跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

大家, 想問下知唔知係麗港城 or 匯景有咩好牙醫 ar? 我想去睇牙 ar! 唔該!
一家四口

民房

Furniture for Free

6尺銀色電視櫃
3尺碌架床連衣櫃+電腦桌
4尺半粉紅/黑色雙人皮床架
5尺啡白色地櫃
玻璃面圓形餐桌連4椅
胡桃木5抽屜衣櫃

Photo:

民房

Furniture for Free

My sister offers the below furniture for Free. You may view the photos from the below link. Anyone interested, please drop me e-mail: [email protected].

Need to arrange your own transportation from Laguna City, Lamtin.

Photo:
http://www.kodakgallery.com/I.js ... mp;x=0&y=z8euk0

6尺銀色電視櫃
3尺碌架床連衣櫃+電腦桌
4尺半粉紅/黑色雙人皮床架
5尺啡白色地櫃
玻璃面圓形餐桌連4椅
胡桃木5抽屜衣櫃

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

各位:

請問大家對Helen Doron Early English, Laguna City
Shop 29-30, G/F, Centra De Laguna
Phase 3, Laguna City
有冇 comment?

果樹有letterland phonics學,我想比個女(4 years old)學....有冇comments呢?

Please advise! Thanks!

複式洋房

四期媽咪入黎say個hi先..:loveliness: :loveliness:

洋房

我也是四期的,都同你打個招呼!

原文章由 yanyantong2100 於 08-9-1 09:06 AM 發表
四期媽咪入黎say個hi先..:loveliness: :loveliness:

禁止訪問

大宅

你地有無試過報一期會所中國舞課程?ok嗎?

別墅

原文章由 yanyantong2100 於 08-9-1 09:06 發表

hi, 我都係住四期, 你bb而家有幾大? 我bb而家7個月.

大宅

麗港城三期業委會問題大

剛参加了業主大會,為的是委員之間的紛爭,唉,這才發現過去懶惰沒即極参予選舉,卻原來選了一班只知攪小圈子,排斥異己的委員,現在真是後悔不已。正經嘢,無人理: 天橋位每逢下雨就水浸,水喉水总是發黃,請問幾時先去整,樓下日間管理員時時不知所踪,態度又差,業户給的意見又沒人聽...不過,有些小事就很積極去做,例如維修大堂,真不幸我們的一座成了白老鼠,給人整來整去,拆這按那, 最後簡直不堪入目,每天出入大堂都很眼"怨",仲整咗間房俾D唔知咩人喺裡面做甚麽也不知道,時常有人大声傾計的声音傳出,請問整大堂有咩咁緊要?原來的是舊但仍可接受,仲幾靚呀,現在很差,D委員咁落力係唔係有利益?.....此外,仲不斷針對新入會的委員,差不多天天發通告針對新入會的委員,說他們違反一些無関痛癢的規則,仲將佢撤職,真係無天理,點解容纳唔倒新人,係唔係蛇鼠一窩......大事不理,小事過度去理,只知攪政治,不知攪正事,唉!這是什麼業委會?

我一個委員都唔識,連上次業主大會的召集人都唔識,今日見又有通告遣責他,長篇大論話佢唔識主持會議,很替他不值,佢只係業主,連委員都唔係,咁有心的人應該讚賞才是......唉!再一句,係乜嘢業委會!難以想像!

嗰晚開業主大會其實好驚,開始時有D話自己係業主的人(可能是授权的),似足爛仔,我li 輪都時時落街,真是從來沒見過他們,會未開就大大聲講話,話唔好當D業主無思想....大聲得你會選擇離會,好彩無人走,唔係就正中下懷,唉,原來業委會係爛仔'鬥' !!!!!xyz 仲有我有D覺得D現任委員係故意令個會充滿吵鬧聲,令佢開唔成!.....更奇怪是不肯公開當日引起紛爭和轍職事件的錄音帶,有咩嘢唔比得人聽?....管業處更抵打,更詭異,都完全企係業委嗰边,人話乜,佢地話乜,其實好多開會規則佢地好清楚,結果就总係將錯誤推到被轍職委員身上,話佢唔遵守D雞毛蒜皮規則,講真嗰個被轍職委員都係斯文人,如果有講清楚應該唔會故意唔做,係唔係有心整個
坑比人踩?反而D現任委員個個大大聲講嘢,入去開會,會以為係黑社會!!!

勸大家以後業委選舉都要即極参予,否則就不堪設想!

大宅

完全同意你的說法,當天我亦在場, 真係有d黑社會feel, 說話態度一d都唔禮貌. 我連個32座既代表 (話做左咁多年, 出心出力) 都從來未見過 (我已住了五年), 唔好講個主席啦.
原文章由 saladsmama 於 08-10-20 00:00 發表
剛参加了業主大會,為的是委員之間的紛爭,唉,這才發現過去懶惰沒即極参予選舉,卻原來選了一班只知攪小圈子,排斥異己的委員,現在真是後悔不已。正經嘢,無人理: 天橋位每逢下雨就水浸,水喉水总是發黃,請問幾時先去整,樓下日間管理 ...

民房

hi to all

複式洋房

麗港城迦南幼稚園和朗思國際幼稚園那間好

麗港城迦南幼稚園和朗思國際幼稚園那間好

各位媽咪知不知道麗港城迦南幼兒園和朗思國際幼兒園那間較口碑較好,我哋bb出年都2歲多我會俾他返N1班所以想了解吓師資和學校教學。請提供意見吖
謝謝

首頁

尾頁

跳至