影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛睇完ep4...e+去片ep5...

原帖由 SandyKL 於 2010-11-3 23:07 發表
以我記得,R已啟航,未去上海之前睇左一集,跟住不知去向,大霧過籠掛。

大宅

magdog,

女林係咪鐘意桀驁架?gay的嗎?

原帖由 MagDog 於 2010-11-3 23:18 發表
paris,
女林就是哪裡有趣哪兒有好戲看就去..所以初初是埋了掌議堆..我看完ending.滿足呀.."大通"

cbb,
我明天會準備好..你早些找我啊..明天再contact.

翡翠宮

女林應該是喜歡女的, 但男的可能只有一個桀驁..

我也在fast forward翻煲..也是ep4. 通常用30min煲一集..

你看到ep5..開始好看..真是pps個"韓劇天下"翻譯比較難明..我手頭上的天使好一點..

原帖由 Reuteri 於 10-11-4 11:37 AM 發表
magdog,

男爵府

唔該哂magdog, 咁長篇, 我通常飛左唔睇, 所以無留意.
原帖由 MagDog 於 10-11-4 09:08 發表
bng,
good morning.
這位儒生上堂不留心..枉sandy博士的心機整理闡述..在這裡找到了..請備課, 現在小息..

俾少少料你,呢一齣劇背景相等於中國清朝,當時朝鮮朝廷內分黨為:

老論--出身貴族的高官的黨派
少論--出仕為 ...

翡翠宮

不客氣, 大家儒生們應該互相幫助嘛..這套你初初看應該不是好好看, 但你看到一半就會覺得好看..or even翻轉頭看之前, 那就覺得好讚啦..

paris話ep2-3已經不錯呢!!!
這套我都幾敢踢人入館..不過個人口味好難講..我們好少一致..好似我話和cbb, 戀愛結婚好看, 你跟sandykl又覺不什了了. 我們大部份人話"是美男"好看, sandykl又覺得沒有什麼, city hall, on air好多人話好看, 我又沒有感覺."命中"我覺得好看只限於上海前. 可能對上我們大部份人覺得好看的是ella和言成旭"偷偷愛著你?"(我連名也不記得)
今次難得我跟sandykl一致..
初步估計,paris看到ep11..感覺良好, 還可以解了些惡吻的毒.

原帖由 bng0306 於 10-11-4 01:18 PM 發表
唔該哂magdog, 咁長篇, 我通常飛左唔睇, 所以無留意.

大宅

冇有怕,吾明就問你囉...

原帖由 MagDog 於 2010-11-4 12:41 發表
女林應該是喜歡女的, 但男的可能只有一個桀驁..

我也在fast forward翻煲..也是ep4. 通常用30min煲一集..

你看到ep5..開始好看..真是pps個"韓劇天下"翻譯比較難明..我手頭上的天使好一點..

...

大宅

all,

可否快些決定我哋ge聚餐時間及地點?好等我另有安排(約會其他朋友)...

翡翠宮

Reuteri,
那你看多幾集你就話過比我聽你是哪一派? 女林, 桀驁or佳郎?ok
不明就歡迎問我們啊.

原帖由 Reuteri 於 10-11-4 06:46 PM 發表
冇有怕,吾明就問你囉...

侯爵府

Mag , 仙

聽到你地話結局大通, 放心哂。 佳郎同大物經歷太多,既是情侶又是患難知己, 唔大團圓就橙啦。

呢2年睇的韓劇,唔掂既多,呢套係好醒神啦。

呢套的片尾曲好聽。配樂好好。仲有一首插曲像進行曲似的,好正。唔知你地知唔知講緊那首?
行到水窮處 坐看雲起時

翡翠宮

是這兩首嗎? 第一首是"找到了"jyj (即是佳郎的組合唱)
第2首是"在中"唱的他是jyj的..我每一天都要聽好多好多遍的.

侯爵府

今日放假見啊仔各科老師, 感覺佢中學師資相當好。 好野俾左佢,成唔成材睇佢自己造化啦。
行到水窮處 坐看雲起時

翡翠宮

剛播完, 我們個個在成均館thread的儒生們, 已經急不及待翻煲..個個的後遺症真的不淺..

ep15-17..好多viewers不會看一次, or 重點重溫幾個plots. 真是好味..

你要歌仔, 我try try下次比你..好不好?
原帖由 Paris 於 10-11-4 07:37 PM 發表
Mag , 仙

聽到你地話結局大通, 放心哂。 佳郎同大物經歷太多,既是情侶又是患難知己, 唔大團圓就橙啦。

呢套的片尾曲好聽。配樂好好。仲有一首插曲像進行曲似的,好正。唔知你地 ...

琥珀宮

上堂要留心,唔好時時走堂mouth: 星唔到斑就唔好啦!

原帖由 bng0306 於 10-11-4 08:24 發表
邊度有指南, 我又要.

琥珀宮

有勞囉,MagDog博士。

原帖由 MagDog 於 10-11-4 09:08 發表
bng,
good morning.
這位儒生上堂不留心..枉sandy博士的心機整理闡述..在這裡找到了..請備課, 現在小息..

俾少少料你,呢一齣劇背景相等於中國清朝,當時朝鮮朝廷內分黨為:

老論--出身貴族的高官的黨派
少論--出仕為 ...

琥珀宮

有個女人打上電台講佢經歷,佢話係沙館排左成10個鐘,俾佢嚇瓜

上海你有親戚係果邊,咁會好好多,有照應嘛!

原帖由 Reuteri 於 10-11-4 11:33 發表
我哋冇入館呀...因上海親戚話我哋到埗前一日佢哋剛去過...排一個油館要3個半小時...沙館要4小時...

我哋去既時間係最後幾日,零舍多人,唯有放棄了,幾天在上海都只是遊手好閒,吃看玩樂,探下親...

開心既係我哋可以經 ...

琥珀宮

R,

女林有老婆架,小說版女林話自己老婆好似芙蓉花咁靚,果然係。佢對老婆好尊重,正正經經。隔離版話佢男女都得。

至於是否鍾意桀驁,咁就難講,因為佢對桀驁好好,但桀驁對佢既「情意」從不回應,所以無從稽考對桀驁既感情除左兄弟情外,仲有冇愛情。

原帖由 Reuteri 於 10-11-4 11:37 發表
magdog,

琥珀宮

係喎,仲未傾掂日子喎,巴黎、R似乎都傾向18號,咁就18號啦,唔該再舉多次手,快決定,免得阻住R。地點嘛,我想去試講左幾次cheap話掂尖沙咀果一間叫咩寶?

Sandy

原帖由 Reuteri 於 10-11-4 18:49 發表
all,

可否快些決定我哋ge聚餐時間及地點?好等我另有安排(約會其他朋友)...

琥珀宮

巴黎:

之前真係幾擔心個大結局架,一額汗mouth:

哈哈!韓曲既魔法係我身上不管用,好少韓曲令我入腦,俾其他人大讚既亦一樣,亳不留痕,有可能我對平音調唔敏感。今次亦唔例外,聽既時候冇反感,但唔入腦,反而有一段用上交響樂去做背景音樂,能引起我注意去留意。

呢方面只有MagDog答到你。

原帖由 Paris 於 10-11-4 19:37 發表
Mag , 仙

呢套的片尾曲好聽。配樂好好。仲有一首插曲像進行曲似的,好正。唔知你地 ...

伯爵府

係京寶...我算做舉左2隻手嗎?(圖示)

原帖由 SandyKL 於 10-11-4 22:54 發表
係喎,仲未傾掂日子喎,巴黎、R似乎都傾向18號,咁就18號啦,唔該再舉多次手,快決定,免得阻住R。地點嘛,我想去試講左幾次cheap話掂尖沙咀果一間叫咩寶?

Sandy

...

琥珀宮

阿姐,你都好懶喎,捐個名出黎都唔做,得兩隻向天既手指

原帖由 cheapbombom 於 10-11-4 23:02 發表
係京寶...我算做舉左2隻手嗎?(圖示)

首頁

尾頁

跳至