二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

manman179179 發表於 19-11-27 09:10
我都中招都係5285字頭tel

相信都係同一人同埋whatpp頭象用貓類如有報案騙號請聯絡我

別墅

manman179179 發表於 19-11-27 08:32
jxnl135 出售能恩coupon
已入錢購買該問題但一直沒收到寄件要求退錢被拒

我都中超了(emoji)(emoji)(emoji) 衰人whatsapp 電話係52850032,payme/轉數快電話係96882505

我被騙$200, 轉數後又話有多一張要唔要,又話面交時先俾第三張錢、佢就block左我了(emoji)

大宅

畀面勳章

kitling718 發表於 19-11-27 17:51
我都中超了(emoji)(emoji)(emoji) 衰人whatsapp 電話係52850032,payme/轉數快電話係96882505

我被騙$200 ...

等人報警攞騙號去報

男爵府

回覆 bktcc 的帖子

各位媽媽,以下是我前幾天經历,分享希望大家不要中礁,在babykingdom咁耐,自信以為好人居多,遇到這種情況真是第一次:
11月25日post出要買惠康印花,以下這個人就話她有,約定第二天我轉錢,她寄出,我要求寄出前發個信封照片,第二天一早,我就轉左錢,對方話一陣就寄,點知等到中午都是無影,我whatspp留言她,有覆要下午5點,去到收工6點幾都冇影,我再留言,話是比左她老公幫寄,明朝會寄并且發相比我,同時發左張手插輸液管相片,我就不好意思,可能人地真是不方便,就咁第二天我下午我再問,就無再覆了,收whatspp電話冇再覆留言,打去就話電話號碼已停止使用,另一收款電話(我用轉數快)就去左錄音,4天冇回音回覆,以下是信息,請各位媽媽留意:
whatsapp:52850032
轉數快收款電話:96882505
baby kingdom名:jxnl135 (UID: 3263457)

大宅

cllok 發表於 19-12-1 13:28
回覆 bktcc 的帖子

各位,我都買雅培奶粉卷被騙,琴日私信我有卷,過左支付寶150,話當日會寄出,下午同我講距朋友也有卷,加我傾,有五張,都係過一半錢200,話當日寄出,到夜晚距朋友話多一套出來,現在叫距影奶粉卷全數張,開始就拖時間,到今早唔覆短信,唔接電話!

大宅

回覆樓主:

我都中左招
出徵eleva 奶粉券, 佢pm 話有
入左錢之後就潛水

baby kingdom 會員名: Tbubble27
電話: 52870380
轉數快: 91356160

佢響caurosell 都呃人, 比連登仔起左底
https://lihkg.com/thread/1307915/page/1
*有埋身份証全名+樣*

真實電話係 96882505
熄左機, 但有時見佢whatsapp在線上
此人叫Yau Ka Sin
疑居住於天水圍或元朗

大宅

全部 528X 電話字頭 都係呢個騙子

佢叫大家入數既電話 次次唔同
係賣遊戲機點數/代充支付寶/代增值wechat既網店
所以收錢條友無啦啦幫人洗黑錢

伯爵府

減齡達人勳章

babyanki 發表於 19-12-3 16:10
我都中左招
出徵eleva 奶粉券, 佢pm 話有
入左錢之後就潛水

睇唔到你連登個post入唔到去,個貼叫咩名?
Thanks

大宅

大家好! 我昨日經bk 同呢個人買左迪士尼票,中午用payme經FPS入左$1960,之後拖,跟住唔覆我,請問經fps可以查到嗎?

大宅

minibearbear 發表於 19-12-5 08:07
大家好! 我昨日經bk 同呢個人買左迪士尼票,中午用payme經FPS入左$1960,之後拖,跟住唔覆我,請問經fps可 ...

FPS去邊個電話?
通常查唔到,因為FPS係去買點數/代充支付寶既網店,變相你比錢幫佢買野

大宅

vivian520 發表於 19-12-4 23:30
睇唔到你連登個post入唔到去,個貼叫咩名?
Thanks

https://lihkg.com/thread/1307915/page/1

你試多次

別墅

babyanki 發表於 19-12-3 16:15
全部 528X 電話字頭 都係呢個騙子

佢叫大家入數既電話 次次唔同

吊,我俾佢厄迪士尼飛,
52870380 仆街 你厄撚完都無命用啊賤人

別墅

Tsuiilela 發表於 19-12-17 23:41
吊,我俾佢厄迪士尼飛,
52870380 仆街 你厄撚完都無命用啊賤人

全部俾5287字頭厄嘅人一齊去報警啦,咪俾呢d pk 繼續搵食

男爵府

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

此人出售用過的迪士尼電子門票不退錢還耍人

https://www.facebook.com/li.may.92351

以詐騙維生,引以為恥

大宅

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

版主,我岩岩報完案,警察先生都叫我提醒大家,以後網上買野,要現貨交收,否則好易中招。好采警察先生肯受理我單案,希望快d拉到騙子Tree3homee, 55053391

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我都被Tree3homee 呃錢,昨天買了2張海洋公園飛,今日用QR code入唔到場。昨天已出post話佢呃人,唔知佢見到個post,即刻出現返,仲send個QR code俾我。仲叫我出post同佢澄清,佢話仲有張BB床要放二手巿場.
Tree3homee - 5505 3391

好彩昨晚有BK 會員問我關於佢係咪呃人,最終佢無同佢買

侯爵府

見到fb有人post騙徒手法

男爵府

回覆樓主:

呢條友
係個到呃人,賣口罩賣奶粉券……
我見她的手段都系看人回覆記錄,再私底下Pm人。

親身經歷,提醒下大家,最近有騙子出現,
會看人po文留言主動聯絡對方,問要不要,
然後叫人轉數后便失蹤,
忠告,網上交易切記金錢最好面交。

唔想再有人受騙
呃香港人
之後再搵返,原來有前科既
轉數快 51254469,55925762,65906951
已有多人受騙,一收到錢就封鎖人,
電話設置打唔入

騙子電話有多個
51254469,
55925762,

若有其他苦主可聯絡我,
收集資料一齊報案,
騙子收賬都有賬戶,
收唔返(emoji)都唔可以放過這D人。

伯爵府

回覆樓主:

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23121318

大宅

畀面勳章

hokally 發表於 20-3-2 18:35
呢條友
係個到呃人,賣口罩賣奶粉券……
我見她的手段都系看人回覆記錄,再私底下Pm人。

最近轉行話平奶粉叫人入訂話驚放飛機woo大家小心,一時話住kt一時話住新界

首頁

尾頁

跳至