興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

原帖由 kit2004 於 11-2-22 14:13 發表
我裝左但都係冇聲

仲有開個翻釋,襟 menu制>設定>文字轉語音,
睇下個 eSpeak TTS 係咪寫住 已安裝

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

得左啦!thx~~

原帖由 A346 於 11-2-22 14:20 發表

有冇去 設定>語音輸入與輸出裝置>文字轉語音設定,
剔左 eSpeak TTS
另外最好裝個 audio manager 睇下"音樂音量"會唔會較細左...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 A346 於 11-1-25 18:08 發表

所以咪比條 link 你直接掃o羅...
你上market DL "Barcode Scanner",
再開 Barcode Scanner 去影我貼果個 QR-Code,
咁就可以直接去到 market 個 apps 架啦...

部cam像素太低, 影完都認唔到

大宅

唔好意思,我有個白痴問題....dl 左啲 apps 後開嚟用,會唔會計 data 架?

侯爵府

原帖由 fengfeng 於 11-3-1 14:06 發表
唔好意思,我有個白痴問題....dl 左啲 apps 後開嚟用,會唔會計 data 架?

我都係用蠢方法去測試,關掉GPRS & Wifi 如果都用到就唔計囉。據觀察,一般遊戲apps都可以離線玩到,e-book dl左本書後都唔使再上網都可以睇到,要經常update資料(新聞、天氣)既apps就要上網。

男爵府

原帖由 fengfeng 於 11-3-1 14:06 發表

咁要睇個apps 使唔使上網先用到。

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Fion_Chan 於 11-3-2 00:29 發表
我都係用蠢方法去測試,關掉GPRS & Wifi 如果都用到就唔計囉。據觀察,一般遊戲apps都可以離線玩到,e-book dl左本書後都唔使再上網都可以睇到,要經常update資料(新聞、天氣)既apps就要上網。 ...

方法倒可行,
不過如果有o的apps/games係有廣告的話,
咁有機會離線都用到,
不過連住線就會有load廣告o既data(不過一般都用好少流量),
例如 Angry Bird 就係咁...

男爵府

BIOWALLET SIGNATURE

BIOWALLET SIGNATURE
呢個apps 幾好用,方便大家記任好多密碼,有iris, 簽名同password 比你用。

大宅

多謝分享,十分受用~~

但我無出iphone來換機
早d來看下咪好囉~~~~

大宅

請問有無係 Amazon App Store dl games 呀? 係咪一定要俾 credit card 才可 dl, 就算是 free.

侯爵府

畀面勳章

ecec1122 發表於 11-3-28 16:26
請問有無係 Amazon App Store dl games 呀? 係咪一定要俾 credit card 才可 dl, 就算是 free. ...

Amazon App Store 好似係香港用唔到,
要身處北美先得...

大宅

回覆 A346 的帖子

A346我想請問下呢個whatsapp裝左係咪就可以發信息?就算發比不同網絡商的朋友都免費啊?而家成5毫子個啊,
我昨晚在maket搜查呢個apps,但係出左好多唔知係唔係呢個apps出黎啊,請問邊個先係啊,謝謝

侯爵府

畀面勳章

monchaa 發表於 11-3-28 19:51
回覆 A346 的帖子

A346我想請問下呢個whatsapp裝左係咪就可以發信息?就算發比不同網絡商的朋友都免費啊? ...

Whatsapp 其實係經 internet 同其他 whatsapp 通訊(有o的似MSN),
所以發訊息比人係免費但會用少少Data,
而且想收訊就要開住Data Connection,
否則o的訊息就要你駁番3G Data或Wifi時先會收到,
所以都有限制,
不過同網絡商就無關因為係經 internet,
而且send去其他國家都得,
只要你個friend都裝左就得...

依家Android 版Whatsapp 係免費一年,
第二年開始收 US1.99/year,
所以先玩一年啦,到收錢時先再算...

Whatsapp 係呢個
https://market.android.com/details?id=com.whatsapp

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Quadrant Standard >>> May i know how to root for I9000?? Thanks so much!!

侯爵府

畀面勳章

maypig 發表於 11-3-29 11:07
Quadrant Standard >>> May i know how to root for I9000?? Thanks so much!!

你部 i9000 用緊咩版本 OS?

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我用緊HTC手機,最近買多部GALAXY TAB,如果某d apps唔從新dl(因為有d games 玩緊),咁可以點過落tab呢?

侯爵府

畀面勳章

花子 發表於 11-3-29 12:24
我用緊HTC手機,最近買多部GALAXY TAB,如果某d apps唔從新dl(因為有d games 玩緊),咁可以點過落tab呢? ...

通常唔得,
除非有o的Game 係將佢o的save data 放係 SD就可以係 Tab 裝完隻Game後再由 HTC手機張 SD 卡抄番相對應o既 Data去 Tab張 SD卡...

大宅

A346 發表於 11-3-29 10:07
Whatsapp 其實係經 internet 同其他 whatsapp 通訊(有o的似MSN),
所以發訊息比人係免費但會用少少Data, ...

DL左了,A346唔該晒~咁其實同用MSN差唔多~

侯爵府

畀面勳章

monchaa 發表於 11-3-29 18:19
DL左了,A346唔該晒~咁其實同用MSN差唔多~

係同 MSN 差不多,
但形式就似用 SMS,
因為係跟電話號碼...

男爵府

回覆 A346 的帖子

thank you so much for telling me this... I didn't know I can get the refund if uninstall the apps within 15 mins....

首頁

尾頁

跳至