跳至

首頁
12345...91

尾頁

洋房

Re: 藍田區媽咪會請入

如無記錯, 靈安學費每月$2380全包
星期一至五 - 朝8晚6 最遲可留至8點(6至8俾$13/hr),
星期六朝8至下午1點 最遲至3點(1至3俾$13/hr)
你可再打電話: 27756767去查詢, d 姑娘好好人
其實我有個鄰居的仔仔之前都係靈安讀, 佢話因為d姑娘同嬸嬸都好好人, 所以佢個仔最後連幼稚園都繼續係靈安讀, 今年升小一先走

catherine
:-P

男爵府

哈哈,波子媽,你又過左黎呀
波子媽 寫道:
嘩......都好多藍田友喎!!
wing 媽 我又黎say hi 先. 我同wing 媽識o架. but..我住興田. 囝囝 2歲半啦, 下星期一 8/8 就番平田救世軍幼兒園 n1. hello......

複式洋房

thanks very much......

洋房

hihi
我新黎呢到
我都係新搬去藍田安田村架

大宅

係!真係街坊呀!妳住什麼樓呀!我住安麗樓呀!

洋房

irenewan 寫道:
係!真係街坊呀!妳住什麼樓呀!我住安麗樓呀!

我都係呀
我係11樓,有個1歲9個月大既囡囡
你呢?

複式洋房

carollam310 寫道:

goofy媽

你又係平田 我平誠架 0係 平田救世軍幼稚園樓上.....你呢

Hi, 我住平美

複式洋房

波子媽 寫道:
goofy 媽:
上次開新生家長會時, n1 現時學費 $1300/月, k1-k3 就 $1100/月. 因為佢地只係半日制nursary/kg, 冇全日o架.
其實我囝囝巳經係"基督教家庭服務中心~德田幼兒園 (康雅苑)番左5個月full day nursary o架啦, 佢係一夠兩歲我就送佢去讀, 原因係我覺得佢成日係屋企對住工人姐姐好悶, 又冇兄弟姐妹, 而且我地想佢學多d 自理能力, so, 就送佢去讀lu. 但其實我地最初o既想法只係想囝囝讀半日, 因為屋企有請工人, 覺得番半日都夠, 但係當時半日nursary 冇位, 所以full day 都番住先. 囝囝番full day nursary 時, 每月要 $23xx, 以我所知, 藍田區大部份full day nursary 都係咁上下收費o架啦.

以我所知, 平田救世軍係冇外籍老師教o架, (康盈幼稚園 ~ 就有).

波子媽

唔該0西 我囡囡依家只有1歲半,我諗住等佢足3歲至比佢讀書,都唔知邊間學校好, 到時再問你BB讀成點啦。

珍珠宮

醒目開學勳章

goofy媽

好近喎

複式洋房

carollam310 寫道:
goofy媽

好近喎

carollam
係呀,好近呀,我0地可能見過都唔定

大宅

我住十四樓呀!可能見過妳!

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀..我0地可能見過 我日日行落去啟田街市買送架 我有個7歲既女女

洋房

我住十四樓呀!可能見過妳!

等我第時撘升降機果陣留意下先
話唔定見到你

男爵府

哈哈,又多左幾個新媽咪喎 [quote]

別墅

有無媽咪可以幫忙照顧2個小朋友?(牛頭角)
要見工但無人睇住2個.返左工會比奶奶湊,未見成唔想比佢煩住.想睇下你地可唔可以幫手.請PM我
thank you!

大宅

有沒有人知道,藍田地鐵站出口,啟田道那個夜診醫生好不好呀!好似叫:羅偉誠。

複式洋房

我帶過阿仔睇過一次,自己又睇過一次,覺得麻麻
-----------------
有沒有人知道,藍田地鐵站出口,啟田道那個夜診醫生好不好呀!好似叫:羅偉誠。

男爵府

好以叫鄭志材同羅誠基喎quote]
有沒有人知道,藍田地鐵站出口,啟田道那個夜診醫生好不好呀!好似叫:羅偉誠。 [/quote]

子爵府

畀面勳章

哈...wing 媽, 你又幾好記性喎.
果個e 生診金好似幾平下o架喎. but...我冇睇過.
反而, 前日帶仔仔睇啓田商場 4樓"李啓源", 覺得佢幾好喎, 好細心下.

男爵府

波子媽

大頭仔又乜野事呀 李啟源真係幾細心架,同隔個個陳焯華都幾好架
波子媽 寫道:
哈...wing 媽, 你又幾好記性喎.
果個e 生診金好似幾平下o架喎. but...我冇睇過.
反而, 前日帶仔仔睇啓田商場 4樓"李啓源", 覺得佢幾好喎, 好細心下.

首頁
12345...91

尾頁

跳至