跳至

首頁
12345...18

尾頁

別墅

Re: 匯景既媽媽入黎傾下計

咁囡囡weekend去婆婆度住, 你會一齊去嗎? 如果唔係實心掛掛..
好呀,你睇下會唔會早d番屋企啦... 如天氣時間許可,我或者今個星期日同bb去公園玩先... 不過同親佢去公園, 佢都好似牛牛豆豆, 好眼訓咁, 但返到屋企又鬼咁精神...

大宅

nw22,

冇呀佢自己一個係婆婆到訓 我地會同佢玩到晚黑食完飯洗完泊泊米走囉,第日睇幾點起啦之後多數一齊去飲茶 weekend真係要休息一下如果唔係真係會c

妳bb係米小出街呀唔use to新環境, 再唔係等佢訓醒先去ma 之前我放大假就日日同囡囡落公園, 澄澄出街好開心好醒佢玩一陣就tired開始想訓咁我就會push佢行陣就 之後就上屋企食奶奶 訓到12點幾起身食粥仔

別墅

jonvan
咁婆婆屋企係咪好近你地架? 咁又係, 咁樣你地就可休息下..
而我就因為覺得自己平日都不是對到bb好多個鐘, 咁所以會星期六日對多d佢..出下街咁..
其實佢都有成日出街, 不過狀態就一時時啦..
咦, 你放大假時都好早同bb落公園喎..我地就多數下午先會出動, 因為我老公好鍾意訓覺, 中午過後先起身..

大宅

nw22,

係呀我通常9-10am落公園冇咁熱嘛 婆婆係九龍塘個邊都ok la, 我地通常星期6放公去到2點幾而星期日就11-12點到去到之後晚黑10幾先走la, 所以都有成日e晚黑可以有自己時間咁啦 咁我地通常星期6晚先同friend去下街咁囉

別墅

jonvan
咁又幾happy wor, 兩公婆saturday night fever
hey, 你生完bb後覺得身體點呀? 我一直都覺得ok無乜野, 但點知今日無啦啦發現有隻牙崩左一忽呀.. :-( 我諗因為流失左鈣..慘喇, 唔知而家食d鈣片有無幫助...

大宅

nw22,

我生完之後身體好似好過之前未生唔怕泠成日好熱血氣好似好勁咁 不過我之前就成日有唔開心成日喊好似有病咁 :-( :-( :-( 咁我9月請左1個月大假睇e生咁e家好好多啦 e生話係荷爾蒙問題好正常咁知道之後個人就好好多

食鈣片有用架我記得都有食架 咁妳係自然or開力架, 因為我係開力e家個傷口好似條蟲蟲咁係肚肚到 個時都冇食過d嘜默解會咁架 ?-(

別墅

jonvan
我係自然生架, 都算幾快手, 凌晨3點幾開始陣痛, 跟住7點幾就生左, 大痛只係一個鐘左右, 我覺得bb都算錫住我 , 免我受太多痛苦..
你是一早諗住開刀生的嗎?
oh, 你可能生完bb, 荷爾蒙未平衡番, 好彩而家無事

我尋日同老公講話匯景有bb鞦韆, 佢都話去囉去囉 .. 不過其實我住左麗港城唔係好耐, 有d地方都未行過, 唔知會唔會有d arm bb玩的野我未發掘到呢.. ?-(

匯景度係咪有個冒險樂園? 有無波波池? 如果有, bb再大少少, 我地可以一齊去玩 :mrgreen:

大宅

nw22,

囡囡早左成個月同冇轉身呀所以要開力囉

係啦麗港城咁大都有都唔定架不過真係要週圍睇下

冒險樂園好似冇波波池 ?-( 等我有時間行去睇下話過妳知

男爵府

喂喂...

好似得妳地兩個係到傾咁0既 ...HEHE

我亞女都有返 基督教, 果個 幼兒潛能果個. 不過太 FULL報唔到10 月問班果個 LU ...
不過報咗 出年1 月. 平平地都幾好, 最重要係近呀

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

男爵府

NW22,

匯景度係咪有個冒險樂園? 係
有無波波池? 無.

就算第間有... 好似德福, 一定要夠90 CM 高先入得去玩,
另外淘大裡面都有, 我亞女差 D D 夠90 CM 就比佢入去玩囉. (一個大人陪同)

仲有呀 , 想問妳 D 意見, 因為我地想搬大, 匯景就 OVERBUDGET, 現 CONISDER 麗港城.

妳住邊 BLOCK?? 覺得 OK 嗎 ?? 比 D 意見我呢. HEHE
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

別墅

Jonvan
原來囡囡咁頑皮, 唔掉頭但又心急要出來玩...

Libobo
哈哈, 我都唔想得我地兩個響度傾, 最好多d人一齊傾, 最好大家bb差唔多年紀, 可以regular出來玩下聚下就好... 你囡囡大過我地既b, 可以同我地分享下你的經驗心得..

oh..too bad..原來無波波池..不過原來要90cm先入得, 咁就有排lu...

要搬來跟我做鄰居呀? 我住一期, 好近商場的, 我都幾鍾意呢度, 樓下又有大公園, 有樹木林蔭的緩跑徑, 未有b時我有同老公落去跑下步, 幾好架..我鐘意呢度好純住宅區的感覺. 不過買"送"就麻煩d, 局住去百佳..
仲有, 呢度的食水好黃, 我有個friend住另一座都有呢個問題, 一定要裝濾水器. 我而家都係住細單位咋, 我都想住大d :mrgreen:

男爵府

NW22,

呵呵, 咁等我入來做吓 FANS 啦.

係呀 90 CM 真係幾咩 KA ..撞 著 D STAFF 執我正, 都幾難 . >>無得玩囉. 

AUM .... 其實我想全返 匯景, 因為始終都近 MTR MA .. 不過, BUDGET 有限呢..

妳知 MA ..如果我地係麗港睇唔 ARM 就可能要搬離呢區 LA .好唔想, 勁唔想. >-<

揍 B ,...呵呵. 時間 啱, 一齊玩呢.. SHARING . 我都好想 BB 多D 朋友仔. 而我又多 D啱咀形0既 FRIEND 啦. :mrgreen:

大宅

Libobo,

e家匯景都平左啦比起幾個月前 我e家都有睇下d大單位希望有好野啦 妳想要嘜size呀, 以我所知e家9百幾尺個d要3百4/5到不過只有1-5樓到啦 不過e家個市都唔你話好hot所以可能有機會有好野郝未定

入來做嚇 FANS 不如一齊玩啦, bb又多d朋友仔我地又可以吹下水ma

別墅

好野, 多個mama一齊傾計
咁睇下幾時一齊去公園玩, 到時我會帶埋支bubble同bb玩.. 支bubble我買左之後, 響屋企同bb玩過一次, 真係捉虫.. 因為支bubble唔係soap, 係rubber (可以食得落肚, 安全同bb玩的) 佢好鬼痴立立, 響屋企玩完抹餐 c , 所以都係留返去公園先玩..

男爵府

morning all ,

jonvan,

我地就係想睇 9xx 呎囉..又唔要向西, 都係 around 妳講0既 price 囉.. (因為向西好熱 & 焗呀)

妳知 ma ..我地都知小小行程.... flat e, f 9xx 吹... 都成400 呀 ... 妳又睇咩呀 ?

所以咪睇吓 langua 有無多 d choice 囉.

男爵府

nw 22,

哈哈,我醒妳小小 (講笑),

我地都係去 playground 玩, 因為佢真係好開心.
好 啦.. 睇吓幾時可以 一齊玩啦...

別墅

早呀~

libobo, 哈哈, 我都知響屋企玩bubble都係搵自己笨, 不過一買左心急呀嘛, 咪即刻攞黎玩.. :mrgreen:
不過好攪笑, 我隻貓玩得仲happy過我bb, 係咁追d 泡泡, 仲食埋個d痴響地板上的..

別墅

Hi all
我想試下織件溫暖牌比bb今個冬天著, 知唔知匯景商場有無賣冷的舖頭? 會唔會教埋人地織? thank you~~

大宅

good morning,

匯景商場係有賣冷舖頭+教埋人地織, 不過係都唔平架 我通常有時間都會去旺角到買平d, 不過如果方便當然係樓下啦 佢有時都有d清貸野都買得過不過就要睇下為唔多一買就要買定多d之後可能冇貸

我生之前都織左幾件比澄澄

別墅

jonvan
原來你係織女黎既
我其實唔識織架, 但又想試下wor, 咪諗住睇下附近有無, 可以順便學埋.
我想問如果又唔識織, 亦應該都無乜天份, 但求叫做織番件, 應該用什麼織法? 邊種最簡單快捷?

首頁
12345...18

尾頁

跳至