跳至

首頁
23456...60

尾頁

別墅

各位:
早晨!
我覆大家一次人數
Kim Wan 2大1小
Bonnie 2大1 小
Peggy 1大1小
Bunny 2大1小
Irene 2大1小
但係我發現唔見咗ling ling, 已經幾日唔見佢出現啦!lingling請你覆我哋你幾多個人來呀!
thanks!

別墅

peggy:hello,怕唔怕1/5是公假期,難訂位呀?因為好心急呀!

別墅

HI !
各位又係我呀!我已經訂咗枱啦!
日期 : 5月1日

時間 : 3:15pm

地點 : 尖沙咀馬可孛羅太子酒店3樓 coffee shop
海港城23號

訂枱人: peggy tse

價錢 : $138 +10%
Hong Kong Bank 信用卡有15% off
電話: 9846xxxx(唔方便在這裡比大家)

合共人數9大5小

[ 本文章最後由 peggy8422 於 08-4-14 13:35 編輯 ]

洋房

thanks..peggy... ..好开心啊!!

昨天仔仔吃瘦肉汤米糊...今日也吃..要吃45MINS,好麻烦啊!跟住块面好像米糊一样,好dirty ar

別墅

irene:你自己買新鮮材料煲瘦肉湯米糊或是現成的baby food呀?教我好喎!

別墅

peggy: 唔該晒呀!

洋房

bonnie,我奶奶买D瘦肉,切片,加水,吾好放任何调味,暾1个钟.首先是先把米粉加水mix mix..then put little bit 瘦肉汤,再mix mix....我奶奶攞90ML 水mix 3汤瓢米粉,THEN 加50瘦肉汤mix mix ..一边mix,一边cook.....米粉是用nestle or heniz 4个月的那种, cook 到好像浆糊一样,就OK 啦!!

別墅

大家不用客氣啦!到時大家都要自己比錢的,我只是出少少力, 下次就到你哋任何一個啦....

米糊唔係用白米烹成的嗎, 原來是用米粉做呀
我都未有打算比dorothy食米糊仔, 等佢大多半個月, 我就試下比佢食希粥
不過我想試下比鮮果汁佢試,

[ 本文章最後由 peggy8422 於 08-4-14 17:34 編輯 ]

別墅

irene:你就好啦!有奶奶幫手。我都係等bb5個月大才試食米糊先!好羨慕你呀!

peggy:你係私家打針定健康院打呀?我今日同阿 b去健康院定期檢查,依家阿b的體重6.7kg,我都好安慰喇!

別墅

我之前一次是去政府打的, 不過我明天會同多多去私家打, 因為我想打流感針,同食輪狀病毒,明天就知道多多幾多lbs了
我打算比多多食二口子米糊仔,唔知會點呢!!!!!

別墅

Irene:

你同jeffery去咗影相呀!5月1 號攞出來睇下呀!我都有打算同bb去影,但係我想佢7個月先去

bonnie :
我今天比咗少少米糊bb食, 佢開頭唔知道是什麼, 全部吐反晒出來,但係後來佢就攞住我隻手唔放,佢食得好開心, 不過我都會每天比少少佢食先,遲啲先比佢當一餐

複式洋房

Hello Peggy,

My son Adrian was born on 12/13 in Baptis Hospital as well. Weight 3.55KG.. We probably had met in the hospital and our babies staying in the same room for a few days in Dec07.

原文章由 peggy8422 於 08-3-30 18:26 發表
本人囡囡, 12月13日浸會醫院出世, 出世時3.2KG....
大家做個朋友呀!!!!

別墅

原文章由 peggy8422 於 08-4-16 13:25 發表
Irene:

你同jeffery去咗影相呀!5月1 號攞出來睇下呀!我都有打算同bb去影,但係我想佢7個月先去

bonnie :
我今天比咗少少米糊bb食, 佢開頭唔知道是什麼, 全部吐反晒出來,但係後來佢就攞住我隻手唔放,佢食得好開心, ...

peggy:你選邊隻牌子米糊比bb食呀?咁餐具呢?

別墅

原文章由 vivianlok 於 08-4-16 14:53 發表
Hello Peggy,

My son Adrian was born on 12/13 in Baptis Hospital as well. Weight 3.55KG.. We probably had met in the hospital and our babies staying in the same room for a few days in Dec07.

vivian:你好呀?大家一齊分享仔經!

洋房

Hello..vivian..好嘢!我地又多一位成员啦!!有没有兴趣1/5一起来见个面啊!有的话要快D麻烦Peggy 啦!!

Peggy,...讲到带个仔去影相,真的头都晕....

別墅

vivian:

hello!你好,歡迎你加入, 我好開心, 唔知我哋有沒在醫院見過面呢!我是住在3樓的,我哋會在5月1日全班BB一齊出動去HI TEA 你不如一齊出來見見面呀!等我哋啲BB大家認識下,做過好朋友呀
我真係好開心識到你

PEGGY

別墅

BONNIE:

我比多多食雀巢呀!因為買書時送咗二包SAMPLE, 所以可以試試, 不過我朋友都話OK喎
我今天比過多多食, 起初佢太肚餓,後來我先比佢食咗幾口奶,然後我再比佢食米糊, 佢就捉住我手唔放要我比佢食, 不過我都是比咗少少佢試
同時我今天同多多去咗私家醫生打針,好好喎, 我下次去政府打喊到佢七彩, 但係今次佢只是喊咗一聲,而且佢已經有14lbs 8安士啦!佢剛剛上咗大仔線

別墅

HI PEGGY:BB今次打完針有冇發燒呀?你用邊種探法呀?
另外你用什麼餐具餵BB呀?我都有兩包SAMPLE呀,遲多少少先比BB試,因為呢排他還好喜歡飲奶奶,一邊睇TV一邊飲,做個小小電視迷!

別墅

BONNIE:

多多今次去私家到打針,佢沒有發燒, 而且打的時候佢都只是哭一聲, 唔同上次在政府醫院打, 上次佢就喊到收唔到聲.
我現在只是買咗隻bb用的細及扁的匙仔,沒有什麼特別,不過如果多多食得好, 我會買那個專用來比bb食糊仔的匙仔比佢食,

別墅

vivian:
你好我哋好歡迎你, 但係唔見你回應, 我好高興找到你一個同我囡囡在同一醫院出世的bb, 你得閒就回應我哋呀

首頁
23456...60

尾頁

跳至