跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

Re: 有無住油塘宿舍既媽咪入黎吹吹水呀!

嘻嘻. 你地油美苑果邊d水真係有d問題, 我今個星期六搬屋, 不過我住高康閣, 一層六伙, 睇下少你地2伙會吾會好dd

claire, 我要1/9先收貨, 到時收左話你知得吾得

大宅

我都想了解高翔苑嗰邊嘅情況, 搬入去有什麼要裝修的? 有冇什麼麻煩野? 可以講下嗎?

男爵府

splei, 高翔苑收樓時覺得幅牆麻麻地, 個地板有2塊luck 左, 冷氣"珍寶"無問題, 初初無水要搵人攪攪佢, 坐廁好黃, 廚房好靚, 間格幾好, 我就係禁多, 每個人要求吾同,同埋個個收樓都有d吾妥, 你都係收樓後慢慢check la

大宅

請問你的是大單位還是兩房的?

男爵府

splei 寫道:
請問你的是大單位還是兩房的?

大單位-3房+有個鞋柜位果款單位

大宅

兩房的, 還未有key

大宅

還想問問, 晒衫的位置適合晒衫嗎? 對著厠所, 會唔會有異味或其他問題?

男爵府

splei, 高層咪吾怕law, 低層就要睇你樓上d人兄有無公德心la 對廁所無咩問題呀 ! 又無味ga, 對廚房&冷氣機位就死, 其實lee個位幾個架, 我覺得

大宅

唔該哂, ivytang02

大宅

Hi reginayip,

我住濤美的5/9才搬入來,現在已經開了煤氣, 但照你們所講我都係要試下個爐先得, 另外我都有報比mgt office聽話廁所gas爐漏水入來, 但佢地都係未來修理

煤氣公司話有關部門在安裝是無在空隙處放棉花,所以落雨是會入水law
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

hi 珍妮花,

咁你最終個爐搵邊樹幫你攪呀?現在ok未呢?

hi splei,

我聽人講聖安當不錯的, 你可以see see, 另外, 你會幾時收key呀?

hi cindy216,

煮食爐, gas公司介紹了一隻高身爐我老公, 中間有得煮飯果款, but我都未see過因為現在仲忙緊裝修呀!!
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

唉~仲未知呀, 都唔知要等到幾時, 我都想知道有咩電器需要購買的?

別墅

終於搬左屋,好多野仲係紙箱未開,鬼咁亂,原來個廳好細,好多舊傢私都放唔落,真煩 ?-( ...其實高翔苑會否大d?幾日早午晚都係樓下兩間茶餐廳,都無得揀 :-(

splei:
好多基本電器都已有,我只係買左抽油煙機,係樓下買的,都唔知貴唔貴,我囡囡2歲4個月,現讀平田救世軍n1半日,都係bk mom介紹,話用蒙特梭利教學法幾好

claire11:
個煮食爐係原本有的,不能換(要換咪自己比錢),只有向宿舍組投訴

複式洋房

請問有無人知道最遲可以幾時搬呢,因為我知第四階段係可以去到下年六月,但近排聽聞要半年內搬喎,,,我以家住荃灣宿舍..

伯爵府

cindy,

最後你女女讀邊一間學校呀,邊間英文會好D呢?

伯爵府

claire,

我而家都用繄你講個隻爐,不過用左兩年都未用過煮飯...聽人講話D飯會香D,
成個油塘得二間茶餐廳,點算...
我想問如果你地老公夜晚吾返來食,你地會吾會煮飯呢?因為我大多數都吾煮,吾知你地會吾會呢? :lol: :lol:

大宅

珍妮花,
我同你一樣呀,我嘟係淑美 ~ 我住咗2個禮拜有多喇,我就好你dd喇,嘟沖咗好幾次熱水涼,不過就好似你嘅情況咁囉,有時沖沖吓會冇咗熱水,你再call tdc嚟睇多次,叫佢較大d個爐就冇咁易冇熱水ga喇,我嘟係咁做ga,我住咗2個禮拜就嘈咗管理處2個禮拜,你叫管理處俾個電話號碼,個電話好似係管業處/建築處ga,佢哋管理&修理水管嘅嘢ga,我嘟call過佢哋嚟睇,佢話應該係泵房嘅問題,你睇吓佢點答你呀,佢就話會幫我上報俾房處知喎,如果多d人講出嚟俾d壓力房處等佢哋快d'做嘢'

男爵府

Dear all,

Hi!!! 好耐冇上來囉, 因為我部電腦已經搬左去新屋, 所以我暫時用緊人地部手提電腦.

呢幾日開始執屋, 執到我成隻9咁. :-(

男爵府

我都用左二仟六蚊左右做窗簾, 送三隻"cool 順".

男爵府

ivytang,

我同你一樣, 都係高康閣.

首頁
34567...8

尾頁

跳至