跳至

首頁
34567...14

尾頁

複式洋房

請問媽媽們, 有無聽過藍田啟田社區中心果間靈安幼兒園呀? 唔知好唔好架呢?

麥兜媽  呢間唔知渦  發表於 11-8-1 00:00

大宅

回覆 Karen_Lee 的帖子

想問免費試堂係几大的小朋友呀?

大宅

我有個fd 個女係rainbow xxxxx 參加左playgroup 話幾好, 但佢個女同我個女年紀唔同, 我個女兩歲幾, 有冇mama 對佢地 act playgroup 有興趣啊, 我想組埋一齊上, 最好你地星期五得la, 有興趣我可以pm 比你地.

0411BB  我有興趣呀!囡囡2歲半OK嗎?  發表於 11-8-1 08:10

侯爵府

回覆:tingbobo_mame 的帖子

我都諗住試堂。

大宅

回覆 shobi 的帖子

你個小寶幾大啊? 有冇機會做同學仔呢?

別墅

回覆:曉麗苑媽咪入黎傾下

大宅

回覆 dummkopf 的帖子

你個小寶有冇興趣參加有繪畫同埋做勞作既playgroup, 我想組埋一齊上, 如你係觀塘就最啱, 佢地d 勞作幾靚, 有興趣我可以pm 比你.

複式洋房

回覆:jcheng5 的帖子

我又無問佢地幾多個月開始有堂呀,我個仔就快18個月Lu, 請問你bb幾大呀?

大宅

tingbobo_mame 發表於 11-7-28 23:54
我有個fd 個女係rainbow xxxxx 參加左playgroup 話幾好, 但佢個女同我個女年紀唔同, 我個女兩歲幾, 有冇mam ...

啱啊, 你星期五下午得唔得呢

男爵府

醒目開學勳章

引用:我女宜家讀陳李詠貞N1,+九月轉路德會,+想問

原帖由 beckycy 於 11-03-24 發表
我女宜家讀陳李詠貞N1, 九月轉路德會, 想問下附近有無家庭主婦可以幫下手湊小朋友呢?! ...
你讀上晝定下晝架?

大宅

想問陳李詠貞讀N1 OK嗎? MISS & 環境? 阿囡依家12個月大想幫佢報近近地學校.
Rainbow 我都去試過堂, 都幾好, 上完坑口PG, 遲D 10月都會幫阿囡JOIN, 不過地方就細D

男爵府

醒目開學勳章

引用:想問陳李詠貞讀N1+OK嗎?+MISS+&+環境?+阿囡

原帖由 FilaLi 於 11-08-05 發表
想問陳李詠貞讀N1 OK嗎? MISS & 環境? 阿囡依家12個月大想幫佢報近近地學校.
Rainbow 我都去試過堂, 都幾好 ...
其實陳李詠貞無論校長,老師,甚至校務處兩位小姐及亞嬸都好好,尤其是校長,學生見到佢好似見到蜜糖咁,初初讀n班時有好多小朋友會喊,校長為免影響唔喊嘅小朋友情緒,校長會親自安撫呢d喊嘅小朋友,將佢哋帶離課室先,仲會拖住小朋友在校內行黎行去。
兩位n班老師更是無話可說,對住一群未懂事嘅小朋友既要維持課室秩序,又要教他們知識真的不容易,我睇住好多小朋友由最初牙牙學語,到學期尾已能三五知己圍住傾計,兩個老師一個較惡,一個較淋善,這配合剛好。

FilaLi  唔該晒!! ^_^  發表於 11-8-15 18:00

男爵府

醒目開學勳章

引用:我都係住曉麗苑囝囝係0803bb,讀陳李詠貞n1.

原帖由 kary0624 於 10-09-19 發表
我都係住曉麗苑囝囝係0803bb,讀陳李詠貞n1.
你囝囝係讀上晝定下晝架,今年九月應該升K1,會喺邊間讀?
我囝囝係0805,讀下晝架!

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:beckycy 的帖子

各位好,我系新手媽咪好多野都吾識想請教各位,我仔仔得五個月大,請問幾時可以排曉麗苑間幼稚園啊?我怕錯過時間啊

大宅

HI, 我都想知陳李詠貞幾時開始報N班? THANKS!

大宅

FilaLi 發表於 11-8-5 12:30
Rainbow 我都去試過堂, 都幾好 ...

FILA, 你係唔係諗住報KWUNGTONG PG呀?

大宅

回覆 carol_fu311 的帖子

我打去問過, 10月22日有開放日. 你可留意吓.

禁止訪問

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:HI,+我都想知陳李詠貞幾時開始報N班?+THANK

大宅

Gingin0522 發表於 11-8-12 19:22
Hi, 我都想知幾時開始報?

另我想問下各位mama: 我個仔宜家十四個月,但仲未識叫爸媽及唔敢自己放手行,我 ...

Gingin0522,

Don't worry, my bb is 11.5mths and he can't speak mama, papa and walk.

大宅

回覆 FilaLi 的帖子

我都 join 左 rainbow, 覺得幾好, miss 又教到我點教阿仔....
just to say hi

首頁
34567...14

尾頁

跳至