17-12-13 14:47
M字頭嗰部
無咁多錢

象牙宮

htts 發表於 17-12-13 14:48
有關係架?

要封喉,吾係漏煤氣㗎

象牙宮

12月即將播出的韓劇~

#Jugglers
編劇 趙容
導演 金正賢
主演 崔丹尼爾、白珍熙、姜惠貞、
李源根
集數 16
每週一二 22:00
KBS 2TV於2017年12月4日起播出的月火連續劇,由《SPY》金正鉉導演執導。講述只懂得奉獻與順從的女人和全面拒絕人際關係的男人,以老闆和秘書的關係相遇時所發生的一連串故事。

#無理的英愛小姐 第16季
主演 金賢淑、李承俊
集數 16
每週一二 21:30
TVN 2017年12月4日播出,講述和影星李英愛的外貌有著180度不同的-李英愛小姐,其家庭、愛情和職場上所發生的故事。

#黑騎士
흑기사
Black Knight
編劇 金仁英
導演 韓相佑
主演 金來沅、申世景、徐智慧、
張美姬
集數 16
每週三四 22:00
KBS 2TV於2017年12月6日起播出的水木連續劇,由《不善良的女人們》韓相佑導演執導與金仁英作家合作打造。此劇講述為了心愛的女人而甘心接受危險命運的純情派男人秀浩的故事。

#不是機器人啊
로봇이 아니야
編劇 權仁燦、金善美
導演 鄭大胤
主演 俞承豪、蔡秀彬、嚴基俊、黃承言
集數 32
每週三四 22:00
MBC於2017年12月6日起播出的MBC水木連續劇,由《W兩個世界》鄭大胤導演執導與《輝煌或瘋狂》權仁燦、金善美作家合作打造。講述對人類過敏而從來沒有交過女朋友的男人遇到一個機器人後陷入愛河的故事。

#世上最美麗的離別
세상에서 가장 아름다운 이별
原作 盧熙京《世上最美麗的離別》
編劇 盧熙京
導演 洪鍾燦
主演 元美京、金英玉、崔智友、
珉豪、孫娜恩
集數 4
每週六日 21:00
tvN於2017年12月9日起播出的週末連續劇,由崔智友、珉豪主演,由《名不虛傳》洪鍾燦導演執導與《Dear My Friends》盧熙京作家合作打造。此劇講述一位平凡的母親在人生的最後時光裡,與家人重歸於好享受最後親情的感人故事。此劇為1996年播出的《世上最美麗的離別》重拍版。

#只是相愛的關係
그냥 사랑하는 사이
編劇 劉寶拉
導演 金鎮元
主演 李俊昊、元真雅
集數 16
每週一二 23:00
JTBC於2017年12月11起播出的月火連續劇,由《The Package》金鎮元導演執導與《秘密》劉寶拉作家合作打造。 此劇講述即使面對困境也堅持到底的人們,彼此擁抱互相療癒的溫暖愛情故事。

#壞傢伙們:惡的都市
나쁜 녀석들 : 악의 도시
Bad Guys 2
編劇 韓正勳
導演 韓東和
主演 朴重勳、朱鎮模、梁益準、
金武烈、金志洙
集數 16
每週六日 23:00
OCN於2017年12月16日起播出的週末連續劇,由《38師機動隊》韓東和導演執導與韓正勳作家再度合作打造。此劇講述主角日厚金盆洗手開餐廳當老闆過日子時,接受檢察官在文的建議,一起懲戒腐敗勢力的故事。
此劇是主演朴重勳繼1993年的電視劇《遙遠的湄公河》後,事隔24年再度重返電視圈的作品。

#花遊記
화유기
編劇 洪貞恩、洪美蘭
導演 朴洪均
主演 車勝元、李昇基、李洪基、
吳漣序、尹寶拉、李世榮
集數 16
每週六日 21:00
tvN於2017年12月23日起播出的週末連續劇,由車勝元、李昇基、李洪基、吳漣序、尹寶拉及李世榮主演,《最佳愛情》朴洪均導演執導與《最佳愛情》、《原來是美男》、《主君的太陽》洪貞恩、洪美蘭作家合作打造。此劇是根據古代小說《西遊記》改編的現代浪漫奇幻劇,講述擁有致命頹廢美的齊天大聖孫悟空與擁有獨特世俗本性的三藏法師真善美在2017年惡鬼猖獗的黑暗世界中找尋光明旅程的故事。

象牙宮

171212月火劇收視率~
【AGB全國】
KBS《Jugglers》
04:8.0%(+1.2)
SBS《疑問的一勝》
11:6.6%(-1.2)
12:7.7%(+1.1)
MBC《Two Cops》
11:6.0%(-2.1)
12:7.0%(+1)
tvN《無理的英愛小姐16》
04:2.500%(+0.146)
JTBC《只是相愛的關係》
02:1.924%(-0.485)

【AGB首爾】
SBS《疑問的一勝》
11:7.0%(-2.3)
12:8.2%(+1.2)
04:7.8%
MBC《Two Cops》
11:未進前二十
12:7.2%
tvN《無理的英愛小姐16》
04:2.525%(+0.134)
JTBC《只是相愛的關係》
02:未進前二十

套套都係咁上下

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

amychoi 發表於 17-12-13 14:34
九陽留意左好耐, panasonic果部係咪要搵師傅安裝? 貴嗎?

我冇鑽枱面用分水器咋所以唔洗師傅裝,我雙11淘人仔3050

寶石宮

coo1068 發表於 17-12-13 14:58
171212月火劇收視率~
【AGB全國】
JUGGLERS好睇, 我嘅常務

珍珠宮

coo1068 發表於 17-12-13 14:33
廚房CUT 左熱水

點解呀?熱水洗碗乾淨好多

珍珠宮