跳至

首頁
23456...13

尾頁

複式洋房

Thank you for all your suggestion

原文章由 benalg 於 07-8-17 01:27 發表
我做全職媽媽差唔多年半, 可能只係照顧一個同埋仲細, 所以唔覺話好辛苦, 不過每日重複又重複做家務真係幾悶架, 成日心思思想出番黎做野. 我想囝囝讀全日制時可以實行, 但好矛盾, 一方面湊左咁耐唔係好捨得, 另外 ...
學懂愛才會快樂

大宅

2018復活節勳章

我都係咁話, 咁會覺得囡囡可愛啲; 24小時對住囡囡, 我諗我會成日哦佢, 破壞親子關係

原文章由 celaine 於 07-8-16 22:03 發表
我都覺得做全職媽咪好辛苦, 所以我都請左賓賓, 我寧願返完工返來可以同亞仔亞女玩, 唔洗日日24小時對住, 做完家務都冇心機啦.. 仲邊有心情同佢地玩....

複式洋房

好開心,今天可以收7:00pm,(只OT兩小時),返到屋企和細囡玩咗幾個鍾,好高興:lol: ,突然提升親子關係
學懂愛才會快樂

大宅

原文章由 benalg 於 07-8-17 01:09 發表
mudlay

唔該晒你呀 !!:lol:
請問如果讀n1大約每個月幾多$ ?

每個月大約2500蚊左右。但係仲有雜費乜費物費等...:tongue:

大宅

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-17 21:19 發表
好開心,今天可以收7:00pm,(只OT兩小時),返到屋企和細囡玩咗幾個鍾,好高興:lol: ,突然提升親子關係

我宜家都趁暑假同o的仔女玩多o的,遲o的返左學就冇時間...:tongue:

複式洋房

今朝我嘅大囡晨早6:00am起身同我講瞓唔着,好想媽媽放假陪佢,又想去婆婆家,又想....搞到我嘅心好鬼酸:cry: ...

原文章由 mudlay 於 07-8-17 21:41 發表

我宜家都趁暑假同o的仔女玩多o的,遲o的返左學就冇時間...:tongue:
學懂愛才會快樂

大宅

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-18 19:41 發表
今朝我嘅大囡晨早6:00am起身同我講瞓唔着,好想媽媽放假陪佢,又想去婆婆家,又想....搞到我嘅心好鬼酸:cry: ...

真好,難得囡囡咁掛住你,你應該開心就真。至於佢咁講,你記住要開解佢,因為你返工,賺錢,都係為頭家,所以希望佢明白,就係你一有時間就會陪佢...

複式洋房

昨天去咗樂富JUSCO,有好多減價貨(夏季衫.鞋.成人.兒童裝,學生裝...)琳瑯滿目,大家是精明嘅消費者, 咁快D去掃貸啦.
學懂愛才會快樂

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Yuki
我都覺得親子時間重質不重量... 好似我咁全日湊仔但其實唔係太多時間同佢玩, 佢都未必開心. 反而成日唔見, 一見到就算同佢玩幾個字都好開心架.

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-17 21:19 發表

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

呵呵! 原來讀N1已經唔少野咯 !!
我有個朋友個女今個月啱啱入左伯特利要成$1600.

原文章由 mudlay 於 07-8-17 21:39 發表

每個月大約2500蚊左右。但係仲有雜費乜費物費等...:tongue:

複式洋房

你講得好啱,好似昨天成日同囡囡去街(JUSCO,照顧咗成日),一返到屋企即刻玩電腦,做自己嘢(不理會佢哋),大囡不停叫我幚佢攞嘢,我敷衍地叫佢搵姐姐,直至大囡講咗一句:[我哋要互相幚忙,因我哋係一家人!]我頓時慚愧,即時母愛爆鵬,心想,千萬不忽視小朋友每句說話
原文章由 benalg 於 07-8-20 15:57 發表
Yuki
我都覺得親子時間重質不重量... 好似我咁全日湊仔但其實唔係太多時間同佢玩, 佢都未必開心. 反而成日唔見, 一見到就算同佢玩幾個字都好開心架.
學懂愛才會快樂

大宅

你大囡真係好懂事噃.
知易行難, 好似你要返工, 我要做家務, 我地呢個血肉之軀好多時實在太累啦, 好難做到對仔女事事周到, 所以唔駛慚愧.

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-20 17:35 發表
你講得好啱,好似昨天成日同囡囡去街(JUSCO,照顧咗成日),一返到屋企即刻玩電腦,做自己嘢(不理會佢哋),大囡不停叫我幚佢攞嘢,我敷衍地叫佢搵姐姐,直至大囡講咗一 ...

複式洋房

佢唔係懂事,而係成日吓我,(因佢知我鍚佢),所以成日食住上,:-( 遲D過多一兩年,你囝囝識講嘢時,到時你一言我一語,好:lol: 有時好好笑... 好SWEET
原文章由 benalg 於 07-8-20 19:34 發表
你大囡真係好懂事噃.
知易行難, 好似你要返工, 我要做家務, 我地呢個血肉之軀好多時實在太累啦, 好難做到對仔女事事周到, 所以唔駛慚愧.
學懂愛才會快樂

大宅

我覺得第日囝囝識講野時你一言我一語時就會成日頂咀 :tongue: , 反而女仔就會傾心事, 就真係好sweetsweet 喇 !!

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-20 19:57 發表
佢唔係懂事,而係成日吓我,(因佢知我鍚佢),所以成日食住上,:-( 遲D過多一兩年,你囝囝識講嘢時,到時你一言我一語,好:lol: 有時好好笑... 好SWEET

複式洋房

錯啦,我嘅大囡簡直成個[叮]心[杉] ,不過咁,有好有唔好囉

原文章由 benalg 於 07-8-21 15:07 發表
我覺得第日囝囝識講野時你一言我一語時就會成日頂咀 :tongue: , 反而女仔就會傾心事, 就真係好sweetsweet 喇 !!
學懂愛才會快樂

大宅

細個時會反叛啲, 大個就唔同晒, 話晒女仔始終顧家啲.
偷偷話你知, 我未生時都想生女, 到照左係仔時都即刻流左一滴眼淚出黎.... 當然而家生左之後囝囝健康又精靈, 好多時仲識氹我開心就唔同晒咯 !!

原文章由 嘉倩-YUKI 於 07-8-21 16:37 發表
錯啦,我嘅大囡簡直成個[叮]心[杉] ,不過咁,有好有唔好囉

複式洋房

大家好,我都係住油塘架住油塘邨,有一個十一個月大的囝,由工人姐姐照顧,我是個在職媽媽。

想問吓大家對救世軍平田幼稚園點看?

複式洋房

我都偷偷話你知,睇相佬話我仲有2個仔,當我有咗細囡時,滿懷希望地以為生仔,誰知照咗三次都話係囡時,我都不肯接受現實:tongue: :tongue: ,認為醫生一定睇錯...現在想起覺得好好笑
原文章由 benalg 於 07-8-22 00:20 發表
細個時會反叛啲, 大個就唔同晒, 話晒女仔始終顧家啲.
偷偷話你知, 我未生時都想生女, 到照左係仔時都即刻流左一滴眼淚出黎.... 當然而家生左之後囝囝健康又精靈, 好多時仲識氹我開心就唔同晒 ...
學懂愛才會快樂

大宅

Hi,

大家好,我係住油美苑架,
聽講有人係油塘村跳樓,你
地知唔知?

禁止訪問

畀面勳章

首頁
23456...13

尾頁

跳至