跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

回覆 janmy1230 的帖子

Hello 你好呀~
Bolton治安OK嗎?
我本身諗住住Bolton區架,
但睇Rightmove同Zoople見到D Semi-Detected House 好似偏舊少少

因為我用Spouse Visa 過黎,係UK未有工作只可以用存款申請。
所以有舊錢吾郁得><

希望搵到17萬鎊左右,3房既House
咁岩睇到Wigan既House好似平靚正~
所以想改慮埋Wigan區~HEHE~~

好期待快D過到去UK呀~

子爵府

janmy1230 發表於 18-4-19 23:26

我個人認為Bolton比較好住

你新屋入咗伙未呀?? 祝ㄧ切順利

大宅

ironmanmama 發表於 18-4-20 23:56
你新屋入咗伙未呀?? 祝ㄧ切順利

ironmanmama: 我新屋入夥了! 剛剛安頓好, 只是花園要找人報價...

回應上提: 17萬左右在都能找三房應該不難, 有沒有嘗試找要new built? 我發現新建房屋平少少. 我常常收到發展商的短信, 你可以參考一下!

Find your perfect place this weekend at Spinning Green with our exclusive deals now available.
Plot 135 The Gosford now available for £179,895, reserve this home and receive.. £500* towards your Legal Fees Paid, £1,500* towards your Deposit Paid PLUS this home comes with an upgraded specification worth over £6,000!!
Call Helena tomorrow on 01204322896 to find out more!
*Subject to lender approval

http://l.iptxt.com/Lb0YX

Text STOP to 84840 to stop texts
你有上天堂的把握嗎?

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

FiFi618 發表於 18-1-14 19:03
除咗倫敦,我見都好多人揀Manchester生活,不如開返個媽媽JM交流區

除咗照顧小朋友,悶悶地吹下水⋯⋯:cal ...

我想問下英國媽媽們,我暑假去英國,我仔五歲半,115cm高,他可否坐booster seat(圖中果款) ,不坐car seat?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

wingcrown 發表於 18-4-23 00:16
我想問下英國媽媽們,我暑假去英國,我仔五歲半,115cm高,他可否坐booster seat(圖中果款) ,不坐car sea ...

可以呀

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我愛Corina 發表於 18-4-25 08:48
可以呀

Thanks
我見你留言去過Thomas land ,你話有mini動物園,是不是一張Thomas land 入場券包埋mini動物園or 另外再付錢?
我暑假將會去Thomas land

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

wingcrown 發表於 18-4-25 01:45
Thanks
我見你留言去過Thomas land ,你話有mini動物園,是不是一張Thomas land 入場券包埋mini動物園or ...

係呀,包埋架,thomas land張飛都包埋Drayton manor,都ok 大架。

珍珠宮

我愛Corina 發表於 18-4-25 17:24
係呀,包埋架,thomas land張飛都包埋Drayton manor,都ok 大架。

Thanks

別墅

回覆樓主

Hello 各位,兩個星期之後到我去英國實地考察喇,會去幾個城市睇,本身屬意York 但會去埋Manchester 同 Birmingham, 可唔可以介紹下Manchester 有咩好區值得睇?有兩個5歲仔所以學校係重點。唔該大家先

別墅

回覆樓主

大家好我地都睇緊呢d 區呀! 而家煩惱緊入學問題,到時5歲同7歲可能要插班,唔知手續要點做。
之前去Sale , Appleton ,altrincham 睇樓,感覺好好(emoji)

別墅

WongBoBo 發表於 18-5-4 00:00
Hello 各位,兩個星期之後到我去英國實地考察喇,會去幾個城市睇,本身屬意York 但會去埋Manchester 同 Bir ...

學校的話sale altrincham 中學冇得輸,但grammar要考入去要啲努力

大宅

s005109 發表於 18-5-14 07:29
大家好我地都睇緊呢d 區呀! 而家煩惱緊入學問題,到時5歲同7歲可能要插班,唔知手續要點做。
之前去Sale , ...

申請學校方面要住係當地才可申請,太早申請不可hold住個位唔返學。選校要留意同屋企的距離,right move有得間屋入邊一兩間學校的

別墅

FiFi618 發表於 18-5-27 22:58
申請學校方面要住係當地才可申請,太早申請不可hold住個位唔返學。選校要留意同屋企的距離,right move有 ...

咁我地黎第一年咪冇得入公立小學或者要讀住私校先....
當一月land, 報下年小學,咁1-8月冇書讀?(emoji)

男爵府

s005109 發表於 18-6-5 18:53

我都有疑惑!
好似睇過話到埗後要通知 council,
齊料申請後,佢哋會盡快安排入學。

我見有 in-year application,
應該類似插班,
可以喺下半學年申請,
同全國統一申請分開的?

大宅

s005109 發表於 18-6-5 18:53

唔會冇書讀,council都會盡快揾學校插班的!只是心儀的未必有位,可留waiting list, 不過到步後可能要等幾個月喔!
你有上天堂的把握嗎?

別墅

janmy1230 發表於 18-6-6 22:14
唔會冇書讀,council都會盡快揾學校插班的!只是心儀的未必有位,可留waiting list, 不過到步後可能要等幾 ...

原來係咁!咁我地5-6月左右land就剛好了!

大宅

Hello, 大家好!我都剛批了T1E, 打算land Warrington。 你們知否Warrington那些區好?因為網上比較少warrington的資料。

大宅

tt_liu 發表於 18-6-8 10:45
Hello, 大家好!我都剛批了T1E, 打算land Warrington。 你們知否Warrington那些區好?因為網上比較少warrin ...

唔好揀Orford, Latchford. 唔好㨂附近有政府屋,排屋or flat 果d, 留意番Council tax , 好嘅屋,council tax 當然愈貴。㨂你心儀既學校,再揀果區既屋

大宅

tt_liu 發表於 18-6-8 10:45
Hello, 大家好!我都剛批了T1E, 打算land Warrington。 你們知否Warrington那些區好?因為網上比較少warrin ...

恭喜晒,Warrington真係幾好住(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆 MandyLau921 的帖子

Thanks!
請問怎樣分辨那些是政府屋? 有冇邊到可以睇到?

如有些新樓盤,有部份是affordable house, 呢D算唔算?

首頁
12345...6

尾頁

跳至