影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

非飯之想, 路人皆知haejin的好. cr. as logo.

@百度百科明星团
#朴海镇0501生日快乐# 最温暖的男人#朴海镇# 生日快乐![蛋糕][蛋糕]你是粉丝们连影子也想要一起守护的人啊!无论你去哪里,我们都陪你渡过漫长岁月。因为目光所及,唯你而已[心]劳模海镇欧巴,最温馨的祝福给最温暖的你!永远的朴三岁,生日粗卡![好爱哦]@朴海镇

翡翠宮

cr. as tagged

@朴海镇海风后援会
#朴海镇0501生日快乐# @朴海镇 欧巴的手机壳是来自Marymond设计品牌,花纹是慰安妇老人沈达妍的押花作品。因为韩国也存在着慰安妇奶奶这个群体,她们曾经在战后接受了园艺心理治疗,期间创作了很多以花为原型的美术作品。Marymond就开始以它们为图案设计成手机壳,并且把收入用于这个群体

翡翠宮

回覆:MagDog 的帖子

haejin用marymond iphone case 我都用喇. 本來我的case是鏡面仲有個ring. 我好鐘意呀. 因為方便. 我吾帶鏡盒啊.
但我又買了haejin的小鏡啊. (一塊用一塊珍藏) 所以我當然跟住我啦. 咁我用marymond case都冇問題...

唯一缺點係好滑手. 所以連haejin都加了個ring. 至於official good的haejin case, 我就吾捨得用. 又有點那個.....花巧(痴).
黑色eco bag是fm的小禮物啊.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:cr.+as+tagged@朴海镇海风后援会#朴海镇050

原帖由 MagDog 於 16-05-01 發表

@朴海镇海风后援会
個case好靚呀

翡翠宮

我沒有買haejin同款, 我是買了跟suzy秀智同款...雖然我吾係100%喜歡佢, 但佢都做好多善事的...好似她也是奉獻天使..跟haejin一樣.

翡翠宮

竹兒 發表於 16-5-1 11:50
個case好靚呀
因為係朋友帶我去店到買. 我終於經過"首爾森林" (呢, haejin都去過看小鹿和踏單車的地方) 我有機會都去.
我仲買了好多marymond的東西. 如文具, ecobag, 信封信紙..

男爵府

引用:cr.+as+tagged@朴海镇海风后援会#朴海镇050

原帖由 MagDog 於 16-05-01 發表

@朴海镇海风后援会
Haejin 真的好有愛心善心,咁女性化的phone case佢都用上有機會我都要買返一個用

翡翠宮

回覆:♥ ♥ ♥ 韓SOME 썸♥ ♥ ♥ Part 4

我仲買了haejin official good. Otg usb for smartphones. 應該for android phone. 我係唔識用呀。雖然部note4 仲有用。
但我daily phone 係同haejin 一樣iPhone 6S plus 呀。
我見到佢用iPhone 好熟呀。我仲未好慣。

翡翠宮

tomama 發表於 16-5-1 12:03
Haejin 真的好有愛心善心,咁女性化的phone case佢都用上有機會我都要買返一個用

...
又係bor, 幾女性化....仲有那條remember的黃色手帶, 帶足兩年, 為了紀念世越號事件.

翡翠宮

今天haejin唔知吃了海帶湯未呢? 我加料有埋鮑魚補下體力. 香菜, 烤鴨可以做size order.

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竹兒 發表於 16-5-1 09:53
Part 4

Happy Birthday Haejin Obba
u're so quick

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Happy birthday haejin,

希望你能繼續發光發亮,能參與更多優秀作品,要開心快樂呀

翡翠宮

又型又帥又暖, 不是外型, 不是說話, 是他的心和行動..

翡翠宮

看完瑞英"李尚宇"cut啊. 真係好好睇.

珍珠宮

我仲奇怪點解冇人祝宅鎮生日快樂,原來開了part4

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 16-5-1 12:27
u're so quick

Bk係咁食我post

我唔快啦,其他人part 4已送上祝福

翡翠宮

引用:我仲奇怪點解冇人祝宅鎮生日快樂,原來開了

原帖由 PinPin 於 16-05-01 發表
我仲奇怪點解冇人祝宅鎮生日快樂,原來開了part4

雖然紅日, some chingusss都係忙, 但都會以她們方式祝宅鎮happy birthday happy haejin day

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

啱啱先知道開咗part 4, 仲以為點解今日宅鎮生日都咁靜。

Happy Birthday, HaeJin obba

我愛장혁

翡翠宮

chingusss,
這個long weekend, 我都係dinner飯局. 剛剛看完無限挑戰,特輯的六六歌"水晶男孩"....好感動好感動, 16年沒有活動的元祖idol group. 只活動了短短三年. 水晶男孩我只識張水院和殷志源.

知道haejin跟水晶男孩哥哥們係friend. 應該係跟張水院和金在德比較friend. 其實佢地都係大haejin 3, 4年. 看到呢兩位哥哥都好踏實..張水院有一間在東大門商場內的食店, 自己都執枱收銀. (但人流好似唔多) 金在德在經理人公司做training. 兩位都似easy going.

就係張水院話haejin出來也不飲酒, 也不玩, 出來似開fan meeting. 好彩我終於知佢開fm是怎樣模樣呢.
這張相, 左邊是金在德細粒d. 右邊是張水院..佢在水晶男孩來說唱歌跳舞最水皮. 但已經可以教haejin喇.

翡翠宮

2015年的lotte family concert, 金在德, 張水院哥哥們就幫忙haejin唱呢首經典水晶男孩的"couple"..
這個版本是水晶男孩, 但是haejin的slide show..

這個是haejin的live, 好搖晃同好還, 但佢為佢真係有唱這首歌啊.

btw, haejin係水晶男孩的fans. 至於點解識到佢地, 我又唔知啊. haejin都係一係吾喜歡, 一喜歡又係喜歡好耐..

首頁

尾頁

跳至