影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

SandyKL, MagDog,

你地睇左19了嗎?我仍忍手,明天送完小朋友返學,便立即開工!

琥珀宮

睇完第19集,20集冇可能完結到個故事,睇怕唔拍續集滿足唔到觀眾既欲求。

一口氣睇兩集都冇壞,好彩我有個小說版打底,否則就會囉囉孿,雖則小說個翻譯冇翻到咁詳細,而且劇既內容改動不少。

其實小說版講到個樽頸位就停下,好吊癮

原帖由 soso1227 於 10-11-3 00:44 發表
SandyKL, MagDog,

你地睇左19了嗎?我仍忍手,明天送完小朋友返學,便立即開工!

水晶宮

OH~ I C
敢又係,幾日冇上黎睇你地就講成10頁la
原帖由 cheapbombom 於 10-11-2 21:30 發表
0120,

爆左5千個post嘛...
6 x 5,000 = 30,000 posts
我地流量大

水晶宮

呵呵
原帖由 SandyKL 於 10-11-2 21:49 發表
0120,

其實係BK有版主呼籲一個話題唔可以超過好似係2000個回覆,對BK運作有影響,我地都算再開得遲架勒,上部份VI既回覆成5000幾個以上,實在對BK造成沉重負荷。

...

水晶宮

cheap~
唉!!香港地好多呢d人, 真係好缺德架~~
我公司有個同事都係敢,佢成日貪靚唔著衫,又成鬼日病mic 咳lor,佢依然唔帶口罩同唔睇E生,好在我地身軀強壯(touch wood), 而且同佢都冇咩2句, 費事side我地口水
跟住~ 我公司樓下貨倉d死仔成日擔住煙入電梯tim,成日比我鬧架la,搞到我冇哂儀態敢

原帖由 cheapbombom 於 10-11-2 21:54 發表
今朝返工, 坐係我地後面有個80後, 一連打幾個噴嚏, 佢唔用手掩住個口, 更加之無戴口罩....

之後, 每隔2-3分鐘打一次, 一連2-3個, 成架車既人都望實佢, 佢仲可以施施然講手提....佢又不停在包云吞, 我坐正係佢前面, ...

水晶宮

幾時受埋我je.....haha
原帖由 cheapbombom 於 10-11-2 21:38 發表
再黎一round...

11月19日 (Fri)
仙 (8:30pm到)
MagDog
TW (報左到時先算)
巴黎 (人多就黎)
bng
cheap

11月18日(Thu) *巴黎話比多個option (1-4是旦一日)
cheap

水晶宮

仙~me 2
我係公司睇到笑左出黎
今日專登唔出去lunch睇結局.....
原帖由 SandyKL 於 10-11-3 00:28 發表
俾女林笑瓜 ,佢著上黑色衫時講果一番說話與表情,真係令我"拮"一聲笑左出黎,佢真係好盞鬼!!

翡翠宮

soso,
金智勛最殺食的look不是著西裝..因為他不夠高, 反而smart causal 和knit wear已經好得. 因為他有好body.
還有他要個頭是messy和有鬚根look. 帥到不行.

各位,
我已經看畢"成均館緋聞"了..滿足啊, "大通" 本人韓劇十大至愛..

to cbb, 這套劇另一些人翻譯成"成均館羅曼史"可能這個名會attract你多一點..haha.

原帖由 soso1227 於 10-11-3 12:32 AM 發表

喜歡他的西裝LOOK,個人偏愛男人穿西裝外加長身絨大褸

公爵府

cheap,

你 d 小白毒清左未? 今日 news 話賢重 12號會去廣州, 因佢獲邀參加亞運會開幕禮, 仲會唱亞運會主題曲《Sunshine Again》~~~~你有興趣可以托支長炮去廣州喇

http://www.koreastardaily.com/tc/news/5312

[img=200,150]http://

水晶宮

你都跟埋去la
原帖由 乖乖 於 10-11-3 11:14 發表
cheap,

你 d 小白毒清左未? 今日 news 話賢重 12號會去廣州, 因佢獲邀參加亞運會開幕禮, 仲會唱亞運會主題曲《Sunshine Again》~~~~你有興趣可以托支長炮去廣州喇

http://www.koreastardaily.com/t ...

大宅

18/11會好D,吾駛咁夜ma...

11月19日 (Fri)
仙 (8:30pm到)
MagDog
TW (報左到時先算)
巴黎 (人多就黎)
bng
cheap

11月18日(Thu) *巴黎話比多個option (1-4是旦一日)
cheap
R

伯爵府

MagDog/仙,

我可能今晚入館啦....標番個尾會先!!!
有唔明就停低, 問下一班志願者
手頭已有fast pass (由仙炮製既導賞指南), 排少3粒鐘
估我幾時鑽番出黎呢????

伯爵府

有無機會8下佢入住邊間酒店?
或者考慮book佢隔離房仲實際 (haha)
你地去啦, 我要返工啊...

原帖由 0120 於 10-11-3 17:28 發表
你都跟埋去la

伯爵府

R,

Welcome Back!
一齊睇成均館如何?

伯爵府

富豪小孫子...

我第一個反應係...佢地無媽媽好可憐啊..
仲要係, 全世界都知, 搵個女人番黎照顧佢地始終不是真媽媽

大人點解可以任意罔為既呢?有錢又如何? 費解

原帖由 MagDog 於 10-11-2 22:13 發表
haha..真是中毒不淺, 我一看到四叔3胞胎孫子..就想起李先俊, "仁義禮智信"
明天就大解放喇..

伯爵府

好得人驚啊, 光天化日之下有騙徒出沒...

老爺今日下午收到個神秘電話, 對方稱細仔在佢手上, 被縛架了, 要老爺馬上拎10萬去營救佢...

老爺第一時間收線, 再打比啊仔, 咁Q電話無人聽, 於是再打比我老公, 我老公馬上打比細佬, 肯定佢平安無事, 於是再話番比老爺知, 是假的...

老公幫老爺報左警....嘩, 失驚無神, 比佢嚇一嚇, 咪話唔驚...

老爺話, 類似個案警訊曾做過, 教人要冷靜, 第一時間係確認啊仔位置, 要聽佢把聲, 並不是交贖款

騙徙神出鬼沒, 是旦up總有一家中, 細仔之嘛, 又up唔出個名, 好彩老爺定檔

侯爵府

原帖由 MagDog 於 10-11-2 23:14 發表
你看到ep11, 你剛說的睡眠位置我一時忙記了..不過打後(要到ep16) 有個類似位真是好笑到不得了..簡直經典, 我hubby看都笑出聲..

這套真的好好看呀..最精彩的ep15我6:00起床, ep16就5:00am起床..完全傻了..ep16 和ep1 ...

我也喜歡'大射禮'那幾集,是初段的一個climax,雖明知結果也拍得很好看.搞笑又不胡鬧.

文字就不會看了,返工做緊二瓣,又teaching又admin,要備課花時間.

但我有唔明,女林最初好像是掌議一幫的,後來無聲息就過左去四人幫,佢應該好早估到大物是女仔,我覺得佢好似2,3集就知,或6,7 集(冲凉)那時知.之後就不用確認都好肯定了!

點解佢要讓大物和佳郎去無人島呢.
行到水窮處 坐看雲起時

伯爵府

PS
你地都提一提家中老人家, 免得案件重演

原帖由 cheapbombom 於 10-11-3 22:04 發表
好得人驚啊, 光天化日之下有騙徒出沒...

老爺今日下午收到個神秘電話, 對方稱細仔在佢手上, 被縛架了, 要老爺馬上拎10萬去營救佢...

老爺第一時間收線, 再打比啊仔, 咁Q電話無人聽, 於是再打比我老公, 我老公馬上 ...

侯爵府

You are welcome.

你報名啦
原帖由 0120 於 10-11-3 09:50 發表
幾時受埋我je.....haha
行到水窮處 坐看雲起時

琥珀宮

0120,

未睇結局,今晚好忙。都係去片睇完結局再傾。

原帖由 0120 於 10-11-3 09:57 發表
仙~me 2
我係公司睇到笑左出黎
今日專登唔出去lunch睇結局.....

首頁

尾頁

跳至